Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
"Sağ eli sol el üzerine koyup bağlamak, Hakk'ın huzurunda kulluğunu göstermeye işarettir.
Ayrıca sağ eli sol el üzerine koymak, sol eli iş yapmaktan yasaklamaktır. Zira sol el değersiz
işleri yapmaya hasredilmiştir. Sol el taharet gibi, necaseti yıkamakla meşguldür.
Hakikati şudur ki sağ el ahirete, sol el dünyaya işarettir. O halde sağ eli sol üzerine
bağlamak dünyadan kesilip, Hakk'a yönelmenin suretidir. Yani namaz kılanın kalbini
dünyaya veya ahirete yöneltmesi hakiki yöne yöneltmesine manidir. Yani arifin zahirinin
ve batının Hak'tan başka şeylerden alakayı kesmiş olması gerekir. Kimin ki batını Hakk'a yönelmiş olursa zahirde eli ve ayağı boş işlerle uğraşmaktan kurtulmuş olur."

Esma Sayın Ekerim - Namaz ve karakter gelişimi -İnsan yayınları s.56-57
Ferahu'r Ruh, Bursevî S. 64

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ALLAH cc razı olsun bilgilerimizi yenilemiş olduk... RABBİM amil olmayı nasip eylesin...

FaniDünya

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Tesekkürler bu güzel konu icin.

Efndimiz s.a.v in sol eliyle yemek yiyen bir sahabeye bedduasi geldi hatirima.

Sahabe sol eli ile yemek yer, bunun üzerine gül sultani. Sol eli ile yememesi gerektigini söyler. Sahabe yiyemiyorum ya rasulallah deyince.. Efendimiz s.a.v yiyemez ol inseallah der. Bunun üzerine o sahabe hic bir zaman sag eli ile yemek yiyemez olur.

Efendimiz s.a.v süphesiz bizim bilmedigimizi bilir, demekki öyle bir günahki bu. Efendimiz s.a.v cezasinida bildigi icin bu sekilde ikaz etmis.

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Seherlerde kalkta otur
Sağ elini kalbe götür
Allah de kalbim Allah de ;)

Teşekkürler Hayrullah abi

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun abim güzel bilgilerdi ellerine sağlık...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
sağ elin önemini biliyordum ama "Sağ eli sol el üzerine koyup bağlamak, Hakk'ın huzurunda kulluğunu göstermeye işarettir. anlamına geldigini yeni ögrendim...teşekkürler abim

dost21

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
SAĞOL ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞ GÜZEL PAYLAŞIM

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ORiJiNAL YAZARI : FaniDünya
Tesekkürler bu güzel konu icin.

Efndimiz s.a.v in sol eliyle yemek yiyen bir sahabeye bedduasi geldi hatirima.

Sahabe sol eli ile yemek yer, bunun üzerine gül sultani. Sol eli ile yememesi gerektigini söyler. Sahabe yiyemiyorum ya rasulallah deyince.. Efendimiz s.a.v yiyemez ol inseallah der. Bunun üzerine o sahabe hic bir zaman sag eli ile yemek yiyemez olur.

Efendimiz s.a.v süphesiz bizim bilmedigimizi bilir, demekki öyle bir günahki bu. Efendimiz s.a.v cezasinida bildigi icin bu sekilde ikaz etmis.

Peygamber Efendimiz yiyemez ol diye bir yaklaşımda bulunmamıştır...
Ben bu olayı daha kesin bir kaynaktan yansıtmanızı rica ederim...
İslam Peygamberi hoşgörülü tutum takınır

FaniDünya

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Ünüversitede hadis bölümünü anlatan bir hocama güvenerek yazmistim.

Istiyorsaniz bir arastiririm, sorun degil.

Üst Alt