Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
461_Text.jpg

Bundan yillar evvel Allah dostlarinin,evliyalarin fazla oldugu,her üc kisinin irsâdina bir Allah dostunun bulundugu zamanlar...

Evliyalik mertebesine gelmis,Allah ile naz makaminda konusan, iki kardes...

Hac zamani geldiginde kutsal beldelere hac vazifesini yapmak icin niyetlenirler.Ve vakit gelince Kabe'ye giderler. Hac görevlerini yerine getirdikten sonra Mekke'den Medine'ye Peygamber sehrine dogru yola cikarlar...Ikindi vakti gelirler ve karsilarinda Ravza-i Mutahhara...Efendimiz sallallahualeyhi vesellem ile naz makâmminda konunsmaya baslarlar...Aglayarak hickiriklara bogulurlar...Efendimize S.A.V. yalvaris yakaris.....

"Ya Rasulallah uzativer de elini öpelim,Senin o mübarek elini öpmeden buradan ayrilmayacagiz...Ne olur Ya Rasulallah..."

zaman icinde zamanlarin yasandigi Pygamber sehrinde Efendimiz (sallallahualeyhivesellem)'in kabr-i serifleri acilir ve o mübarek ellerini ziyaret ederler...

Bu olayi sohbette dinleyen Seyyidimizin yüreginde firtinalar kopar ve yüregine ates düser.Hacca gitmeye niyetlenir...

Vee...

Hac zamani geldiginde gider mübarek beldelere...Hac vazifesini yerine getirir...Ama o ates hala yanip kavurmaktadir Seyyidimizi...

Ve Medine-Münevvere...O mübarek yer...Anlatmak ne mümkün...
Ravza-i Mutahhara'ya girer ve Efendimz S.A.V. ayak ucuna oturarak rabitaya koyulur...

Aradan zaman gecmistir.......Etrafindaki sofiler derler ki;

"Biz onu nerdeyse öldü sanmistik."Rabita hala devam etmektedir. Bir süre sonra Seyyidimiz cirpinmaya baslar ve kendinden gecer...O sira kalp gözü acik olan Seyyidimizin yanindaki kisiler olaya vakif olurlar ve durumu söyle anlatirlar;...

"Seyyidimiz naz makaminda Efendimize (Sav) yalvarmaktadir....

Ne olur Ya Rasulallah bende o iki kardes gibi elinizi ziyaret etmek isterim.
Bir süre sonra Ravza(Kabr-i serifleri) ikiye ayrilir ve Efendimiz S.A.V. sol elini uzatir...

Seyyidimiz "Ya Rasulallah sol elinizi Siz baska seyler icin kullanirsiniz, bana lâyik görmediniz mi sag elinizi... Uzatin da sag elinizi öpeyim"der...

O anda Efendimiz (S.A.V.)in Kabr-i seriflerinden gelen sesle Seyyidimiz cirpinmaya baslamistir...

"BENIM SAG ELIM ADIYAMAN MENZILDEDIR BUYUR SOL ELIMI ÖP" der.

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Ablammmmmmmm Rahman razı olsun. Bunu daha öncede okumuştum buradan okumak çok hoşuma gitti teşekür ederim güzel yüreğine sağlık Rabbim kıymet bilmeyi nasip etsin evladı Resullere daha sonrada onların vasıtası ile Efendimiz (sav) layık olabilmeyi ve rıza-i ilahiye ulaşarak Rabbe kavuşmayı nasip etsin...

Allah'ım başımızdan eksik etmesin
Paylaşımın için teşekkür ederim ...

@hmet

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
bende adıyamandaki seyyidleri biliyorum en kısa zamanda orayı ziyaret etmek istiyorum ara tatilde gitme fırsatı cıktı ama bir aksilik cıktı olmadı inş. en kısa zamanda...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
İnşeAllah kardeşim Rabbim gitmek isteyenlere nasip etsin inşeAllah ...
Allah Teala razı olsun...

kdgd_yakup

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Allah c.c razı olsun kardeşim ilk defa okdum çok güzel saol

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun rumeysa hanım ilk defa duyuyorum.

inşeallah daha geçen hafta adıyaman menzil de idik.

orası anlatmakla bitmez gidip görmek lazım.

Rahmet yayıyor o beldeye.

suara

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
İnşeaallah bende niyetlendim o gül kokan mekanlara gitmeye Allah bir mani keder vermezse 20 haziranda peygamber şehrinde olacağım.Yazı için çok sağol kardeş.Allah razı olsun

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Bende bu pazar gidiyorum muhabbet deryasına inşeAllah... Rabbim gitmeyenlerede nasip etsin gidenlerede tekrar gitmeyi nasip etsin :):):) Elhamdülillah...

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
"Seyyidimiz naz makaminda Efendimize (Sav) yalvarmaktadir....
"BENIM SAG ELIM ADIYAMAN MENZILDEDIR BUYUR SOL ELIMI ÖP" der.
Bu degerli paylasim icin Allah razi olsun insAllah..

Üst Alt