Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
SAHABE DEVRİNDE TASAVVUF

Tasavvuf sahabe devrinde belirten ciddiyetini korumakla kalmadı, onalar sünnete uygun yaşayışıyla genişledi ve gelişip kalblere te’sir altına aldı.islam ülkelerine dağılan SAHABE’ler, Kitap ve Sünnete uygun yaşayışıyla çevrelerine örnek oldular.Huzeyfe bin yeman(r.a.) Irak Aceminde, Ebu hureyre (r.a.) Bahreyn’de, Selman-ı Farisi (r.a.) medine’de , Bilal-i Habeşi (r.a.) şam’dan,İmam Ali (r.a.) ve arkadaşı Kufe ve dolaylarında tam bir kanaat içinde yaşamasını bildiler.Kimi genel vali olmasına rağmen halktan biri gibi yaşamaya çaliştı, yamalı elbise giyip kuru ekmekle karnını doyurdu.Gümüş bardak içinde kendisine su takdim edilince üzülen Huzeyfe Hazretleri:”Bundan su içmek haramdır, bir daha gümüş bardak içinde ne bana su getirin, ne de siz böyle bir bardakla su için” diyerek gereken uyarıyı zamanında yapmayı ihmal etmedi.ebu Hureyre (r.a.) yamalı elbiseyle Bahreyn’e İslam valisi olarak ayak bastı.Bunu küçümseyenler:”Biz size adalet, ahlak, fazilet, ve Allah sevgisiyle geldik, ihtişamla gelmedik” diyerek en güzel ikazı yaptı.

İşte sahabenin yaşayışı, İslam anlayışı, tasavvuf bilgisi bu ölçüler içinde bulunuyordu.hiç kimse,onlardan daha çok ruhen arındığını, tezkiye-i nefs yaptığını iddia edemez.

Bu devirde TASAVVUF ön ölçülü manasını yaşadı ve tabiin denilen bahtiyara sağlam esaslarla takdim edildi.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi ve memmun olsun Bayram bey kardesim paylasimin icin tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Rabbim sizden de razı olsun

İsra-Leyl

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0