Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hapsedildiği evde bulunan ve azatlı bir cariye olan Mâviye şöyle anlatmıştır:

Hübeyb, benim bulunduğum evde bir hücreye hapsedilmişti. Ben ondan daha hayırlı bir esir görmedim.

Bir gün baktım elinde insan başı gibi kocaman bir üzüm salkımı vardı. Ondan yiyordu. Hergün böyle üzüm salkımı elinde görülürdü.

O mevsimde hem de Mekke'de üzüm bulmak asla mümkün değildi. Allahü teâlâ ona rızık veriyordu

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Eğer şükreder ve iman ederseniz,ALLAH size neye azab etsin ki.ALLAH şükrün karşılığını verendir,hakkıyla bilendir.(Nisa süresi 147)

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hz. Ali r.a. ordusu ile harbe gitmekteyken uğradığı son bir kaç konak yerinde su bulamaz. Sonunda bir kilise görür ve o yana yönelirler. Kiliseye varır su isterler. Kilisedekiler:
-10 mil uzakta su var.
Hz. Ali r.a.
- Oraya gitmeye gerek yok şurayı kazın.
İşaret edilen yer kazılır. Büyük bir taş ortaya çıkar. Uğraşırlar uğraşırlar değil taşı kaldırmak oynatamazlar bile.
Hazret-i Ali r.a. gelir. Mübârek parmaklarını taşın altına sokarlar, sanki bire tüy misali kalkar. Taşın kalkmasıyla beraber saf, tatlı ve soğuk bir su fışkırır. Sevinç ve şükürle sular içilir, kaplar dolar
Kilisenin Papazı diğer kilisedekiler uzaktan onları seyretmektedirler, durumu görünce, Sevinç içinde Hz. Ali'nin huzûruna gelir ve sorarlar::
-Peygambermisiniz?. Yoksa...
-Hayır ben peygamber değilim, ama son peygamberin dâmâdı ve halifesiyim!
Papaz hemen kelime-i şehâdet getirerek Müslüman olup şöyle der:
-Ey mü'minlerin emiri! Bu kiliseyi, bu taşı kaldıran zâtı bekleyip görmek için yapmışlardır. Kitaplarımızda yazar, büyüklerimiz anlatırdı; burada bir kuyu vardır. Üzerindeki taşı peygamber veya onun Halifesi kaldırabilir. Bu taşı sizin kaldırdığınızı görünce, yıllardır beklediğim arzuya kavuştuk.
Hazret-ü Ali buyurdu ki:
-Allahü teâlâya hamd olsun!

Ve râhib orduya katılıp, şehit olmak saâdetine kavuşur...

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
eb üd-derda ve selman ( r anhüma) bir tabaktan yemek yiyorlardı birden tabak ve içindeki yemekler tesbih etmeye başladılar.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
ebu abs ibni cebr anlatıyor:

ben beş vakit namazı RESÜLLAH (s av ) beraber kılar,ondan sonra harise mahallasindeki evime dönerdım.bir gece mescitten çıktığımda hava yağmurlu ve çok karanlıktı birden elimdeki asa aydınlandı ve onun ışığında yürüyerek eve geldim.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Eğer şükreder ve iman ederseniz,ALLAH size neye azab etsin ki.ALLAH şükrün karşılığını verendir,hakkıyla bilendir.(Nisa süresi 147)

Allah razı olsun...

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Rabbim razı olsun devamını bekleriz...

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
kaadi eb üt tayyib anlatıyor:
bir ilim müzakere etmek için toplanıp halka halinde oturmuştuk horasanlı bir genç geldi ve tasriye nın hüküm ve delilini sordu.
ona ebü hüreyre nin rivayet ettiği hadisi söyledik.genç adam:
ebü hüreyre nin rivayetini kabul etmem dedi.henüz sözünü yeni bitirmişti ki önüne bir yilan düştü.adam kalkıp kaçtı yılan da onu kovaladı.bunu görünce hatasını anlayarak tevbe ettim tevbe ettim diye bağırdı.bunun üzerine yılan kayboldu.

tasriye: satılacak bir hayvanı çok süt verdiğini vehmettirmek için bir iki gün önceden sağmamaktır bu bir hile olduğu için haramdır.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
EBÜ ÜMEME el BAHİLİ( r a):
RESULLAH (s av) beni bir kabileye göndermişti.onlara vardığımda çok acıkmıştım kabile halkı kan içiyorlardı. bana.
-gel sen de iç dediler.
-sizleri bundan sakındırmak için gelmişim dedim benimle alay ettiler ve beni kovdular.onlardan uzaklaştığım zaman büyük bir açlık,susuzluk ve yorgunluk hisediyordum.gidip çölde yattım. rüyamda birisi geldi ve bana içinde süt bulunan bir kap uzattı alıp içtım.uyandığmda doymuş olduğumu,susuzluğumun gittiğini ve karnımın şiştığini gördüm.öbür yandan kabile hakı beni kovduktan sonra yaptıklarına pişman olmuş ve bana yiyecek ve içecek getirmeye karar vermişlerdi. bunlarrı getirdikleinde:
-ihtiyacım yoktur dedim .
-nasıl olu? açlık ve susuzluktan perişan olduğunu gördük dediler.
-doğru ama ALLAH bana yedirdi ve içirdi dedim ve onlara şişen karnımı gösterdim.bunun üzerine hepsi müslüman oldular.

Üst Alt