Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fedayi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sa'd Bin Ebi Vakkas Anlatıyor
Uhud Savaşında... Bir Ara Baktım. Abdullah Bin Cahs Yanıma Geldi
'' Şöyle Bir Kenara Çekilsek, Ben Dua Etsem Sen Amin Desen;sonra istersen Sen Dua Et Ben Amin Diyeyim Olmaz Mı?
Ben Bu Davete icabet Ettim Ve Olur Dedim . Bir Kenara Çekildik . Önce Ben Dua Ettim:
'' Allahım ! Bugün Benim Karşıma , Güçlü Kuvvetli Birini Çıkar, Onunla Çarpışalım, Ben Onu Öldüreyim. Böylece Hem En Büyük Hizmeti Yapmış Olayım Hemde Ganimetini Alayım'' Abdullah Bin Cahs (ra) Bu Duaya Amin Dedi

Allah'a Yemin Olsun istediğim Oldu

Sonra Abdullah Bin Cahs(ra) Dua Etti

'' Allah'ım ! Bu Gün Benim Karşıma, Güçlü Kuvvetli, Zorba Birini Çıkar. Onunla Kıyasıya Savaşayım. Sonra O Beni Öldürsün. Bununla Yetinmeyip Karnımı Yarsın. Kulaklarımı, Burnumu Kessin . Ve Ben O Halimle Karşına Çıkayım. Sen Bana ''kulum Abdullah !sana Verdiğim Azaları Ne Yaptın ?'' Diye Sordugunda Bende :
'' Ey Rabbim! Emanet Olarak Verdiğin Azaları Yerinde Kullanamadim. Haklarını Veremedim. Sağlam Olarak Onlarla Senin Huzuruna Çıkmaktan Haya Ettim. Bunun için Onları Senin Ve Resulunun Yolunda Harcadım'' Diyeyim . Sende Bana ''dogru Söyledin '' Diyesin Ve Beni Affedesin...

Bu Duaya Amin Demek içimden Hiç Gelmedi. Fakat Sözleştiğimiz için Amin Dedim. VAllahi Onun Duası Benimkinden Daha Hayırlıydı. VAllahi Akşama Doğru Onu Gördüm . Burnu Ve Kulakları Bir ipte Sallanıyordu......

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Sahabeyi kiramın ne güzel halleri varmiş rabbil hepsine rahmet eylesin iki cihandada azizi eylesin.Amin

Allah razı olsun çok güzel bir hayat

fedayi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : Bayram
Sahabeyi kiramın ne güzel halleri varmiş rabbil hepsine rahmet eylesin iki cihandada azizi eylesin.Amin

Allah razı olsun çok güzel bir hayat
amin can kardeşim rabbim bu dua yı bizlerede nasibeylesin o sahabelerle cennette komşu olmayı da selametle

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim.

Muhabbetle kalın.

gamzelim

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah razı olsun güzeel bir paylaşım..

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
Ey Rabbim! Emanet Olarak Verdiğin Azaları Yerinde Kullanamıyorum. Haklarını Veremiyorum. karşına bu şekilde çıkmaktan çok utanıyorum. Bunun için Onları Senin Ve Resulunun Yolunda Harcamayı nasip eyle nolursun...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Sahabenin dua ve Kerameti

Ashâb-ı Kirâm'ın bu ketumiyyetine (sır vermemesine) rağmen, bazılarının kerametleri kendi arzuları haricinde dışarıya sızmış, açığa çıkmıştır.

Mesela; Hazreti Ömer, Medine'de hutbe okurken, İran'a gönderdiği ordunun yenilmek üzere olduğunu görüp ordu komutanına "Sâriye, dağa bak, dağa bak!" diye seslenmiş; aradaki kilometrelerce mesafeye rağmen bu sesi duyan Hazreti Sâriye düşmanın oyununu farkedip dağa yanaşmış ve muzaffer olmuştur.

O devrin gül yüzlü insanları arasında duasına anında icabet edilen kimseler mevcuttur. Muhbir-i Sâdık (sallallahu aleyhi ve sellem) "Nice saçı başı dağınık insanlar vardır ki, bir meselede Allah'a kasem etseler, Allah onları kasemlerinde yalancı çıkarmaz. (Onların bütün duaları kabul görür.) Berâ b. Malik bunlardandır." buyurmuştur.

Sahabe efendilerimiz, Hazreti Berâ'nın dualarının çabucak kabul edildiğine o kadar çok şahit olmuşlardır ki, savaş meydanında sıkıştıkları bir anda gelip "Savaşı kazanacağımıza yemin et; Allah senin yeminini boşa çıkarmaz!" dedikleri rivayet edilmektedir.

Duası anında kabul görenlerden biri de Sa'd b. Ebî Vakkas hazretleridir.

Öyle ki, bir gün Kûfe sokaklarında yürürken bir adamın Hazreti Ali, Zübeyr b. Avvam ve Talha b. Ubeydullah (Allah hepsinden razı olsun) gibi sahabîlere sövüp saydığını duyar. Güzel konuşması, hakaret etmemesi için adamı uyarır. Saygısız adam inat eder. Bunun üzerine Hazreti Sa'd "Sesini kesiyor musun, yoksa beddua edeyim mi?" der. Adam, büsbütün küstahlaşır ve "Beni tehdid mi ediyorsun?" karşılığını verir.
İşte o zaman Sa'd b. Ebî Vakkas ellerini açar ve "Allah'ım, şu adama haddini bildir; diğerleri de bundan ibret alsınlar, tâ ki böyle insanların aleyhine ulu orta konuşmalar olmasın." diye dua eder.
Daha aradan bir-iki dakika geçmeden nereden çıktığı bilinmeyen bir deve kalabalığın bulunduğu yere koşar, cemaatin içine dalar; birini arıyormuşçasına oraya buraya hamle yapar ve sonunda gidip saygısızca konuşan o adamı ayaklarının altına alır, üzerinde tepinir. Biraz sonra adamın acı acı feryatları kesilir ve etraftakilerin şaşkın bakışları arasında son nefesini de verir.

RABBİM bizlerede onların ahlakıyla ahlaklanmayı nasip eylesin ahirette hem şefaatlerine hemde onlara komşu eylesin.. AMİNNN

ihda

Edep_Ya_Hu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
Bu dualaşmayı ilk okudugumda çok aglamıştım
o günden beri diyorum ki:
'Rabbim hesabını veremeyecegim azalarımla
Yanına gelmeyi nasip etme,
onları senin yolunda kullandıgım sürece
bende bulundur.
Eger emanetini maksadının dışında kullanırsam
onları benden al.(amin)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH ebeden razı olsun...ahlakları ile ahlaklandırsın cümlemizi.MEVLAM.

Üst Alt