Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Kitap: Mizanü’l Hakk fi ihtiyari’l ahakk (En doğruyu seçmek için Hak terazisi)
Yazar: Katip Çelebi
--- Sayfa 53: (Firavunun İmanı Üzerinedir) İBNİ ARABİNİN GÖRÜŞÜDE BUDUR

altun47

Dinler ve Diller diyarı

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
inşaALLAH Size yardimci olabilmişimdir
mumsemacw6.gif

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Kitap: Mizanü’l Hakk fi ihtiyari’l ahakk (En doğruyu seçmek için Hak terazisi)
Yazar: Katip Çelebi
--- Sayfa 53: (Firavunun İmanı Üzerinedir) İbni Arabi'nin görüşüde budur

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
yok maalesef yardımcı olamadınız ben zaten silsileyi biliyorum
ben şüphelerime ayet ve hadis ışığında cevap arıyorum.Bunun hikmetini biz bilemeyiz kesinlikle cevap olamaz dinde böyle bir ölçü yoktur

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Ben şimdilik ayrılıyorum,cevap yazarsanzı,sonra okurum inşallah

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
selam hidayete tabi olanlara olsun siz silsileyi yanlışmı yazdınız?çükü imam cafer öldükten kırk yıl sonra beyazıd bestami doğmıştur bunu açıklarsanız sevinirim

Caferi sadık (r.a.) nin vefatı :H.148 dir

Beyazıtı bestaminin doğumu ise :H. 136 dır

Caferi Sadık (r.a.) nın vefatında oniki yaşında olan Beyazıdı bestami, ondan ve onun talebelrinden çok istifade etmiş, hassaten onun ruhaniyeti aliyyelerinden feyz almış, şeriat, tarikat, hakikat ve marifet mertebeleriden tamamen ona tabi olmuş.Ve onun yolun devamına çalişmiştır.

Silsile de emaneti Hazreti cafer sadık (r.a.)'dan manen (uveysi olarak ) devr almiştır

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
iyi araştırırsan öyle bişey olmadığını görürsün.tasavvufun kendi kaynakları bile bunu söyler

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Bestami: Ebu Yezid M. 803 yılında Bestam’da doğdu. Burası Hazar denizi sahillerinde bir yerdir. Ölüm tarihi M. 874’tür.
İmam Cafer’ul sadık (ra): Hz. Alinin oğlu Hz. Hüseyin, onun oğlu İmam Zeynel Abidin, onun oğlu İmam Muhammed Bopir’in oğludur. M. 702 iki yılında doğdu M. 765 yılında Medine’de vefat etti.imam cafer öldükten 38 sene sonnra doğmuştur beyazıt bestami

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Ben iyi araştırdım dostum, kendin iyi araştır.

Tek bir kaynağa bakma birçok kaynağa bak.

izzetin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Sevgili müslüman kardeşlerim. öncelikle bizler aynı dinin mensuplarıyız. herkesin mensubu bulunduğu yol onun için en iyidir. fakat tek taraflı olmamalıdır. iskenderpaşa cemaatinin silsilesi farkı, menzil cemaatininki farklı konyevi cemaatininki farklıdır. burada önemli olan ümmet olabilme. Haznevi adını artık herkes biliyor. Şeyh Ahmed El Haznevi (ks) hazretleri o kadar iyi çalıştıki onun ektiği tohumlar dünyanın dört bir yanında yeşeriyor. Haznevi Tarikatının devamını biliyormusunuz? Ülkemizde pek çok kişi bunu bilmez Haznevi tarikatının silsileside aşağıdaki gibidir. Burada bir fark Şeyh Ahmed El Haznevi'den sonra Evlatlarının bu tarikatı devam ettirmesidir. Bu tohumlar hem türkiyede hem suriyede hem lübnanda hem yemende hem kuveytte, suudi arabistanda, Almanyada Ürdün ve Irakta. Yakın zamana kadar Şeyh Muhammed el Haznevi (ks) Şimdi ise oğlu Şeyh Muhammed Muta (ks) bu irşad vazifesini layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Bakın herkes her mürşid kendi alanında çalışıyor ne için Allah için. biz ne yapıyoruz ona bir bakmak gerekir

Üst Alt