Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Mutfak

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray

Sahine Nedir? Sahine Nasıl Bir Tariftir?​

Sahine, peygamber efendimizin döneminde islam mutfağında yer alan ve genellikle ismi çok az bilinen, bal, tereyağı ve tahinden oluşan enfes bir lezzettir. Genellikle Ramazan aylarında sahurda tüketilen sahine tatlısı, tam bir enerji ve şifa deposu olarak bilinen çok lezzetli bir tariftir.

Malzemeler

● 80 gr tahin
80 gr süzme bal
60 gr tereyağı (Oda ısısında)
1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı :

Sahine yapımı için; bir kase içine 60 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı koyun. Tereyağın üzerine 80 gr süzme bal dökün.

Daha sonra malzemelerin üzerine 80 gr tahin ekleyin.

Tüm malzemeleri krema kıvamı alana kadar iyice karıştırın. Ardından hazırladığınız sahine tatlısını buzdolabında kıvam alması için 2 saat kadar bekletin.

Son olarak 1 yemek kaşığı dolusu susamı küçük bir tava içine koyun.

Orta kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak, yakmadan kavurun.

Hazırladığınız sahineyi küçük bir servis tabağı üzerine alıp, güzelce yayın. Üzerine kavrulmuş susam serpiştirip, yanında ekmek ya da pide ile servis edebilirsiniz.

sahine-resimli-yemek-tarifi(8).jpg

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Tahin,bal,tereyağ...sevdiğim lezzetler
Denemek lazım
Teşekkür ederiz @Rumeysa????

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Hiç bir fedakârlıktan kaçınmassın :D
Sıradaki sahine size gelsin abi

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
Tahini sevdiğimi sanardım bunca zaman meğersem sevmiyormuşum tahin denilince aklıma ilk pekmez gelir.. Tahinli şeyleride ondan çok sevmem hem tahinde bir lezzet tat yok.. sanki şeker hastalarına yapılmış tatsız tatlı kıvamında birşey sanki :D bunu ilk defa burda söylüyorum normalde tahini sevdiğimi söylerim ama yinede bilmiyorum şuan sevesim gelmedi

SiyahSancaktaR

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,294
Tahini sevdiğimi sanardım bunca zaman meğersem sevmiyormuşum tahin denilince aklıma ilk pekmez gelir.. Tahinli şeyleride ondan çok sevmem hem tahinde bir lezzet tat yok.. sanki şeker hastalarına yapılmış tatsız tatlı kıvamında birşey sanki :D bunu ilk defa burda söylüyorum normalde tahini sevdiğimi söylerim ama yinede bilmiyorum şuan sevesim gelmedi
kısa ve öz sevmiyorsun niye destan yazma ihtiyacinda bulundun:D

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil

Aldığı Beğeniler
3,492
Takım
Galatasaray
benim kendimi ifade etme şeklim bu abi.. herkes senin gibi zeki'mi bir harf'ten cümle çıkarsın :D
hem ben şeyi sevmiyorum laflarımın rotalanmasını... şimdi sevmiyorum desem bir çok yerde sevdiğimi söylemişimdir... insanlar kendi kafalarına göre laflarımı çekemesin diye açıklamalı yazaarım ben... millet iki üç harf fazla yazacam diye aklı çıkıyor sadhfjkdfh yapmayın ya insanın ana kanunu iletişimdir konuşun bol bol konuşun... koklaşmaktan iyidir sdfsdf

Üst Alt