Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Nurettin Durman

Şair Nefi'iye Güzelleme

Ey bir devrin havasını soluyan söz sultanı Derdini dalgalarla dalgalandıran şair Ah bu dili neyleyim kalmasın kem sözler ile Okunun menziline giren gayet makul hurufat Böyledir ahkâmı dil ile seyre dalmak âlemi Âlem ki türlü belalar ile sarhoş iken demek ki Sebebi ölüm olacak şiirler söylemek olanın Penceresine konarsa kuşlar bahtiyar olsun

Ahu vah ile geçmedi ömür şükür ki hayırhah Boynumuz cellada düşmüşse şöhretimiz elhak Söylenir olacaktır elbet tarih ayıklar mutlaka Seyreder Sarayburnu'nda denizin dalgalarını Belki duyulur ah ile ardımızda şiirin kanatları Çırpar da rüzgârın sesiyle çıkar ortaya mücrim Bakar durur talihine halkın esenlik çağının Uzağında ne var yakınına ne düşer zamanın

Yani berdevam olan ömrü ahvalimde her kim Diyemez bir cefaya gark olmadan böyle beni Zaman dokudukça gergefini nice aşk ile hemhâl Döner çarkıfeleğin çıkar arşa feryadi figanım Yoksa kim der ki keyif iledir bu hengâmede aşk Bulsa bizi bağrımız giryan olur ne gelirse elden "Ben bu hâletle tenezzül mü ederdim şiire Neyleyim kurtulamam tab'-i hevesnâkimden"

Elhak doğrudur Nef'i üstadım böyledir hâliniz Biliriz bu uçurumda en nihayet canınızı verdiniz.

Üst Alt