Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina ve mevlana muhammedinin nuriz zatiyyi ves sirris sariyyi sirruhu fi cemiy’ıl asari vel esmai ves sıfati ve sellim tesliyma

Manası:
Allah’ım! Kendisi nur olan, sırrı bütün görünen, varlıklara isim ve sıfatlara nüfuz etmiş bulunan Efendimiz Muhammed’e salat eyle.O’nu mübarek kıl ve ona en iyi şekilde selam eyle.”

Fazileti:

Bu yüce salavat-ı şerifeyi bir defa okumak, yüzbin salavat-ı şerifeyi bir defa okumak, yüzbin salavat-ı şerife okuma fazileti ve gücündedir.
Sıkıntı ve stresten kurtulmak için okunması bir iksir olarak kabul edilmiştir.

Rasulüllah(s.a.v.) buyurdu:
“Kıyamet gününde, katımda insanların en değerlisi, bana en çok salatü selam getirenlerdir.”
Diğer bir hadis-i şerifte Allah Resulü (s.a.v.) şöyle buyuruyor:
“Bir defasında İsrafil bana geldi ve şöyle dedi:
-Cennette öyle bir kubbe vardır ki, kubbelerin hiçbiri ona benzemez. O kubbenin genişliği üçyüz yıllık yoldur. Sonra onun içinde öyle bir ikram rüzgarı eser ki, saf misk kokar.Bu kubbeye girenler ancak sana çok salavat getirenlerdir. Sonra, sana çokça salavat getiren hiçbir sıkıntı görmez azap ta çekmez.”

Hazreti Aişe(r.anha) validemizden rivayet olunuyor:
“Bir defasında iğnemi yere düşürdüm, onu bulmak için mum getirdim.Mum ışığında aradım fakat bulamadım. Bu sırada Allah Resulü(s.a.v.)’in geldiğini gördüm, sevdim ve gülümsedim.
Bana sordu: “neden güldün?”
-İğnemi kaybettim, mumla aradım fakat bulamadım.Yerine oturmuştu. Birden gördüm ki mübarek yüzünde nur parlıyor,evin her yanını aydınlatıyordu. Hemen iğnemi buldum.
Sonra şöyle buyurdu:
-Şu kimsenin vay haline ki, bana kavuşamaz, kıyamet günü beni göremez.
-Kıyamet günü seni göremeyen kim olabilir ki ey Allah’ın Resulü, dedim.
Şöyle anlattı:
“-Beni kıyamet günü göremeyen kimse cimri kimsedir.”
Yine sordum: “O cimri nasıl bir cimridir?”
Bana açıklar mısın?”
Buyurdu ki: “Adımın anıldığı yerde bana salavat okumaya üşenen,okumayan kimsedir.”
Devamla yine buyurdu:
“-Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa,Allah Teala, onun namazını kabul buyurur.Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şöyle seslenir:
-Artık dileğin neyse dile,her dileğin yerine getirilecektir.”
Yine bir hadis-i şeriflerinde Allah Resulü(s.a.v.) şöyle buyuruyor:
“Muhammed isminin anıldığı yerde, işten kimse hemen kendine gelip baş parmağı ile yanındaki parmağını gözlerine sürüp üzerinde gezdirirse, artık o kimse hiç göz ağrısı görmez, onun gözlerine zarar gelmez.”

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina ve mevlana muhammedinin nuriz zatiyyi ves sirris sariyyi sirruhu fi cemiy’ıl asari vel esmai ves sıfati ve sellim tesliyma

YaRaLiyiM

Sükùt..

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Fenerbahçe
Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina ve mevlana muhammedinin nuriz zatiyyi ves sirris sariyyi sirruhu fi cemiy’ıl asari vel esmai ves sıfati ve sellim tesliy

ALLAH CC RAZI OLSUN KARDESIM SÜPER BIR BILGI VERDINN RESULLLAHI RUYANDA GÖRESIN INSAALLAH

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Güzel paylaşımın için kalbi teşekkürler kardeşim.Rabbim razı olsun.
Allaha emanet olun.
Selam ve dua ile kalın.

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah’ım! Kendisi nur olan, sırrı bütün görünen, varlıklara isim ve sıfatlara nüfuz etmiş bulunan Efendimiz Muhammed’e salat eyle.O’nu mübarek kıl ve ona en iyi şekilde selam eyle.”

Allah razı olsun

nesligul

Hersey sevmekle basladi..

Aldığı Beğeniler
40
ALLaH CC razi olsun enginabi bu guzel faydali paylasimin icin.

Allah Resulüne salavat getirmek, en bereketli, en faziletli, saadeti dareyn için en faydalı ibadetlerden biridir. Hakkıyla yapılırsa sevabı da çok büyüktür. Amelleri tathir eder, hataları örter, manevi dereceleri yükseltir.

Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat edendir.

Üst Alt