Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Salevatın Ehemmiyeti

salavat21mh6.jpg

Borcunu ödeyemeyen bir fakir, Ravza-i Mutahhare'ye gelip:

- «Ya Rabbi bana yardım et» diye yalvarırken uyuyakaldı. Rüyasında Hazreti Peygamberimizi görüp durumu arzetti.

Efendimiz: «Falan yere git, orada bir zengin var, ondan borcun kadar parayı iste. Sana 300 dirhemi verir. İnandırmak için de, her akşam bana 10 salavat getirmeden yatmazdı, dün unuttu.. Onu hatırlat da bu akşam getirsin» buyurdu.

Heyecanla uyanan adam, belki gördüğüm rüyada bir hayır vardır diyerek, zengin adamı araya araya buldu. Adamın evine vardığında onu, samanlıkta saman elerken gördü. Adam samanın içine beş kuruş düşürmüş onu bulmak için bütün samanı elekten geçiriyordu. Onun bu halini görünce, bu kadar cimri bir adamdan bir hayır gelmez ama, yine de ben vazifemi yapayım deyip, Resûlüllah'ın selâmını tebliğ etti:

— Resûlüllah'ın sana selâmı var. Salavat getirmeyi dün akşam unutmuşsun, bu akşam söylesin buyurdu. Ben ise borçlu bir kimseyim benim borcumu ödemeniz için Peygamberimiz beni sana gönderdi, dedi.

Adamın çok hoşuna gitmişti. Peygamber Efendimizden selâm gelmesi... Ne dedi, ne dedi diye adama üç defa tekrarlattı. Adam benimle alay mı ediyorsun? diyerek gerisin geriye döndü. Fakat zengin olan, hemen önünü kesmişti:

- «Ben senin ağzından Resûlüllah'ın selâmını daha fazla duymak için üç defa tekrarlattım. Her söylemene üçyüz dirhem veriyorum. Eğer daha fazla söyleseydin her biri için üçyüz dirhem verecektim» dedi ve adama 900 dirhem verip gönderdi.

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
Allahumme sallı ala seyyıdına muhammed
ben para ıstemıyom rabbım benden razı olsun yeter..
ALLAH razı olsun sizdende...

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
Allahumme sallı ala seyyıdına muhammedin nebiyyil ümmiyyin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Cenab-i Hakk'in razi oldugu kullarindan olasin insaAllah Semerkand kardesim paylasan yüregin dert görmesin tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

Üst Alt