Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
Sevmedim bu saklambac
oyunu nu..
Ne zaman saklansam,
Hep "Sensizlik "
Sobeliyor beni...

Cemre icoz

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden.

NFK

ciler

Bir B/Aşk'a 'yım..

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Galatasaray
"Bütün dostları gezdim gördüm, dili muhafaza etmekten daha iyi dost göremedim. Bütün elbiseleri gördüm, iffet ve sakınmaktan daha iyi elbise göremedim. Bütün malları gördüm, kanaatten daha iyi mal göremedim. Bütün iyilikleri gördüm, nasihatten daha iyisini göremedim. Bütün yemekleri görüp tattım, sabırdan daha lezzetlisini göremedim." [Hz.Ömer]

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Aklın ve ruhun aydınlığından geliyorum. Onlarla yiyor, içiyor, giyiniyor, büyüyorum. Dünyanın meseleleri uzanamayacağım, aklımın eremeyeceği kadar alçaktalar. Ayakkabılarımı temizledim. Ayakkabılarımla ilgilenmiyorum aslında. Uzun zamandır kımıldamaksızın ağacın tepesinde oturuyor, güneşin doğuşunu seyrediyorum. Kuklaları devirdim, sıra tankların kafasını sapan taşlarıyla kırmakta. Bilinir bir savaş değil benimki. En iyi yaptığım iş kitap okumak.

"Oda arkadaşına oyun oynamış bir deli gibi mutluyum." diyor şair.

_Sen ne dersin soytarı?

_Çok sevimli bir cümle efendimiz.

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
“Kim verecek kedilere trafik bilgilerini,
Ki hayatlarıyla ödemekteler bir yandan
öbür yana geçmeyi”

Sezai Karakoç

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Köylüleri niçin öldürmeliyiz?
Bu sorunun karşılığını bulamıyorum
içinden çıkılmaz bi olay, ama önemsiz
köylüleri öldürmesek de olur
hatta onların kalın suratlarını
görmezlikten gelebiliriz
yapılacak çok şey var daha
sözgelimi ben, kendim
hiç hayat ağacı görmemişim
görmeden ölürüm diye korkum da yok
değil mi ki albatrosu Baudelaireden
Yves Bonnefoydan semenderi öğrendim
bir gün bakarsınız
şu güzelim bilgiç beynimi kırıp
teneşir tahtası olarak kullanabilirim.

İsmet Özel

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe

Üstadın Aynadaki Yalan adlı eserinden bir bölüm:

--Boş konuşuyoruz, boş!.. Bütün bir ömür içinde söylediğimiz bir milyon kere bir milyon lâf, arayıp da bulamadığımız tek cümle için… Arayıp da bulamadığımız, arayıp da bulur gibi olduğumuz, bulur gibi olup da yine elden kaçırdığımız, elden kaçırıp da tekrar bulur gibi olduğumuz, tekrar bulur gibi olup da artık aramaya lüzum görmediğimiz tek cümle için... O cümle nedir, o cümle?.. Ben o cümleyi bilmiyorum… Fakat bütün mevcutlarla beraber, bütün cümlelerin, içinde eridiği ve yok olduğu tek bir kelime biliyorum. Her ân söyleyip de hiçbir ân hakikatine yaklaşamadığımız ve yaklaşamayacağımız tek kelime: “Allah”…

Ve:

--Gerisi boş, bomboş konuşmaktan, bir hastalıklı dırdırdan başka nedir ki?.. Keşke ben “Allah” kelimesinden başka, ağzından tek söz çıkmayan bir dilsiz olsaydım..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Yedi Güzel Adam

Bu insanlar dev midir
Yatak görmemiş gövde midir

Bir yara açar boyunlarında
Kolkola durup bağırdıklarında

-Ya kurbanın olam
Dağlar önüme durmuş
Ki dağlanam

Çekip pırıl pırıl mavzerler çıkardılar oyluk etlerinden
Durdular ite çakala karşı yarin kapısında

...

acz

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Sanıyorlar kafa ezmekle, beyin ezmekle
fikr-i hürriyet ölür
Hey gidi şaşkın hezele!
Daha kuvvetleniyor kanla sulanmış toprak
Ekilen gövdelerin hepsi yarın fışkıracak!

Mehmet Akif Ersoy

Aynaa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11

Üstadın Aynadaki Yalan adlı eserinden bir bölüm:

--Boş konuşuyoruz, boş!.. Bütün bir ömür içinde söylediğimiz bir milyon kere bir milyon lâf, arayıp da bulamadığımız tek cümle için… Arayıp da bulamadığımız, arayıp da bulur gibi olduğumuz, bulur gibi olup da yine elden kaçırdığımız, elden kaçırıp da tekrar bulur gibi olduğumuz, tekrar bulur gibi olup da artık aramaya lüzum görmediğimiz tek cümle için... O cümle nedir, o cümle?.. Ben o cümleyi bilmiyorum… Fakat bütün mevcutlarla beraber, bütün cümlelerin, içinde eridiği ve yok olduğu tek bir kelime biliyorum. Her ân söyleyip de hiçbir ân hakikatine yaklaşamadığımız ve yaklaşamayacağımız tek kelime: “Allah”…

Ve:

--Gerisi boş, bomboş konuşmaktan, bir hastalıklı dırdırdan başka nedir ki?.. Keşke ben “Allah” kelimesinden başka, ağzından tek söz çıkmayan bir dilsiz olsaydım..

Geçende üstadın herhangi bir eserini almak için gittiğimde,elime aldım bu eseri..ve öylesine içini karıştırıp bir sayfasında takıldım olduğum yerde okudum ayaküstü..
Ve o bölüm işte bu kısımdı..
tevafuk:)

Üst Alt