- Aldığı Beğeniler
- 359
Çok uzun zaman önce derleyip açmış olduğum bi konu bu;noktasına virgülüne dokunmadan burada olsun istedim,yolun yarısını geçenler için nostalji niyetine...
Çok eski yıllardan bahsedeceğim;dijital teknolojinin olmadığı yıllardan,benim hatırladığım seksenli yıllar ama çok daha eski yıllar..
Vesikalık ya da toplu foto çekinilir ve bunu sevdiğimiz birine yollar,arkasına hatırlatıcı yazılar yazardık,birine göndermesek de yazardık,tarih ya da nerde çekilmiş gibi şeyler.
Zaman acımasız,artık foto bastırmak bile yok,galerilerilerimiz var şimdi,dolu dolu
Eskiler "suret" dermiş fotoğrafa… Arapçada "görünüş, biçim" anlamına geliyor.
O zamanlar fotoğraf çektirmek ve bir yerlere kart ya da fotoğraf postalamak lüks sayılabilecek bir şeydi.
Uzaklardan gelen bir kartpostal, bir fotoğraf başına bir şey gelmesin diye özenle saklanırdı.
Yeni nesil bunu bilmiyordur,anlar mı,kıymet verir mi bilmem..Birkaç örnek vereyim
Tarih,hatıra yazısı hatta imza bile var..
Çok samimi değil mi ya
Kendim uzaktayım hayâlım yakın
Resmimi saklayın atmayın sakın.
Cismim uzak ise hayâlım yakın
Resmime baktıkça ağlama sakın
Yazılan en klişe söz de başlığımızda

Çok eski yıllardan bahsedeceğim;dijital teknolojinin olmadığı yıllardan,benim hatırladığım seksenli yıllar ama çok daha eski yıllar..
Vesikalık ya da toplu foto çekinilir ve bunu sevdiğimiz birine yollar,arkasına hatırlatıcı yazılar yazardık,birine göndermesek de yazardık,tarih ya da nerde çekilmiş gibi şeyler.
Zaman acımasız,artık foto bastırmak bile yok,galerilerilerimiz var şimdi,dolu dolu
Eskiler "suret" dermiş fotoğrafa… Arapçada "görünüş, biçim" anlamına geliyor.
O zamanlar fotoğraf çektirmek ve bir yerlere kart ya da fotoğraf postalamak lüks sayılabilecek bir şeydi.
Uzaklardan gelen bir kartpostal, bir fotoğraf başına bir şey gelmesin diye özenle saklanırdı.
Yeni nesil bunu bilmiyordur,anlar mı,kıymet verir mi bilmem..Birkaç örnek vereyim
Tarih,hatıra yazısı hatta imza bile var..
Çok samimi değil mi ya

Kendim uzaktayım hayâlım yakın
Resmimi saklayın atmayın sakın.
Cismim uzak ise hayâlım yakın
Resmime baktıkça ağlama sakın
Yazılan en klişe söz de başlığımızda