- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer

Sarma$ik Gülleri…
Ne zaman güllere baksam, ötelere kanatlanmak gecer icimden. Her gül sanki bir durak gibidir öteler yolculugunda. Bir bir o güllere basan ruhumun ayaklari, gül yapragindan daha narin, kalebek kanadindan daha zayif olarak tirmanir mana merdiveninden.
Evet her gül, ayri bir ismin tecellisi gibi gelir bana. Bir gül Cemil ismini tebessüm ettirir, bir ba$ka gül Hannan ismini. Bir gül Mennan ismini akis akis yayar cevreye. Bir ba$kasi, Deyyan isminden yansiyan $ule gibi tebessüm eder dallarin arasindan.
Dikenler Celal, Kahhar ismini yansitir.
Sarma$ik güllerine bakinca, ben bir uzun yolculugu hayal ederim. Basamak basamak cikilan ve sonsuzluga uzayan ebedi yolculugu… Bir cubuga baglanmi$ bu güller, icimizdeki duygulari ne güzel yansitir. Onlarin ebet iklimine kanatlanma arzusunu nasil da di$a vurur.
Sarma$ik, kari$ik ömür yolcugunu ve onun girift hallerini ve bazen cözülmez zannedilen bilmeceye benzer zorluklarini hatirlatir bizlere. Onda acan güller ise, “Her zorluktan sonra bir kolaylik vardir.” Ayetini fisildiyormu$casina, bizlere yer yer tebesessüm ederek cözümleri söyler, kolayliklari takdim eder, acilarin sonunun ferahlama zirveleri oldugunu hatirlatir.
Yildizlari, samanyollarini dü$ünürüm ben bu gülleri görünce… Öbek öbek ye$il yapraklar arasinda, firuze dallar icinde tebessüm eden yildizlar gibi gül tomurcuklarini seyrederken..
Sarma$ik gülleri, icimizdeki duygulari da di$a vurdurur bir anda. Karmakari$ik duygularimizin, cözülmez zannedilen en girift hislerimizin bir anda $ifreleri bulunur ve ruh fidanimiz tomurcuk vermeye ba$lar. Hüzün, canak yaprak gibi sarmi$tir tomurcugun tac yapragini; ama o, yarilir ve tac yapraklar önce birbirine simsiki bir $ekilde sarinmi$ olarak cikar ortaya… Sonra tebessüm ederler gün gibi, güne$ gibi cevreye…
Bir de Peygamberler Peygamberi’ni hatirlatir sarma$ik gülleri bana.
Mekke dönemini, Medine dönemini, Taif’i hatirlatir. Izdirabi yudum yudum icmi$ bu mana yolcusunun, insana dikenli tarlalar arasindan güllerini nasil taktim ettigini tedai ettirir. Izdirab ve aci yüklü bir ömrün tomurcuklarini, hak ve hakikatin tohumlarini gönüllere eki$ini, dal dal budak budak cennet soluklamasini cagri$tirir.
Sarma$ik gülleri, ötelere yolculugu ve Hakk’a ula$mayi da hatirlatir insana. Insanligin, mana yolcularinin, öbek öbek yollara dü$ü$ünü ve göklere dogru ilerleyi$ini tablola$tirir.
Sevgi ve muhabbet cicekleridir sarm$ik gülleri. Dört mevsimin dördünde de acar. Onlarin cicekleri asla dallardan eksilmez. Ye$il yapraklar üstünde, kirmizi tebessümler asla yok olmaz.Ben asil, tevazu yüklü gönüllere benzettigim icin severim sarma$ik güllerini. Egilirler egilirler a$agilara kadar. Gül verdigi halde, boynu dik olmasi gerektigi halde bile egilmesini bilen, ho$görü ve sevgi insanlarina benzetirim onlari. Zafer aninda devesinin üzerinde iki büklüm olmu$, ‘Bütün zafer ve fetihler Hak ve hakikatindir.’ der gibi duran ümit yolcusu, iyilik ve af abidesi Nebi’nin halini sezerim onlarin duru$unda. I$te en cok sarma$ik güllerini sevi$imin sebebi, Gül-ü Muhammedi’yi akislerinde sezi$imden ve görür gibi olu$umdandir. O’nun terinin kokusunu onlarin yapraklarinda burcu burcu koklayi$imdandir. Onlarin tebessüm edi$inde o Gül’ün silüetini tema$a edi$imdendir. Cileli ömür yolculugu sonunda, ba$i göge eren ve Mirac taciyla mükafatlandirilan bu ulu yolcunun gölgesinin gölgesini, bu güllerde gördügümden veya tema$a ettigimdendir… Sarma$ik gülleri, Gül-ü Muhammedi’ye bir basamaktir, bir uzani$tir, O’na ermek ve ula$mak icin remizdir. Ben bu gülleri onun icin severim ve her zaman hayranlikla ve ibretle onlari seyrederim.
Mehmet Erdogan