Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
O gün, Rahmân'ın izin verdiği ve sözünden hoşlandığından başkasının şefaati fayda vermez. (Taha; 109) Başka bir ayet-i kerimede ise şöyle buyrulmuştur: Onlar Allah'ın razı olduklarından başkasına şefaat etmezler. (Enbiya; 28)

Enes (R.A)'den rivayetle Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: Her Peygamber'in ümmetine yapacağı duaları vardır. Ben, duamı ümmetime şefaat etmek için ahirete bıraktım. (Buhari, Müslim)

Ümmü Habibe (R.A)'den rivayetle Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Benden sonra ümmetimin karşılaşacağı felaketler ve birbirlerinin kanlarını dökecekleri bana (mana aleminde) gösterildi. Bu hal beni üzdü. Daha önce geçen ümmetlerde olduğu gibi, ümmetimin başına gelecekler de Allah'ın takdiridir. Allah'tan kıyamet gününde ümmetime şefaat etmemi istedim. O da kabul etti. (Beyhaki)

Kıyamet günü şefaatçıların şefaat etmeleri için Allah-u Zülcelalden şefaat etme izninin çıkması lazımdır. Allah-u Zülcelalin izni olmadan kimse kimseye şefaat edemez. Nitekim ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: O nun izni olmadıkça nezdinde şefaat edecek kimmiş? (Bakara; 255)

Kıyamet günü kendilerine şefaat izni verilenler ancak müminlere şefaat edeceklerdir. İmansız olarak ölenlere hiçbir şefaatçı şefaat edemez. Çünkü onların cehennem azabından kurtulmaları mümkün değildir. Ahirete imansız olarak gidenler cehennemde ebedi kalacaklar. Onlar cehennemden asla çıkamazlar.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Diğer Peygamberlerden ümidini kesen mahşer halkı Hz.Muhammed (S.A.V)'e giderek: Ya Muhammed! Sen Allah'ın Resulü ve Peygamberlerin sonuncususun. Allah, geçmiş ve gelecek bütün günahlarını affetmiştir. Bizleri yarlığaması için Rabbine niyaz eyle, bizlere şefaat et. Ne halde olduğumuzu görüyorsun. derler.

Bunun üzerine aralarından ayrılır, arşı ala'nın altına giderek Rabbim için secdeye kapanırım. Ondan sonra Allah bana -kendisini- hamd-ü sena etmem için öyle tecelli eder ki, benden önce hiç kimseye öyle tecelli etmemiştir. Daha sonra:

-Ya Muhammed! Başını kaldır. Dile, dilediğin verilecektir. Dilediğine şefaat et, şefaatin kabul olunacaktır. denilir. O zaman başımı secdeden kaldırır:

-Ya Rabbi! Ümmetimi, Ya Rabbi! Ümmetimi bağışla, derim. Bu münacatımın üzerine bana:

-Ya Muhammed! Ümmetinden -asla hesaba çekilmeyecekleri cennet kapılarından sağ kapıdan cennete gönder. Onlar isterlerse herkes gibi diğer kapılardan da girebilirler. denilir.

Resul-ü Ekrem (S.A.V) bunları anlattıktan sonra şöyle buyurdu: Kudret ve iradesi ile yaşadığım Allah'a yemin ederim ki, cennet kapılarının iki kanatlarının arası, Mekke ile Hacer arası kadardır. Yahut Mekke ile Busra arası kadardır. (Buhari, Müslim)

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
şefaat o kadar bol ki...

şeytan bile ümitlenir..

güzel bir paylaşım..

ALLAh razı olsun..

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM