Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

Cenab-i Hak buyuruyor:

"(Ey Habibim!) Allah'tan (sana gelen) bir rahmet sebebiyle, onlara yumusak davrandin! Sayet kaba ve kati yürekli olsaydin, hic süphesiz onlar, etrafindan dagilip giderlerdi…" (Al-i Imran, 159)

Rasul-i Ekrem (sav) Efendimiz de bir defasinda Hz. Aise (ranha)'ya söyle buyurmustur:

"–Ey Aise! Allah Rafik'tir (rifk sahibidir), rifkla (yumusaklikla) muameleyi sever. Sertlige ve diger seylere vermedigi sevabi, rifkla muameleye verir." (Müslim, Birr, 77)

Hz. Aise (ranha) validemiz buyururlar:

"-Uhud Savasi'ndan daha fazla daraldigin bir gün oldu mu ya Rasulallah?" diye Hz. Peygamber'e sordum.

Söyle buyurdular:

"–Evet, senin kavminden cok kötülük gördüm. Bu kötülüklerin en fenasi, onlarin bana Akabe günü yaptigidir. Ayrica Taifli Abdükülal'in oglu Ibn-i Abdiyalil'e siginmak istemistim de, beni kabul etmemisti. (Aksine beni ayak takimina taslatarak her tarafimi kan revan icinde birakmis, yapmadik eziyet birakmamisti.) Ben de geri dönmüs, derin kederler icinde yürüyüp gidiyordum. Karnü's-Sealib mevkiine varincaya kadar kendime gelemedim. Orada basimi kaldirip baktigimda, bir bulutun beni gölgeledigini gördüm.

Dikkatlice bakinca, bulutun icinde Cebrail (as)'i fark ettim. Bana:

"–Allah Teala kavminin Sana ne söyledigini ve Sen'i himaye etmeyi nasil reddettigini duymustur. Onlara diledigini yapmasi icin de Sana Daglar Melegi'ni göndermistir." diye seslendi.

Bunun üzerine Daglar Melegi bana seslenerek selam verdi. Sonra da:

"–Ey Muhammed! Kavminin Sana ne dedigini Cenab-i Hak isitti. Ben Daglar Melegi'yim. Ne emredersen yapmam icin Allah Teala beni Sana gönderdi. Ne yapmami istiyorsun? Eger dilersen su iki dagi onlarin basina gecireyim." dedi.

O zaman:

"–Hayir, ben Cenab-i Hakk'in onlarin soylarindan sadece Allah'a ibadet edecek ve O'na hicbir seyi ortak kosmayacak kimseler cikarmasini dilerim." dedim."

(Buhari, Bed'ü'l-Halk, 7; Müslim, Cihad, 111)

Hz.Muhammed Mustafa 1 (Mekke Devri)

Allah cc bütün Mü'minlere Rifk'iyla muamele eylesin...

...Amin...

...Salatu Selam Ile...

...Fi Emanillah...​

Son düzenleme:

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
allah cc razı olsun kardeşim selam ve dua ile..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Amin insAllah..Allah razi olsun kardesim.

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

...Amin...amiin Rahman razı olsun inş

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
ALLAH Razı olsun abi.

samanyolu

“Ya Bâki ente’l-Bâki”

Aldığı Beğeniler
19
Takım
Diğer

...Amin...

Üst Alt