Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Hazreti Süleyman zamanına ait olarak bunu anlatıyorlar:

Leylek geliyor, Hazreti süleyman'a:

- Bana edebiyatı öğret, diyor. Hazreti süleyman:

-Benim sesim yoktur... Leylek:

-Bülbülü çağırın bana... Hazreti Süleyman bülbülü çağırıyor ve:

-Bülbül, ona edebiyatı öğret, diyor.

Bülbül ile leylek bir araya geliyor. Leylek ikide bir dürtüyor onu:

-Söylesene ne öğreteceksen öğretsene bana! Bülbül:
-
Sabret.. Bâd-ı seher yani sabah rüzgarı gelir, güller açar, özünü verir; o koku burnuma geldiği vakitte aşka gelirim, cûşa gelirim. O zaman söylerim, sen de öğrenirsin. Leylek bir daha dürtüyor onu:

-Söylesene, ne öğreteceksen öğretsene!..

Hasılı bülbül, sabaha kadar onu birkaç sefer ihtar ediyor.

Sonra leyleğin uykusu geliyor ve uyuyor. Sabah oluyor, Bâd-ı seher geliyor, gül açılıyor, özü dağılıyor.

Bülbül söylüyor ve susuyor... Ondan sonra bahçıvan geliyor. Kapıyı açarken takırdı yapıyor:

" Takır tak.. takır tak tak..."

Leylek, o zaman gözünü açıyor, uyanıyor:

-Dur bakalım hele, ne diyor?.. dinliyor, dinliyor; o da cûşa geliyor; ondan sonra "lakır lak, lak lak lakır... " öğreniyor.

Güneş doğduktan sonra Hazreti Süleyman'a geliyor ve diyor ki:

-Teşekkür ederim sana... Bülbül rahatsız ettiyse de, edebiyatını öğrendim!.. Hazreti Süleyman:

-Söyle bakalım, ne gibi şeyler öğrendin?

Leylek artık cûşa geliyor, aşka geliyor:

-Lak lak lakır lak lak lak... Hazreti Süleyman diyor:

-Bülbülü çağırın! Bülbülü getiriyorlar. Hazreti Süleyman, bülbülün tüylerini yolup, bir iki de tokat attıktan sonra:

-Ben sana bunu mu öğret dedim?!..

Ben ne yapayım, aceleye kapıldı.. Her şeyin bir vakti vardır. Zikir ve aşkın dağılma zamanı, imsakla güneş arasıdır. O zamanı bekle dedim, beklemedi. Birkaç sefer de beni rahatsız etti. Nihayet uyudu, ben söyledim, unuttum onu, aklıma gelmedi; aşk esnasında ondan gafil kaldım.. Uyanınca " lak lak lak " diye, bahçıvanının kapısının açılmasının taklidini yaptı. benim ona öğrettiğim bir şey değildir bu. Beni i'tab etme!.. Hazreti Süleyman da:

-Böylece gecenin evvelinde uyanık olup da sununda uyuyanların hali böyle olur tabiî... Güzel!.. Edebiyatın güzeldir!... Devam et!...

Esasında bu vahye dayalı bir söz değildir, hadis değildir; ama ma'kûl, kibar bir sözdür, hikmet sözüdür....

Bilir misiniz hiç düşündünüz mü yeryüzünde koyun mu fazladır; köpek mi?!!....

Koyun yılda bir veya iki yavru dünyaya getirir; köpekse yılda üç dört batın... ve her batında üç dört yavru...

Koyunun düşmanı nesli babında çoktur, etinden istifade için ha bire kesilip durur; köpeğinse düşmanı yok gibidir, ürer durur bu hızla..

Ama ne garib bir hadisedir ki koyunlar yeryüzünde sürü sürü, çokca; köpeklerse koyunlara nazaran sayı babında bayağı bir az..... neden?!!!!....

Köpekler, tüm gece boyunca bir o yanda bir bu yanda gezer, ürür, koşar, hoplar oynar savaşır durur; tam seherin başladığı, gülün özünün dağıldığı, bâd-ı seherin estiği vakit uykuya dalar... Koyunsa bütün gece boyu istirahat eder ve köpeğin uykuya daldığı o vakitte uyanır; bereketten nasibini alır....

Bereket seher vaktindedir; kim seher vakti ayaktadır; o bereketten nasibini alır.....

(iktibas)

Hasbi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Orjinal Yazarı Hira

Bereket seher vaktindedir; kim seher vakti ayaktadır; o bereketten nasibini alır.....

(iktibas)

Mevlam bizlere seher vaktinin bereketini ihsan eylesin.

amiiiin..

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Mevlam bizlere seher vaktinin bereketini ihsan eylesin.

Amin inşeALLAH

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5

ALLAH HERKESE SEHER VAKTİNİN BEREKETİNİ NASİP EYLESİN..

UYANIN EY MÜMİNLER SEHER VAKTİNDE,KAZANIN BEREKETİNİZİ EN HAYIRLISIYLA......

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstiğfar eden yok mu, affedeyim.
İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim] ...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Seher Vaktinin Fazileti

Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-den rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır;

"Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ her gece, gecenin son üçde biri kaldığı sırada dünyâ semâsına nüzul eder ve şöyle buyurur: '' Bana duâ eden var mı, duâsına icabet edeyim? İstediğini vereyim. Bana istiğfar eden var mı, onu mağfiret edeyim? (1)

Bu hadîs-i şerîf, gecenin son üçde birinin vakti icabet olduğuna büyük müjdelerle beraber delâlet etmektedir.

"
Gece yarısında semânın kapıları açılır ve bir münâdî şöyle seslenir: "Hiç duâ eden var mı, icâbet olunsun, bir şey isteyen var mı verilsin, bir sıkıntıda olan var mı kurtarılsın. Her hangi bir duâ ile duâ eden hiç bir müslüman yoktur ki Allah Teâlâ ona icabet etmiş olmasın. Ancak şehveti için koşan zinâkâr kadınla ayyaş ve işret ehli müstesna. " (2)

"Gecede bir saat vardır. Müslüman bir kulun dünyâ ve âhiret işinden istediği her hangi bir hayır varsa ve duâsı o saate gelirse muhakkak Allah ona dileğini verir. Bu her geçe vardır.)" (3)
"Saatlerin efdali gecenin son kısmıdır."
[/SIZE] (4)

Üç kişi vardır ki onlar İblis'den ve askerlerinin şerrinden masûndurlar:
1- Gece ve gündüz Allah'ı çok zikredenler,
2- Seher vakitlerinde istiğfar edenler,
3- Allah'ın haşyetinden ağlayanlar." (5)[/COLOR][/SIZE]

(1) Buhârî, Teheccûd, 14;
(2) İbn Hanbel, Müsned, 4/217, 3/34, 43, 94.
(3) Tirmizî, Vitr, 16; Nescî, Mevâkit, 35.
(4) Ibn Hanbel, Müsned, 4/385.
(5) el-Camiû's-Sağir.

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah razı olsun seher vakti bütün vakitlerin efdali Seher vakti uyananları bizzat Cebrail (a.s.) kaldırırmış tabiiki Allah (c.c.) dilediklerini Rabbim seherlerde bol bol kendisini zikretmemizi ve affımız için dua etmemizi nasip etsin. AMİN.

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Tüm dualara can-u gönülden AMİN ve katılımlara sonsuz teşekkür. Allah razı olsun. Seher vakti açılan avuçlarda, birbirimizin duasının yer alması ümide ve duası ile..

Vesselam

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı Hira Her şeyin bir vakti vardır. Zikir ve aşkın dağılma zamanı, imsakla güneş arasıdır.

Çok güzel bir yazı.Bir solukta okudum.Bütün rızıkların dağıtıldığı vakit seher vakti.Ey kul kalk ve nasibini al !...Yazı dosyam da...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
KURBAN OLURUM BENİM SEVGİLİ BABAM; HER SEHER VAKTİ EVDEN ÇIKAR, ÇALIŞIR VE AKŞAM ERKENDEN EVE GELİR.......

CANIM BENİM; BEREKETİN SEBEBİ BABAM,SAĞOLASIN.....

Üst Alt