Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
İSLAM DİNİNE GÖRE ŞEHİD KİMDİR?

İslam dinine göre şehid, ancak İslamın ve Allah’ın kitabı Kur’an ın hakim olması yolunda eliyle, diliyle, canıyla çalışan ve bu yolda ölen kişidir. Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır;

“Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanma! Hayır (onlar) diridirler ve Rableri tarafından rızıklanmaktadırlar.”(Al-i İmran 169)

Ayette geçen şehidler, ancak Allah’ın kelimesi LAİLAHE İLLAllah’ın en yüce olması için çalışırken bu yolda ölen kimselerdir. Rasulullah’ın (s.a.v) hadislerinde bildirdigi bunun dışındaki şehidler ayette bildirilen şehid degil dünya şehidleridir. Bunlar da şüphesiz Allah katında ecir alacaklardır. Ve lakin bunların ecri Allah dinini hakim kılma yolunda hayatını kaybeden kimsenin ecri kadar büyük degildir.

İslam’ın hakim oldugu bir toprak parçasını savunmasını yapan ve dolayısıyla İslam dininin yeryüzünde hakim olup bu hakimiyetin devamı için çarpışan kimse bu işi sırf Allah rızası için yapar ve bu yolda ölürse, o yüce şehidlik mertebesine erişir.

Uhud savaşı esnasındaki Kuzman’ın olayı ilginç bir örnektir.?...

Rasulullah (sav)’e ondan bahsedildiginde Rasulullah (sav) ;”O cehenem ehlindendir.” Demiştir.

Uhud günü Kuzman şiddetli bir şekilde kureyş müşrikleriyle savaşmış ve onlardan yedi, sekiz kişiyi öldürmüştü. Sonra agır bir yara aldı ve eve taşındı. Müslümanlardan bir kısmı ona hitaben "Ey Kuzman! Vallahi bugün sen çok iyi savaştın, sana müjdeler olsun.”dediklerinde o “Ne ile müjdeleniyorum? Vallahi ancak kavmimin şerefi için savaştım. Şayet bu anlattıgınız için olsaydı savaşmazdım”dedi. Bir müddet sonra yarası agırlaştı ve bir ok ile kendini öldürdü.

İslam’ı hakim kılmak dışında herhangi bir toprak parçası için veya herhangi bir kavmin şerefini yüceltmek için savaşmak Allah (c.c) yolunda olmayacagı gibi bu yolda ölen kişiler de asla şehit olamazlar. Rasulullah’ın hayatı incelendiginde dogup büyüdügü hatta rızkını temin ettigi mekke topragını bu nedenlerin hiç biri için savundugunu, savaştıgını göremezsiniz. Bunun gibi İslam hükümleri dışında hükümlerin hakim oldugu bir topragı, bir de bu devlet’te idareyi elinde bulunduran kafirler emrettigi için savunup bu ugurda çarpışan ve bu ugurda ölen kişi ne müslümandır ne de şehid.

Müslüman , Mukaddes Bildigi;... Vatanı ,Bayragı, ve Milleti icin Allah (c.c) emri bilinci ile savasır ve sadece islam milletinin ve devletinin bekasını düsünür ve bunu Allah(c.c) emri bilir...Masum ve mazlum insanların canlarının ve namuslarının muhafazası ugrunda Allah(c.c) emri bilerek mücadele eder...

Müslüman ancak Allah’ın dini ve onun kelimesi La ilahe illAllah hakim olsun diye savaşır ve bu yolda canını, malını, ailesini ve dogdugu topragı bile hiç çekinmeden feda eder. Sadece bu vatan korunur ve bu vatan yolunda cihad edilir.
Rasulullah (s.a.v) bize Allah yolunda olan cihadı ve gerçek şehidi şöyle tarif etmektedir;
“Rasulullah’a birisi gelip:”Ya Rasulullah! Kimimiz öfkesine kapılarak, kimimiz utancından dolayı, diger bir rivayette, bir kısım insanlar ganimet malı , bir kısmı da kahramanlar arasında yer almak için cihad ederler. Şu halde Allah (c.c) yolunda cihad eden kimdir? Rasulullah (sav): “Kim ki yalnız Allah’ın şeriatı hakim olsun diye cihad ederse, o mücahidin cihadı Allah yolundadır”buyurdu. (Buhari-Müslim)

-islami forum-

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
BİR KEFENLE VE GÜZEL AMELLE

GİTMEK HAKKA UZANAN YOLCULUĞA
BİR KEFENLE VE GÜZEL BİR AMELLE
TOPRAĞA GÖTÜRDÜĞÜN BİR ÇİFT KEFEN
HAK AŞIĞI OLABİLMEK BUDUR GEREKÇEM
HAK DOSTLARINI Kİ GİBİ BİR ÖLÜM
HAK AŞIKLARININ Kİ GİBİ DOSTA KAVUŞMAK İSTERDİM
RABBE UZANAN YOLCULUKTA EN GÜZEl Bİ ŞEKİLDE VARMAK
YOLCULUK NEREYE
HAKKA
O GÜZELLER GÜZELİ SEVGİLİYE...
ÜMMETİ DİYE DOĞDUN EFENDİM
BİZE PEK DÜŞKÜNDÜN MERHAMETİNLE NURLARA GARK OLDUN
SELAMIN GELDİ EFENDİM SENİ GÖREMSEK DE SELAMINI ALDIK YA RASULALAH
BU BİZE YETER EFENDİM!!
O TAHTA TABUTA BİRGÜN GİRECEK OLMAK!!
RASULALAH'A KAVUŞMAKTIR MÜMİNLERİN HAYALİYLE
O KEVSERDEN İÇEBİLMEKTİR ALEMLERİN SULTANININ ELİNDEN
SENSİN YA RASULALAH BİZE İLAÇ
İLAHİLERLE YANIP TUTUŞMAK ....
SANA LAYIK OLABİLMEKTİR DİLEĞİMİZ...
BU GÜNAHKAR KULLARI AFFETMENDİR DİLEĞİMİZ RABBİM
O HAKKA YOLCULUĞA GÜZEL ULAŞMAKTIR EFENDİM
SANA SALAT VE SELAM OLSUN EN SEVGİLİ

ALINTI

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı fzehra
BİR KEFENLE VE GÜZEL AMELLE

GİTMEK HAKKA UZANAN YOLCULUĞA
BİR KEFENLE VE GÜZEL BİR AMELLE
TOPRAĞA GÖTÜRDÜĞÜN BİR ÇİFT KEFEN
HAK AŞIĞI OLABİLMEK BUDUR GEREKÇEM
HAK DOSTLARININ Kİ GİBİ BİR ÖLÜM
HAK AŞIKLARININ Kİ GİBİ DOSTA KAVUŞMAK İSTERDİM
RABBE UZANAN YOLCULUKTA EN GÜZEL BİR ŞEKİLDE VARMAK
YOLCULUK NEREYE _?
HAKKA...
O GÜZELLER GÜZELİ SEVGİLİYE...
ÜMMETİ DİYE DOĞDUN EFENDİM
BİZE PEK DÜŞKÜNDÜN MERHAMETİNLE NURLARA GARK OLDUN
SELAMIN GELDİ EFENDİM SENİ GÖREMESEK DE SELAMINI ALDIK YA RASULALLAH
BU BİZE YETER EFENDİM!!
O TAHTA TABUTA BİRGÜN GİRECEK OLMAK!!
RASULALLAH'A KAVUŞMAKTIR MÜMİNLERİN HAYALİYLE
O KEVSERDEN İÇEBİLMEKTİR ALEMLERİN SULTANININ ELİNDEN
SENSİN YA RASULALLAH BİZE İLAÇ
İLAHİLERLE YANIP TUTUŞMAK ....
SANA LAYIK OLABİLMEKTİR DİLEĞİMİZ...
BU GÜNAHKAR KULLARI AFFETMENDİR DİLEĞİMİZ RABBİM
O HAKKA YOLCULUĞA GÜZEL ULAŞMAKTIR EFENDİM
SANA SALAT VE SELAM OLSUN EN SEVGİLİ-EY SEVGİLİ-

ALINTI

ALLAH(C.C) RAZI OLSUN...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
şehitlik Allah katında övgü bulan bir makamdır, ;(
ve herkesin o makamla şereflendirilmesi mümkün degildir,
elbette o makama erenlerin övgüye degen insanlar oldugu gerçektir..
Allah razı olsun bilgiler için....

blue

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı silaucan
şehitlik Allah katında övgü bulan bir makamdır, ;(
ve herkesin o makamla şereflendirilmesi mümkün degildir,
elbette o makama erenlerin övgüye degen insanlar oldugu gerçektir..
Allah razı olsun bilgiler için....

iman-amel ve ihlas...bu üç ana esas çok degerli kardeşim... :)

İLİM SAHİBİ OLUNACAK,ÖĞRENİLENLER İSE İHLAS GÖZETİLEREK-yalnız Allah(c.c) rızası için-yapılacak... :)

Üst Alt