RABBİM ŞEHİTLİKLERİNİ KABUL BUYURSUN
ŞEHİD ÜSTEĞMEN ZÂHİDİN MEKTUBU
Üste men Zâhid, Çanakkalenin son şehitlerindendir. Onun şehit ruhundan hem yetim, hem öksüz kalan cesedini gömmeden önce ceplerini arayan arkadaşları, üzerinde bir vasîyetnâme buldular. Bu vasîyetnâme açıldı ı zaman içinde karısına yazdı ı bir mektup çıktı. Bu mektubun zarfı açıktı; bu sebeple içinde yazılı şeyleri, Çanakkalenin son ve büyük zaferini o gün tadan bütün alay subayları ö renebildiler. Zâhid mektubunda eşine şöyle diyordu:
Bu günlerde her zamankinden daha önemli muharebelere girece im. Bilirsin, her muharebeye giren ölmez. Fakat e er ben ölürsem sakın gam yeme. Beni ve seni yaratan Allah bizi nasıl dünyada birbirimize nasip ettiyse, benden şehitlik rütbesini esirgemedi i takdirde, elbette, ruhlarımızı da birbirimize kavuşturur. Vatan yolunda şehit olursam bana ne mutlu... Ancak vasiyetlerim var:
Birincisi, benim için katiyyen a lama!..
İkincisi, eşyanın listesi ilişiktir. Bunları sat, ele geçecek paradan mihr-i muaccel ve müeccelini al, üst tarafıyla bana bir mevlid okut. E er bunlar sana borcumu ödemezse hakkını helal et!.. (Askerin Din Kitabı s.334)