Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RABBİM ŞEHİTLİKLERİNİ KABUL BUYURSUN

ŞEHİD ÜSTEĞMEN ZÂHİDİN MEKTUBU

Üste men Zâhid, Çanakkalenin son şehitlerindendir. Onun şehit ruhundan hem yetim, hem öksüz kalan cesedini gömmeden önce ceplerini arayan arkadaşları, üzerinde bir vasîyetnâme buldular. Bu vasîyetnâme açıldı ı zaman içinde karısına yazdı ı bir mektup çıktı. Bu mektubun zarfı açıktı; bu sebeple içinde yazılı şeyleri, Çanakkalenin son ve büyük zaferini o gün tadan bütün alay subayları ö renebildiler. Zâhid mektubunda eşine şöyle diyordu:

Bu günlerde her zamankinden daha önemli muharebelere girece im. Bilirsin, her muharebeye giren ölmez. Fakat e er ben ölürsem sakın gam yeme. Beni ve seni yaratan Allah bizi nasıl dünyada birbirimize nasip ettiyse, benden şehitlik rütbesini esirgemedi i takdirde, elbette, ruhlarımızı da birbirimize kavuşturur. Vatan yolunda şehit olursam bana ne mutlu... Ancak vasiyetlerim var:

Birincisi, benim için katiyyen a lama!..

İkincisi, eşyanın listesi ilişiktir. Bunları sat, ele geçecek paradan mihr-i muaccel ve müeccelini al, üst tarafıyla bana bir mevlid okut. E er bunlar sana borcumu ödemezse hakkını helal et!.. (Askerin Din Kitabı s.334)

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Ben hepsini tanımıyorum
eger yazarsanız bizde ögrenmiş oluruz inş

amin

nureyda

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
İkincisi, eşyanın listesi ilişiktir. Bunları sat, ele geçecek paradan mihr-i muaccel ve müeccelini al, üst tarafıyla bana bir mevlid okut. E er bunlar sana borcumu ödemezse hakkını helal et!..

;( ;( ;(
insan bu durumda nasıl aglamaz ki??? ben bile agladım yaw

H

hayrunisa

Guest
;( ;( şehid şeyh ahmet yasin ;( rabbim şehadetini kabul etsin. ne mutlu onun gibi yaşayıp onun gibi ölenlere.. ;(

Ş

ŞEVVAL

Guest
Orjinal Yazarı TebessüM
Ben hepsini tanımıyorum
eger yazarsanız bizde ögrenmiş oluruz inş

amin
aminnn
bende fazla tanımıyorum yazarsanız sevinirim...

Üst Alt