Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Sen mi beni sevdin ben mi seni sevdim?
Alâüddin Attâr (kaddesallahü sırrahu) anlatıyor: Şâh-ı Nakşibend Hazretleri beni kabul edince, kendilerini o kadar sevdim ki, sohbetlerinden ayrılamayacak hâle geldim. Bu halde iken, bir gün bana dönüp; Sen mi beni sevdin, ben mi seni sevdim? buyurdu. İkrâm sâhibi zâtınız, âciz hizmetçisine iltifât etmelidir, hizmetçiniz de sizi sevmelidir diyerek cevap verdim. Bunun üzerine: Bir müddet bekle, işi anlarsın buyurdu. Bir müddet sonra, kalbimde, onlara karşı muhabbetten eser kalmadı. O zaman; Gördün mü; sevgi bizden midir, senden midir? buyurdu.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
yüreğine sağlık..
MEVLAM bizleri salihlerin sevgisini alan kullarından eylesin....

Imam-i Gazali (rehimehullahu) «ihya-ul Ulûm id-Din» adli eserinde der ki, «dört seyi yapmaksisim dört seyi iddia eden kimse yalancidir:

1 Cenneti sevdigini söyledigi helde ibadet etmeyen kimse yalancidir.

2 Peygamber´imizi (S.A.S.) sevdigini ileri sürdügü halde alimler iie fakirleri sevmeyen yalancidir.

3 Cehennemden korktugunu iddia ettigi halde günah islemekten vazgeçmeyen kimse yalancidir. Nitekim Rabia-i Adviyye´nin (rahimehullahu) su iki beyti bu noktayi güzel izah eder.

Allah (C.C.) isyan ediyorsun, oysa O´nu sever görünüyorsun Hayatim hakki için bu durum, mantik prensiplerini alt-üst eder.

Eger sevgin dogru olsaydi. O´nun emirlerine uyardin. Çünkü asik, sevgilisinin sözünden çikmaz. Sevginin alâmeti, sevgilinin arzusuna, uymak ve onunla ters düsmekten sakinmaktir.

siyahinci

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
paylasımlarınız için Allah razı olsun

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
kısa ve özlü yazılarınızın devamını bekliyoruz..
Allah razı olsun kardeşlerim..

Üst Alt