Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Hasan-ı Şazeli şöyle demiştir: “Bir gün, yırtıcı hayvanların bulunduğu tenha bir yerde, herhangi bir köye ulaşamadığım için yatmak zorunda kaldım. Sanki onlardan biriymişim gibi, etrafıma karınca sürüsü gibi yırtıcı hayvanlar toplandı. Ancak, o gece sabaha kadar içinde bulunduğum huzuru, bir daha görmedim. Fakat nefis, her durumdan kendisine bir pay çıkarmak istiyor. Kendi kendime dedim ki: “Ben yırtıcı hayvanların içinde dahi çok huzurluyum. Demek ki, ben büyük bir makam sahibiyim.”

Sabah olunca, bir vadiye indim. Orada çok güzel kuşlara rastladım. Onlar da herhalde melek idiler. Hepsi birden havalanınca, korkudan olduğum yerde sıçradım. İşte o zaman, bana şöyle nida geldi: “Sen, gece yırtıcı hayvanların içindeyken korkmadın da bu kuşların uçmasından mı korktun? Dün gece benimle beraberdin. Oysa şimdi, kendi nefsinle başbaşasın.”

İşte, görüldüğü gibi Allah-u Zülcelâl, insanın her haline, her anına muttalidir, vakıftır. Kalpler üzerinde çok ince ve titizdir. Bu yüzden, kendimize çok dikkat etmemiz lazımdır. Kendimizi asla herhangi bir makam, bir hal sahibi olarak görmemeliyiz.
Elimizden geldiği kadar, Allah-u Zülcelal'in bizimle birlikte olduğunu ve zahiri âzâlarımızdan ziyade, kalbimize baktığını bilmemiz ve kalbimizi O'nun rahmetine hazırlamaya gayret etmemiz, bize büyük menfaatler sağlayacaktır. Hasan-ı Şazeli'nin bu hali, bizim için çok büyük ibretler içermektedir.

Son düzenleme:

Bi_iznillah

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
15
Takım
Trabzonspor
Allah-u Zülcelal'in bizimle birlikte olduğunu ve zahiri âzâlarımızdan ziyade, kalbimize baktığını bilmemiz ve kalbimizi O'nun rahmetine hazırlamaya gayret etmemiz, bize büyük menfaatler sağlayacaktır...

çok güzeldi...
mevlam razı ola....

Üst Alt