Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
100aq.jpg

Sen olmasaydın; Allahın varlığından, birliğinden, sonsuz kudret ve azametinden, dünyamızı cennete dönüştüren yüce dînimizden ve her biri bize ayrı bir haz ve fayda veren ibâdetlerden nasıl haberdâr olabilirdik?

Sen olmasaydın; inceliği, zerâfeti, tevâzûyu, güzel ahlâkı kim öğretir ve bu konuda bize kim örnek olabilirdi? Halbuki Sen, güzel ahlâkı yaşamak ve tamamlamak için gönderildin.

Sen olmasaydın, gönlünü hüzün ve ümitsizlik kaplamış yetîmin başını kim okşar; onu kucaklayıp şefkatle bağrına kim basardı? Sen ise yetîmi dâima gözettin ve:

En güzel ev; içinde yetîme iyi muâmele edilen evdir. En kötü ev de, yetîme kötü muâmele edilen evdir.buyurdun. (İbn-i Mâce, Edeb, 6)

Sen olmasaydın, diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının gökyüzünü kaplamış feryâdlarını ve çığlıklarını kim dindirirdi? İffet ve fazîlet timsâli ve şefkat âbidesi kadınlara lâyık oldukları şerefi ve haysiyeti kim lütfederdi? Cennet annelerin ayakları altındadır. buyurarak onları, hak ettikleri yüce mevkiye kim kavuştururdu?

Sen olmasaydın, kadınların haklarını kim korur ve;

Kadınların haklarına riâyet ediniz! Onlara şefkat ve sevgi ile muâmele ediniz! Onlar hakkında Allahdan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allahın emâneti olarak aldınız; onların nâmuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır buyururdu?

Sen olmasaydın, ailede huzûr ve saâdetin esâslarını bizlere kim öğretirdi? Hanımlara hoş davranılması hakkında;

Sizin en hayırlınız, ailelerine en güzel muâmelede bulunanınızdır. buyurarak bize kim nasîhatta bulunurdu? (İbn-i Mâce, Nikâh, 50)

Sen olmasaydın, kim mahlûkata şefkat ve merhameti tavsiye ederek;

Yeryüzündekilere merhamet edin ki, gökyüzündekiler de sizlere merhamet etsin! buyururdu? (Tirmizî, Birr, 16)

Sen olmasaydın, her türlü güce ve imkâna sâhip olduğu halde düşmanlarına bile beddua etmekten ve kahretmekten sakınarak;

Allahım, bu kavmi doğru yola ilet! Ben bunların soyundan mümin bir neslin gelmesini diliyorum!

Allahım, ümmetimi afvet, çünkü onlar bilmiyorlar! diye kim duâ ederdi? (İbn-i Mâce, Menâsik, 56)

Sen olmasaydın, bize kim afv ve müsâmaha ile muâmele etmeyi tavsiye ederdi? Senin şu mübârek kelâmın bu konuda ne kadar anlamlı;

Sana zulmedeni afvet, seninle ilgilenmeyen akrabana yardım et, sana kötülük yapana iyilikle mukabele eyle, aleyhine de olsa doğruyu söyle!

Sen olmasaydın; boynu bükük, gönlü kırık fakîr ve ihtiyâç sâhiplerine kim yardım eder ve müşfik davranırdı? Sen ise fakîrlere hep ikrâm ve ihsân edilmesini tavsiye ettin ve Hazret-i Âişe vâlidemizin şahsında bütün ümmete hitâben şöyle buyurdun:

Yâ Âişe! Fakirleri sev! Onları yakınına al ki, Allah -celle celâlühü- kıyâmet günü seni yakınına alsın!..

Yâ Âişe! Hiçbir zaman muhtâç birisini kapından boş çevirme; yarım hurma ile dahi olsa, kendini cehennem azâbından koru!.. (Tirmizî, Zühd, 37)

Sen olmasaydın, komşu hakkına riâyeti kim tavsiye ederdi? Halbuki Sen;

Kâfir olan komşunun bir hakkı vardır. Müslüman komşunun iki hakkı vardır. Müslüman ve akrabâ olan komşunun üç hakkı vardır.buyurarak komşularla dâima hoş ve güzel geçinmeyi tavsiye ettin.

Sen olmasaydın, kan kardeşliğinden de önemli olan din kardeşliğini bizlere kim öğretir ve;

Sizden biriniz kendi nefsi için istediğini, mümin kardeşi için de istemedikçe kâmil mümin olamaz. buyururdu? (Buhârî, İmân, 7)

Sen olmasaydın, kölelere kim insanca muâmelede bulunurdu? Sen, onları hürriyetlerine kavuşturmaktan büyük haz duyar, onlara sevgi ve şefkatle davranılmasını ister ve;

Onlara yediğinizden yedirmeye, giydiğinizden giydirmeye dikkat ediniz! Affedemeyeceğiniz bir hatâ yaparlarsa, izin veriniz! Fakat onlara aslâ eziyet etmeyiniz! Çünkü onlar da Allahın kuludur. buyururdun.

Azîz Mahmûd Hüdâyî Hazretleri de ne güzel buyurur:

Kudûmun rahmet ü zevk u safâdır yâ Rasûlâllâh !

Zuhûrun derd-i uşşâka devâdır yâ Rasûlâllâh !

Hüdâyîye şefâat kıl eğer zâhir eğer bâtın,

Kapına intisâb etmiş gedâdır yâ Rasûlâllâh !

Salât-ü selâm Sana, ey kâinâtın fahr-ı ebedîsi!

Salât-ü selâm Sana, ey âlemlerin varlık sebebi!

Salât-ü selâm Sana, ey dünya ve âhiret hayatının kurtuluş vesîlesi!

Salât-ü selâm Sana, ey günahkârların biricik şefâatçısı!

Osman Ersan

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49

Salât-ü selâm Sana, ey günahkârların biricik şefâatçısı

SEn olmasaydın varlıgımız anlamsızlasırdı....yokluga burunurduk...kaınat olmazdı....
Allah razı olsun canem ablam....

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
O peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır,
hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara onun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar onun hürmetine elde edilir.
Onun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine,
ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salat et.

ALLAH cc razı olsun.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Salât-ü selâm Sana, ey günahkârların biricik şefâatçısı!

Rabbim senden razı olsun ellerine sağlık...
paylaşımın için teşekkürler...

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Aç Gönlümü Sana Ya Rab
Açtığım Ellerim gibi...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Ablammm harika bir yazıydı Rabbim razı olsun inan içimdeki duyguları depreştirdin yazacak bişey bulamıyorum sadece şu sözü yazıyorum bazen susmakta konuşmaktır....Ablam A.E.O.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Sen olmasaydın, kan kardeşliğinden de önemli olan din kardeşliğini bizlere kim öğretir ve;

Sizden biriniz kendi nefsi için istediğini, mümin kardeşi için de istemedikçe kâmil mümin olamaz. buyururdu? (Buhârî, İmân, 7)

HARİKA BİR YAZI

ALLAH RAZI OLSUN

MEVLAM bizleri onun bıraktığı sünneti hayatımızda uygulayıp,çevremizede uygulatmak için çaba sarf eden muminlerden etsin..

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Samira
Ablammm harika bir yazıydı Rabbim razı olsun inan içimdeki duyguları depreştirdin yazacak bişey bulamıyorum sadece şu sözü yazıyorum bazen susmakta konuşmaktır....Ablam A.E.O.

Allah razı olsun canım..ewet duygulanmamak mumkun değil..en güzel yazılar bile O'nu anlatmeye yetmez.sende A.e.o

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Sev beni ne olur YARASULALLAH cananın olayım. İçimden aksın bütün ırmaklar.
Senin kıyılarını kucaklayan kocaman derya olayım .
Rüzgarlar savursun beni, yağmurların hepsi alnıma düşsün, taşların hepsi, göğsüme düşsün, senin ayaklarını öpen kocaman bir dağ olayım. Çöller savrulsun dağlar aradan çekilsin, yokuşlar ve inişler bitsin ki yürüdüğün yollara toz olayım.Senin hasretinle yanar her yanım, bütün ufuklardan seni umarım YARASULALLAH

Üst Alt