Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
UNUTMAK NE DERİN ŞEYDİR Kİ, unutanlara unutuşlarını bile unutturur. Unutulmak ne acı şeydir ki, unutulanın unutuluşuna aglayışını kimse hatırlamaz.

"Nisyan"dan, yani unutuştan çıkarıldık her birimiz. Yüzümüz gün yüzüne degeli, tenimiz güneşe erişeli beri unutulmaktan alındık, unutmaktan sakındık. Hatırı sayılır olduk. İsmimizin orada burada anılması bizi memnun etti. Ne var ki, unutmak yaşamak kadar elimizin altında ve unutulmak ölüm kadar yanıbaşımızda. Ölüm bizi geldigimiz yere, "nisyan"a götürüyor tekrar.

Ölüm unutuşlara gömüyor yüzümüzü; tenimizi tanıdıklarımıza yabancılaştırıyor. Yaşarken ölümü anmıyoruz o yüzden. Yaşarken ölümle aramıza sahte mesafeler döşüyoruz. Unutulmak korkusu bu... Galiba, en çok, unutulacagımızı unutuyoruz.

Hatırla ki, toprak ayagının altından kayıyor. Ellerin son bir defa dokunuyor güle ve güne. Gözlerinin karası son kareyi alıyor ışıktan; ve karanlıga hazırlanıyorsun. Gözkapaklarının kapanışı seni bir dagın arkasına götürecek. Unutmaya ve unutulmaya hazırlanıyorsun. Varlıgın incecik dudaklarda bir çift kuru söze inecek; o dudaklardan insan sıcagını tadamayacaksın. Hatıran bir taştan ve hüzün renkli topraktan ibaret olacak. Kahkahalar seni yalnız bırakacak, mutluluklar seni hesaba katmadan ikmâl edilecek. Sana arkalarını dönecekler, dönüp yüzüne bakmayacaklar. Senin kokun uzakların kokusu olacak. Tenin topragın sogugunu tadacak. "Gelecek ölüm; gözleri gözlerin olacak."

Hatırla ki, sarışın kız çocu unun lüle saçlarına son kez bakıyorsun, seninkinden uzun ve derin bakışlarına son kez de iyorsun. Sen bu ânın eşi inde son nefesin hesabını yapıyorsun; o yarınların uzayıp giden kanatlarına tutunmuş derin, taze soluklarla yineliyor varlı ını. İllâ da göz göze geliyorsunuz. Ellerin onun ellerine erişemeyecek; gamzeli yanaklardan sızıp gelen tebessüm sana uzak düşecek. Şimdiden, ölümü bilmeyen o lunun gözlerinin seni köşe bucak arayışını görüyorsun. Havada asılı kalacak "Baba!" çıglıgına şimdi hep bir agızdan cevap vermek istiyorsun. Nefesin sesine yetmiyor.

Hatırla ki, yarınki gün seni taze bir toprak yıgının altında bulacak. Bir gün saatinin akrebi, yelkovanı senin uzanamadıgın ânlara dogru dönecek. Sen olmayacaksın ve kolundaki saat sensiz zamanları tırmanıyor olacak. Sulamayı unuttugun çiçegin bile senden sonra solacak. Yüzüne günışıgı vurmayacak. Hayatının ebedî rengini dar ve sessiz bir boşlukta bulacaksın.

Ya küle dönecek ya güle dönüşeceksin.

Yarınsız ve sonsuz bir günün yanagında incecik bir gamze olup kristalleşeceksin. Yüzün solacak, ellerin hiçbir yere varmayacak, parmakların hiçbir şey göstermeyecek ve ayaklarının altında hep boşluk olacak.

Unutma ki, toprak şimdi ayagının altından kayıyor. Yürüdükçe ince bir hesap çizgisine çekiliyorsun. Unutma ki, elinle ölüme dokunuyorsun. Elinle ölümü dokuyorsun. Hatırla ki, gözlerin ölüme bakıyor. Gözlerin bir cesedi alacakaranlıga taşıyor. Hatırla o zamanı ki, sen boz topraklar altında derin unutuşlarda eriyorsun. En son, kaleminin karanlık izi kalıyor soluk sayfalarda. Ve sözlerin kırık-dökük hatıralara dönüşüyor, paylaşılıyor, solgun bir gül gibi dolaşıyor. Hatırla ki, sen sözleri genç kalbleri taze aşklara taşıyan ölü bir şairsin ya da masum ve sonsuz bakışlı gözlerin kapı aralarında bekledi i bir babasın. Elinin sıcagı özlenen sevgilisin. Hatırla ki, seni sımsıcak sarıp kucaklamak isteyenler bir tabutun katı, soguk dokunuşuna çarpıyorlar. Hatırla ki, bir mezar taşında iki rakam arasına çizilmiş
egreti bir çizgiye indirgenmişsin. Hatırla ki, duvarda soluk siyah beyaz bir
fotografta hüzünlü bir gülüşten ibaretsin, belki de camekânın tozunu almayı unuttular. Mezar taşın unutuldu ve hatta mezar taşın da seni unuttu diyelim. Ve hep başkaları var dışarıda, hep yabancılar geziyor yıkık mezar taşları arasında. Kimsenin tanıdıgı degilsin artık. Kimsenin "ölü"sü de degilsin; tıpkı şimdi oldugu gibi.

Oysa, sen ve son, ne kadar da uzak görünüyordunuz birbirinize. Unutuş ne kadar çok unutuluyor.

Ey beni herkes unuttu unda anan Rabbim! Yüzümü, elimi, gözümü, bakışımı, dokunuşumu veren Rabbim! Beni Seni unutanlar arasından çıkar al! Beni bensiz bıraksan da, Sensiz bırakma!

Ne olur Rabbim!

Şu biricik ânımı ebedin rüzgârlarına kat ve beni Sana daim yakın eyle! Yalnız Seninle kalmakla kalabalıklaştır beni! Bir secdede biriktir varlı ımı! Beni Sana açılan ellerimde ço alt! Beni Sana karşı fakir olmakla zenginleştir! Kendimi Sende unutayım ve öylece kapansın gözlerim ve öylece çözülsün ellerim. Dilim öylece sussun ve tenim öylece çamura katışsın ve bu mürekkep lekeleri kısacık vuslatımın hatırası olsun. Unutulmasın sözlerim; unutkanlar unutulacaklarını hatırlasınlar diye...

(Senai Demirci)

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Ey beni herkes unuttu unda anan Rabbim! Yüzümü, elimi, gözümü, bakışımı, dokunuşumu veren Rabbim! Beni Seni unutanlar arasından çıkar al! Beni bensiz bıraksan da, Sensiz bırakma!

Ne olur Rabbim!

Şu biricik ânımı ebedin rüzgârlarına kat ve beni Sana daim yakın eyle! Yalnız Seninle kalmakla kalabalıklaştır beni! Bir secdede biriktir varlı ımı! Beni Sana açılan ellerimde ço alt! Beni Sana karşı fakir olmakla zenginleştir! Kendimi Sende unutayım ve öylece kapansın gözlerim ve öylece çözülsün ellerim. Dilim öylece sussun ve tenim öylece çamura katışsın ve bu mürekkep lekeleri kısacık vuslatımın hatırası olsun. Unutulmasın sözlerim; unutkanlar unutulacaklarını hatırlasınlar diye...

Amin amin amin
Allah razı osun kardeş

Herzamanki gibi yine çok güzel bir yazı

Ş

ŞEVVAL

Guest
güzel yazıların için sa ol hira..o güzel duan inş kabul olur ...amin

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ellerine saglık hiracım

ALLAH CC razi olsun..

M

maussema

Guest
Orjinal Yazarı Hira
UNUTMAK NE DERİN ŞEYDİR Kİ, unutanlara unutuşlarını bile unutturur. Unutulmak ne acı şeydir ki, unutulanın unutuluşuna aglayışını kimse hatırlamaz.

Ne olur Rabbim!

Şu biricik ânımı ebedin rüzgârlarına kat ve beni Sana daim yakın eyle! Yalnız Seninle kalmakla kalabalıklaştır beni! Bir secdede biriktir varlıgımı! Beni Sana açılan ellerimde çogalt! Beni Sana karşı fakir olmakla zenginleştir! Kendimi Sende unutayım ve öylece kapansın gözlerim ve öylece çözülsün ellerim. Dilim öylece sussun ve tenim öylece çamura katışsın ve bu mürekkep lekeleri kısacık vuslatımın hatırası olsun. Unutulmasın sözlerim; unutkanlar unutulacaklarını hatırlasınlar diye...

)

allah razı olsun oyle bıranda okudum kı bu yazıyı rabbım selamet versın sana saolasın

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray

Ne olur Rabbim!

Harika bir yazı...........Yürekten amin.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ne güzel terennümler..kelimeleri böyle dizmek yürek ister..yazarda da bu fazlasıyla var..paylaşımın için tşkler..

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bu siir bende var cok güzel dinlemenizi tavsiye ederim..

aksama dogru download bölüme eklerim indirmeniz icin bilgisayarlariniza..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Gerçekten çok güzelmiş ablacım

ellerinize saglık,bizimle paylaştıgınız için....

Üst Alt