Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
Selamün Aleyküm.

SENDE BİR ŞEYLER EKLE Ayet Hadis güzel söz Atasözleri ve Nasihatler.

aaaaaws0wc0.gif

d7c9202cc187zc1.gif

dinigif26wk.gif

[FONT=Courier New, Courier, mono]
1171op6eo0zy.gif

floresanimationhm3.gif
floresanimationhm3.gif

[/FONT]
[/FONT]

Peygamber efendimiz s.a.v. bir
sahabiye öğüt için şöyle buyurmuştur.
24938035pg6mn8.gif

Beş şeyden önce Beş şeyi çok iyi değerlendir.

1. İhtiyarlamadan önce gençliğini !

2. Hastalanmadan önce sağlığını !

3. Meşguliyetten önce boş zamanı !

4. Fakir düşmeden önce zenginliğini !

5. Ölmeden önce hayatını !

1allahoj1.gif
glfe1.gif
ehusna695un1.gif
glfe1.gif
1allahoj1.gif

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
[FONT=Courier New, Courier, mono]Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur
44153861ju6.gif

111eg.gif

Aişe radıyallahu anha'dan rivayet edildiğine göre:

“Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur”

Enes’den rivayet edildiğine göre:

“Cuma günü bana bolca salavat getirin. Çünkü Cebrail bana az önce geldi ve Rabbisinden şu bilgileri getirdi: Yeryüzünde bir müslüman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz”.

“Cuma günü bana çokça salavat getirin. Çünkü, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gündür. Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır.”

“Günlerinizin en değerlisi Cuma günüdür. O günde Adem yaratılmış ve o günde ruhu kabzedilmiştir. Sûra üfürme o gündür, kıyamet o gündür. O günde bana çokça salavat getirin. Zira sizin salavatınız bana arzolunur.”

Ashab Efendilerimiz buyurdular ki:

Ya Resulallah! Sen çürümüş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur?

Buyurdu ki: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır”

Allahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammed ve ala âlihi ve ashâbihi ve sellim

Alllahumme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammed
[/FONT]
[FONT=Courier New, Courier, mono][/FONT]
1171op6eo0zy.gif
[/FONT]

Allahümme salli ala seyyidina muhammed
Allahümme salli ala seyyidina muhammed

blume905eu1sk2um3cy5.gif
blume905eu1sk2um3cy5.gif
blume905eu1sk2um3cy5.gif
blume905eu1sk2um3cy5.gif
blume905eu1sk2um3cy5.gif

Allahumme salli ve sellim ve barik
ala seyyidina Muhammed ve ala âlihi ve ashâbihi ve sellim

floresanimationhm3.gif
floresanimationhm3.gif

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
Allah.gif

Her Kim ilim Tahsili Icin Yola (sefere)cikarsa -bu YÜzden -
Allah Ona Cennet Yolunu Kolaylastirir.(cunku Ilim insani Cennet´e Ulastiracak Sebeblerin Basinda Gelir).

4a6df6b4cdas3qu6dj6tz5.gif

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
Yemeğe Başlarken Besmele Çekmek, Sonunda Elhamdülillah Demek

729 Ömer İbni Ebû Seleme radıyallahu anhümâ şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana şöyle buyurdu:
“Besmele çek! Sağ elinle ye! Hep önünden ye!”[1]

730 Âişe radıyallahu anhâ Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğunu söyledi:
“Biriniz yemek yerken besmele çeksin Şayet yemeğe başlarken besmele çekmeyi unutursa, hatırladığı anda ‘baştan sona bismillah’ desin”[2]

731 Câbir radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim dedi:
“Kişi evine girerken ve yemek yerken besmele çekerse, şeytan adamlarına, “Burada ne geceleyebilir ne de yemek yiyebilirsiniz” der Eğer o kimse eve girerken besmele çekmezse, şeytan adamlarına, “Geceyi geçirecek bir yer buldunuz” der O şahıs yemek yerken besmele çekmezse, şeytan kendi adamlarına, “Hem barınacak yer hem de yiyecek yemek buldunuz” der”[3]

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
hadis-hadisi-112.jpg
”Kuşları ürkütüp isimlerinden, seslerinden ve hareketlerinden mânalar çıkarmak, uğursuzluğa inanmak, kum üzerine çizgiler çizerek geleceğe yönelik hükümler çıkarmak bir çeşit sihir ve kehânettir.”
* Ebû Dâvûd, Tıb 23. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, III,477, V, 60

http://www.tahavi.com/hadis/726.html
hadis-hadisi-128.jpg
31 – Hani bir gün ikindi vakti ona, durduğunda sakin, koştuğu zaman ise süratli safkan koşu atları gösterilmişti.
32-33 – Onlarla ilgilenip “Ben Rabbimi hatırlattıkları için güzel şeyleri severim.” dedi ve onlar gözden kayboluncaya dek onları seyredip durdu.
Sonra: “Onları tekrar bana getirin!” deyip bacaklarını ve boyunlarını sıvazlamaya başladı.
* Sâd Suresi

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray

Bir arpa tanesini yoktan yaratsınlar (bakalım!

hadis-hadisi-16.jpg

Ebû Hüreyre radıyallahu anh, “Ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim” dedi:
“Allah Teâlâ:
Benim yarattığım gibi yaratmaya kalkışandan daha zâlim kim vardır? Haydi bir zerre, yahut bir habbe veya bir arpa tanesini yoktan yaratsınlar (bakalım!), buyurdu.”
* Buhârî, Libas 90; Müslim, Libâs 101

hadis-hadisi-139.jpg

8 – İnsanın başı derde girince, gönülden O’na yönelerek Rabbine yalvarır. Ama sonra Allah kendi tarafından ona nimet ve imkan verince, daha önce bütün acziyle gönülden O’na yalvardığını unutur ve Allah yolundan kendisini saptırması için O’na birtakım şerikler uydurur. De ki: “İnkârınla biraz oyalan, biraz zevk al bakalım! Nasılsa sen kesin olarak cehennemliklerdensin!” [17,67,10,12; 14,30; 31,24]
* Zümer Suresi

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray

Mescidde mal alıp satan

hadis-hadis-142.jpg

“Mescidde mal alıp satan kimseyi gördüğünüz zaman, ‘Allah kazandırmasın’ deyiniz. Mescidde yitik soruşturanı gördüğünüzde de ‘Allah sana onu buldurmasın’ deyiniz.”
* Tirmizî, Büyû’ 75. Ayrıca bk. Muvatta’, Sefer 92

Göğsü daralan kimse

hadis-hadisi-145.jpg

22 – Hiç Allah’ın, göğsünü İslâm’a açması sebebiyle, Rabbi tarafından nûra kavuşan kimse, kötü tercihinden ötürü fıtratını değiştiren, kalbi katılaşan, göğsü daralan kimse gibi olur mu? Yazıklar olsun, kalpleri Allah’ı anmak hususunda katılaşmış olanlara! İşte onlar besbelli bir sapıklık içindedirler. [6,122-125]
* Zümer Suresi

an-ı seyyale

br garip gezgin

Aldığı Beğeniler
16
Takım
Diğer
Ey oğul!

Bu dünya imtihan yeridir. Onun yüzü yaldızla ve çeşitli yüzlerle süslenmiştir. Sureti nakışlıdır. Çirkin bir kadın gibi kaşı çekilmiş, yanakları boyanmış. İlk bakışta tatlı gelir, göze tazelik ve canlılık hayali verir; lâkin gerçekte o üzerine koku sürülmüş cifeye benzer.

Sineklerin ve kurtların içine dolduğu bir çöplük gibidir. Su gibi görünür, o bir seraptır, Seker suretinde zehirdir. İçi harap ve çok kötüdür. Bu süsü ve hayâsızlığı ile söylenenlerin ve anlatılanların hepsinden serlidir.

Onun asiki sefih ve büyülüdür. Fitneye düşmüş, çıldırmış ve aldatılmıştır. Kim onun görünüşüne aldanırsa ebedi kayıp zehri ile zehirlenmiştir. Kim onun tazeliğine ve tadına bakarsa sonsuzluğa kadar pişmanlık duyar.
İmam-ı Rabani

Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v) söyle buyurmuştur:

Dünya ve âhiret iki kuma gibidir; birini razı etsen, diğeri darılır.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
RAHMAN hepinizden razı olsun güzel bir köşe olmuş

medahms

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray

AYET VE HADİS

Sarmısak veya soğan

Kim sarmısak veya soğan yemişse, bizden ve mescidimizden ayrılsın! (Evinde otursun).
Buhârî, Ezân 160, Et’ime 49 İsti’zân 24; Müslim, Mesâcid 73. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Et’ime 40; Tirmizî, Et’ime 13; Nesâî, Mesâcid 16, 17
Müslim’in bir başka rivayetinde (Mesâcid 74) Kim sarmısak, soğan, pırasa yemişse, mescidimize yaklaşmasın. Çünkü insanoğlunun rahatsız olduğu şeyden melekler de rahatsız olur” buyurulur.

Allah sözlerin en güzelini indirmiştir

hadis-hadis-131.jpg

23 – Allah sözlerin en güzelini indirmiştir. Allah’ın vahiy yolu ile gönderdiği bu söz, her tarafı birbirini tutan, gerçekleri, farklı üsluplarla tekrar tekrar beyan eden bir kitaptır. Rab’lerini tazim edenlerin derileri onu okuyup dinlerken ürperti duyar. Sonra derileri ve kalpleri Allah’ı anmakla ısınıp yumuşar, sükûnet bulur. İşte bu, Allah’ın hidâyetidir ki onunla dilediğine yol gösterir. Ama Allah’ın şaşırttığı kimseyi ise hiç kimse doğru yola koyamaz. [8,2-4; 25,73]
Zümer Suresi

Üst Alt