Günümüzde benim mücrim nefismde dahil hazreti muhammedi seviyor gibi görünen cok münafıklar var benim nefsimde dahil dedikten sonra alınmayın sakın zira ben sahsen bir gece teecüd namazını kacırsam kendime yine nifak yaptim diyorum,
cünki sende askullah muhabbetullah olsa su karanlık geceyi aydınlatırsın diyorum elin alemin namehranın yabancısına belkide bazen elinde olmayarak gözüm kaydıgı zaman sen kör olası su gözünü kapatabilirdin ve hele su son
zamanlarda gençligimde duydugum heyecanı duymuyorum.cünki bi yirmi yasında delikanlıyken ellerimi
açıp söyle yalvarmıstım ya rabbim ben su gözlerimin zararlarını görüyorum bana bunları verdin al demeye utanıyorum ama alsan cok memnun olacagım zira ahirette seni göremeyecegim
gözü istemem al demiştim sonrada pişman oldum buna dedim ki iyiyi göstersin kitab-ı kebirini mütala ettirsin verdigi emaneti almasını isteyemem ve bunlardan dolayı kendime münafık nazarıyla bakıyorum samimi deilim
siz neredesiniz onu kurcalamam ben kendi kitabınıza kendiniz bakacaksınız mükmin bir namazını kaçırdıgı zaman o gün aksama kadar hem sancı ceker hemde yemekten iştahı kacar bu mümindir bir gece evladını bıraktıgı zman yemekten iştahı kacar bir gün mücaede adına birsey anlatmadıgı zman iştahı kacar bu mümindir
siz yapiıyorsanız basımın üztünde yeriniz var ben kendime anlatıyorum benim gibi diyorum pek cok nifak sıfatını tasıyan mücaede adına sahneden bir kısım bagıslayın donkişotlar var hizmet ederken rasulu ekremi tanımayan kendini begenmiş ruh hastaları var isterik nöbetlerini cihat adına sahnede gösteren hastalar var hz muhammedin dinine hazreti. Muhammedin yoluyla hizmet edilir...hazreti muhammedin yoluyla...