Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Manevi hayatımızla ilgili bir çok faaliyeti nedense hep geçiştiriyoruz Kabuğa takılıp kalıyoruz çoğu kez
Senin tövben, tövbeye muhtaçtır
Yaptıklarımızın niteliğine değil, niceliğine bakıyoruz sadece

Olsun bitsin, yük kalksın, düşüncesi hakim malesef Ruhumuzu arındıran, bize dirlik kazandıran tövbemiz de bu tavrımızın esiri

Evet, hepimiz arınmak istiyoruz Fakat bu şekilde günahlardan arınmak mümkün değil

Peki ya nasıl olmalı tövbe? Cevabı ilmin kapısı Hz Ali’den (kv) dinleyelim O büyük insan tövbenin nasıl olması gerektiği hususunda şunları aktarıyor:

Bir gün bedevilerden biri Hz Peygamber’in (sav) mescidine girdi “Estağfirullah ve etûbu ileyk (Allah’ım, beni bağışlamanı diliyor ve Sana tövbe ve istiğfar ediyorum) dedi akabinde namaza durdu Bunu gören ve duyan Hz Ali (kv), adam namazını bitirince ona:

- Geçiştiriliveren tövbe, yalancıların tövbesidir, senin tövben, tövbeye muhtaçtır, dedi Bunun üzerine o adam:

- Ey müminlerin emiri, o halde tövbe nedir? diye sorunca Hz Ali (kv), şu açıklamada bulundu:

Tövbe, şu altı şeyle mümkün olur:

1-Geçmişte işlenmiş olan günahlardan pişman olmak ve yerine getirilmemiş farzları iade (kaza) etmek,

2-Başkalarına haksızlık ve eziyet etmeyi bırakmak,

3-Husumet ve düşmanlığı terk etmek,

4-Günah ve kabahatler içerisinde büyüyen nefsi, Allah’a itaat içerisinde küçültüp ona hiçliğini kabul ettirmek,

5-İtaatsizlik ve günah işlemenin sözde tadını çıkaran nefse, itaat edip günahlardan uzak durmanın acılığını da tattırmak,

6-Gülüşlerinden her birine bedel olmak üzere, ağlamak” (Fahreddin Razi, Tefsir-i Kebir, (Mefatihu’l Gayb) Şûra Suresi, 25 ayetin tefsiri; el-Âlûsî, Ruhu’l-Meânî, 25/36; Tefsîru Kadı Beyzavî, 3/515; Geniş Bilgi için bakınız; Diyanet Dergisi sayı:242)

Tövbe-i nasuh (samimi tövbe) nedir diye sorulduğunda Peygamberimiz (sav) şöyle cevap vermiştir:
“Kulun yapmış olduğu günaha öyle pişmanlık duyması, Allah’a özrünü öyle arz etmesidir ki, sütün memeye tekrar dönme ihtimali olmadığı gibi, kişinin o günaha tekrar dönmemesidir(Hadis-i Şerif)

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Degerli paylasim icin Allah razi olsun canim.

*_r4hime_*

Öğrenci Anne

Aldığı Beğeniler
1,419
Sen'siz yerim yurdum yokmuş gibi ben diyarsız..!
Takım
Galatasaray
"Ancak Allah'ın kabul etmesini vaad buyurduğu tevbe, o kimseler içindir ki, bilmeyerek günah işleyip hemen tevbe edenlerin tevbesidir. İşte Allah bunların tevbelerini kabul eder. Allah alîmdir hakîmdir.."

Nisa/17

Rabbim tövbelerini kabuL ettiği kullarından eylesin inşaallah, Allah razı olsun..

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun ablacım emeğine sağlık.. :G:

Üst Alt