Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Serçe????Allah’a küsmüştü.
Günler geçiyordu ve serçe???? hiçbir şey söylemiyordu.
İçine kapanmış derin bir hüzne boğulmuştu.
Artık Rabbine bir şey demiyor ve onunla konuşmuyordu!
Melekler merakla Allah’a serçeyi???? soruyorlardı ve her defasında Allah, meleklere “o gelecek” diye cevap veriyordu.
“Çünkü onun sesini duyacak tek kulak benim ve onun minik kalbindeki derdini anlayacak olan da tek benim” diyordu.
Bir zaman sonra serçe,???? kalbi hüzün, gözü yaşla dolu bir halde bir ağacın dalına kondu. Hiçbir şey söylemiyordu öyle sessiz sessiz bekliyordu.
Allah,serçeye???? seslendi.
Söyle bana! Canını sıkan ve kalbini hüzne boğan derdin nedir senin?
Melekler serçe???? ne söyleyecek diye ona bakıyordu.
Serçe mahzun biraz da sitemli ses tonuyla;
“Küçük bir yuvam vardı. Yorulduğumda dinlendiğim üşüdüğümde sığındığım. Kimseyi rahatsız etmiyordum ve kocaman Dünya’da ufacık bir yerdi kimsenin yerini dar etmiyordu.Sen onu da bana çok gördün neydi o zamansız fırtına? Esip yıktı yuvamı ve beni yuvasız bıraktı.”
Artık konuşamadı serçe ????sözleri boğazında düğümlendi.
Sessizlik Arş-ı rahmanda yankılanıyordu ve melekler başlarını eğmiş Allah’ın vereceği cevabı bekliyordu.
Allah; “ sen, o yuvanda dinlenirken seni avlamak isteyen bir yılan yuvana doğru geliyordu, seni yılandan korumak için fırtınaya emrettim yuvanı yıksın diye böylece sen oradan uzaklaşarak yılandan kurtuldun.
Nice belalar var ki muhabbetimle senden uzaklaştırdım ve sen kuşatıcı muhabbetimi görmüyor geçici belalardan dolayı bana düşman oluyorsun.
Serçenin ????gözleri doldu ve hüngür hüngür ağlamaya başladı ve onu çok seven Allah’ın şefkat ve merhametine hayran kaldı. ????
Utangaç bir sesle:
“Affet Allah’ım “ diyebildi sadece.
Ve gönül sözü Arş-ı İlahi’de yankılandı
“Affet Allahım!”
Başımıza gelen her musibbette,
elbette ki nice hayırlar gizlidir.
Rabbimize isyan etmek yerine,
olanda hayır vardır diyerek rıza göstermek gerekir...
???? Selam olsun,
HAYIRLISI OLSUN diyebilenlere...
???? Selam Olsun,
VARDIR BUNDA BİR HAYIR diyebilenlere...
???? Selam olsun,
BU DA GEÇER deyip yoluna devam edebilenlere...

Vaktiniz Nur
Vaktiniz Hayr
Vaktiniz Aşk olsun
CUMA Akşamımız Mübarek Olsun ????

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Hayırlı berektli cumalarımız olsun :gul:
Çocuklar içinde güzel bi kıssa..

Allah ebeden razı olsun.

Kendiniarayanadam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
430
Takım
Galatasaray
Kötü durumlarda olan olanlar bu musibete nasıl bakmalıdır?

Rabbine küsen serçe hikayesi izleme video link:

Kimi sıhhatli olur çok çalışarak cennete gider,kimide sıhhatini kaybeder hastalığa sabrettigi için cennete gider. Kimi insanın imtihanı sabır ederektir.Dertlerimize sabır etmemiz gerekir,dertlere karşı isyan etmemek bizim imtihanınızdır. Halimizden şikayet etmeyerek bizde imtihandan geçeceğizdir. Hayat neticede bir imtihan dünyasıdır. Önemi olan Allah'ın hikmetlerini anlamaya çalışmak ve başa gelen musibetlere sabır etmektir. Aynı zamanda Allah'ın rahmetinden ümit kesmemek bizim için yaşadığımız sürece gereklidir.Nefsimiz ve şeytanla sınanacağızdır. Bu durumda da mücadeleye devam etmemiz ve kötülük etmememiz gereklidir. Allah'ım sen taşıyabileceğimizden ağır yük yükleme.Amin. Tabi çalışmayacak kadar ağır hasta olan ve sıhhatsiz olursak,fitre zekat gibi yakınlarımızın yardımcı ile geçinecek olursak dua ile çok ibadet etmemiz gerekir.Çünkü hastanın duası makbul olduğu için çubuk kabul olur. Eğer dua kabul olmuyor ise ahirete erteleniyor ve sevap olarak biriktiriliyor olabilir. Bizim imtihanınıza karşı Allah'ım bize yardım eyle.Amin.Hayatta bazı şeylerde bir hikmet ile oluyor. Yuvası bozulan serçe rabbi ile konuşmuyor. Rabbi "O bana dönecektir."diyor ve bekliyor. En sonunda serçe şunu söylüyor. "Benim bir yuvam vardı ve bana yetiyordu,rüzgar onu bozdu diyor."Allah:"Benim niçin hikmetimi düşünmezsin ve bana düşmanlık edersin. O yuvayı bozmasam bir yılan yuvaya girerek seni yiyecekti. Bende bu durumu önlemek için yuvanı bozdum." diyor. Çoğu şey bir hikmet ile oluyor dünyada bu hikayeye bakacak olursak. Allah'ım hakkımda hayırlı olanı ömrünüze nasip eyle.Amin.

Üst Alt