Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Babam.

Bizler artık yaşlandık, diyordu. Âhirete yolcuyuz. Yolcu ise, yolunu düşünmeli. Babaannem şakacı bir ifadeyle

- Ağzından yel alsın ayol, dedi. Ben bile daha yolculuk düşünmüyorum Eniştem

- Düşünmemek neyi değiştirir ki diyerek söze karıştı. Hem ölümden korkmamak için hazırlığımızın tamam olması gerekmiyor mu? Anneannem o yumuşak sesiyle

Ben hasta olduğum için bu ramazan ancak 10 gün oruç tutabildim diyerek araya girdi. Onları kaza etmeden ölürüm diye aklım çıkıyor. Daha sonra ben devreye giriyor ve

- Anneanneciğim, diyordum. Sen korkarsan biz ne yapalım? Şimdiye kadar bir vakit namazını bile kaçırmadığını biliyoruz. Ve konuşmalar, böylesine sürüp gidiyordu. Uzanıp teybi kapattım. 7-8 yıl önceki bir aile toplantısında, gizlice teybe aldığım seslerdi bunlar. Elimde olmadan gözlerim yaşarmış ve içimi bir burukluk kaplamıştı. Oturduğum yerden başımı yavaşça kaldırarak şehrin hemen dışındaki tepeye baktım.

Babam, şimdi o tepedeki kabristanda bir selvi ağacının altında yatıyor.

Babaannemi ise, vasiyeti üzerine yüzlerce kilometre ötedeki bir kabristanda, dedemin yanına defnettik. Eniştemle anneannem ise, şehrin diğer ucundaki bir kabristanda yanyana yatıyorlar. Eskimiş teybimin başına dönüp mikrofonu elime alıyorum. Biraz sonra kaydedeceğim sesleri, ileride çocuklarım dinlerken, acaba ben hangi kabristanda yatıyor olacağım.

CÜNEYD SÜAVİ

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
'Ölüm; bazen bir ceza, bazen bir armağan, bazen de bir iyilik oluyor.'

Kelimelerin yetmediği anlar oluyor....
Dünyada kalanlar geçmişi,dünyadan göçüp gidenler ise geleceği hatırlatmalı bize, oysa biz çoğu zaman gidenleri unutuyoruz da....... kala kalıyoruz kalanlarla.....

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Cüneyd Süavi'nin zaten hikayeleri bir başka güzellikte..paylaşımın için tşkler..

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
:) evet katılıyorum hepsi birbirinden manalı

okumaya deger eserleri var

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Tesekkür ederim Kamelyam
Cüneyd Süvanin cok hikayelerini okudum ve bir tane cok begendigim hikayesi vardi ismini hatirlamiyorum ama kalple ilgiliydi..
bulur eklerseniz sevinirim...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Evet ben de sizlere katılıyorum..

Çok güzel hikayeleri var..

Sağ ol Kamelyam bu hikaye de çok dokunaklı idi...

Üst Alt