- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer
Sevdali...
Bu karanlikta yildizlar da olmasa ben ne yapardim? Geceleri kiminle payla$ir, sirlarimi kime anlatirdim...?
Acaba... Acaba o da bakiyor mu $u an yildizlara? Ve yildizlar görüyor mu ikimizi de...?
Bitmeli gece, bitmeli karanlik.
Ve yorgunluk, uykusuzluk bitmeli.
Yapayalnizligim bir davul tokmagi gibi iniyor ba$ima.
Ve öyle bir ini$ ki: tokmak inliyor!
Yorgunluktan mi yoksa serin gece rüzgarindan mi sallaniyor bedenim&?
Bu bitmez gece azad etmeyecek mi gündüzü?
Ve "O" nu bir defa daha göremeyecekmiyim...?
O'nu...!
Cok uzakta bana. Burada olsaydi böyle yalniz kalmazdim. Konu$urduk. Baki$irdik, kokla$irdik her gün, her an.
O kar$i yamacta. Aramizda seyrek agacli bir yol var. Yoldan gürültülü arabalar geciyor zehirli gazlar püskürterek.
O uzak... O, kar$i yamacta.
Onu ilk gördügüm günü hatirliyorum.
Bahardi.
Yamacin iki yani cilgin bir ye$illikle "kahkahayi" basmi$ti. Cilgin ye$illigin icinde ve cilgin agaclarin tepelerinde benek benek renkler peydahlanmi$ti. Her gün artiyor, cogaliyordu renkler.
O sabah onu gördüm ilk uyani$iydi uykusundan. Gözlerindeki mahmurluk bile silinmemi$ti. Etrafina bakiyordu titreyerek.
Ko$amazdim yanina insanlar gibi... $akiyamazdim da ciglik cigliga. Benim yapabilecegim tek $ey istemekti, özlemekti...
...Ve beklemekti.
Gözlerimdeki sevinc, yüregimdeki caresizlikle tosla$ti...! Geldi, bir hüzün oturdu icime.
Adi "imkansiz" denen gardiyan benden ba$kasini da hic bu kadar caresiz birakmi$ miydi?
Gündüzleri ona bakinip avunuyordum. Peki ya geceleri...?
Güne$, tepeden a$agiya dogru yönelmi$ti. Ben, onu seyrediyordum hic kipirdamadan.
O sirada sesler duydum. Cevremdeki otlar cigneniyordu. Önce ku$lar uctu... Sonra kelebekler havalandi... Cekirgeler sicrarken, böcekler hizli hizli yürüdü.
Bir cocuk cigligi duydum tam tepemde:
-Anne $u cicege bak ne güzel.
Boynumdan kavradiginda annesinin sesi cinladi:
--Dur yavrum, sakin o cicegi ko...
Muammer Erkul