Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Bir gün bir genç, bir mürşid-i kamilin kapısına gelip ''beni müridliğe kabul buyurun efendim'' diyerek niyazda bulunur...Mürşid gence bakar ve ''hiç aşık oldunuz mu evladım?'' diye sual eyler.

Genç şaşkın bir halde ne diyeceğini bilemez mürşid, müridliğe kabul edilmesi için önce bir kulu sevmiş olması gerektiği söyler ve genci geri gönderir.Genç ne yapacağını bilemez bir hal içinde ertesi gün tekrar tekkenin kapısını çalar ve isteğini yineler, mürşid sualinde ısrarlıdır ve genci tekrar geri gönderir.Üçüncü gün genç dayanamaz ve mürşide bu isteğinin hikmetini sorar.

Mürşid mütebessim bir çehreyle müride döner ve ''bir kulu dahi sevmekten aciz olan, nasıl yüceler yücesi ALLAH'a aşık olmaya yol bulur?Bir kulun ateşine yanmamış gönül, yüceler yücesinin aşkını nasıl bilsin de yansın? ''Evladım, sev de gel...''

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Emeğine sağlık aynı konu açılmıştı ozaman okumuştum sağolasın.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Ilk kez okuyorum güzelmis ellerine emeklerine saglik Gölge kardesim
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile........

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
yüreğine sağlık abim.ALLAH azze ve celle razı olsun...

gamzelim

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bir kulun ateşine yanmamış gönül, yüceler yücesinin aşkını nasıl bilsin de yansın? ''Evladım, sev de gel...''

Üst Alt