Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Hamd olsun Allah'a razı olacağı,güzel,temiz ve mübarek bir hamd.
Salat ve selam kendisinden sonra nebi olmayan,Hz Muhammed' (s.a.s)e olsun
Bundan sonra
...Allah'ın izniyle Kur'an'ı senin kalbine bir hidayet rehberi, önce gelen kitapları doğrulayıcı ve müminler için de müjdeci olarak o indirmiştir. (Bakara/97)
Kuran! Şüphesiz mümin'ler için müjdecidir,bir rehberdir ve inananları karanlıklardan aydınlığa çıkarır.Mümin'ler buna inanır.Bu inanç mümin'leri ondört asır önceye,asrı saadete götürür.Peki! ondört asır önceye gitmek gerekirmi? Evet gerekir.Bilal'i (r.a) düşünürüz,onun ağzından huşu ile dökülen LA İLAHE İLALLAH kelimesini hatırlarız.Ona kızgın çöllerde işkence yapan ebu cehilleri hatırlarız.Bilal neden işkence gördü? Ebu cehili bu derece kızdıran neydi? Yasir ailesini hatırlarız.Mushab bin umeyr'i anlamak lazım: O ki Mekke'nin güzellerindendi,annesinin gülüydü çok sevdiği annesine eğer bin canın olsa hergün bir tane versen ben yinede davamdan vazgeçmem dedirten neydi? şüphesiz ! LA İLAHE İLALLAH
Allah'tan başka ilah yoktur.Allah'tan başka sevilecek,itaat edilecek,korkulacak,kul olunacak,medet umulacak kimse yoktur.Bu kelime nemrutları,firavunları,ebu cehilleri rahatsız ediyordu.Zamanın firavunlarını rahatsız eden de budur.
'''Allah, tek olarak anıldığı zaman, ahirete inanmayanların içlerine sıkıntı basar. Ama Allah'tan başkası anıldığı zaman hemen yüzleri güler. (Zumer/45)'''
'''Sen şiddetle arzu etsen bile, insanların çoğu iman edecek değildir.(yusuf/103'''
'''Onların çoğu Allah'a iman etmezler de ancak şirk katıp durmaktalar.(yusuf/106)'''
Kuran bizi cehennemle tehdit ederken bizi ondan uzaklaştıran nedir ?
Kuran' ı anlamadık Fatiha'yla başlayıp,Nas ile bitiremedik
Kuran hayatımızda değil duvarlarımızda asılı,onu süslü bir kılıfın içine sokarak hayatımıza sokmak mümkün değildir.Kendi çocuklarımızı çok sevdiğimizi iddia ederiz.Bu bir iddiadır Oğlumuz matematik,fizik,öğrensinde Kuran nasıl olsa evde birgün onuda okuruz,ama önce dünyamız deriz.Dünya olmadan ahiret olmaz safsatasına öğrendik,öğrettiler
'''Ben, onlardan bir rızık istemiyorum ve ben, onların beni doyurup-beslemelerini de istemiyorum.(Zariyat/57)'''
Bu safsata sadece Kuran'dan uzaklaşmak için asrın firavun'larının uydurduğu bir safsatadır.Onların kitabında kölelik modernleşerek işçi ismini almıştır.İnsanları köle olarak çalıştırmaktadırlar ve onları azad edecek bir Ebu bekir,osman (r.a) yoktur.Onları azad edecek yegane kurtarıcı duvarlarında asılı duran Kuran'dır.
Dünya hayatının gelip geçici olduğunu bilmeyen yoktur.Yinede ısrarımız hep o olmuştur.Ölüm anındaki vasiyetimiz bile onun üzerine olmuştur.Ailelerimizin geleceğini garanti altına bırakmak gayemizdir.Vasiyetimiz Kuran değil de yok olmaya mahkum olan dünya hayatıdır
'''Kadınlara, oğullara, kantar kantar yığılmış altın ve gümüşe, salma güzel atlara, hayvanlara ve ekinlere duyulan tutkulu şehvet insanlara ‘süslü ve çekici' kılındı. Bunlar, dünya hayatının metaıdır. Asıl varılacak güzel yer Allah katında olandır. (Aliimran/14)'''
'''...De ki: "Dünyanın metaı azdır, ahiret, ise muttakiler için daha hayırlıdır ve siz ‘bir hurma çekirdeğindeki ip-ince bir iplik kadar' bile haksızlığa uğratılmayacaksİnız." (Nisa/77)'''
'''Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (en'**/32)'''
Kuran'ın hayatımızda yeri noksandır.Hayatımızdadır ama aktif değildir,evimizdedir ama kalbimizde değil.Hatırlarız bazen ama unutmak için.Severiz onu hemde çok herşeyden daha çok sevgimiz içine koyduğumuz süslü ipek kılıfından belli değilmi ?Onun adına yemin ederiz,hatimler indiririz,
SEVERİZ ONU HEMDE ÇOK
Kuran'ı asılı olan duvardan indirip hayatımıza sokmadığımız müddetçe bu dini anlayamıyacağız.
Fatihayla ( Hamd olsun alemlerin rabbi,Rahman ve Rahim,ceza gününün sahibi Allah'adır Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.Bizi doğru yola ulaştır.Kendilerine nimette bulunduklarının yoluna.Sapmışların ve azaba uğrayanların yoluna değil.) ile başlayıp
Nas (İnsanların Rabbine sığınırım.İnsanların malikine.İnsanların ilahına.Sincice kalplere vesvese ve kuşku düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden.
Ki o, insanların göğüslerine vesvese verir (içlerine kuşku, kuruntu fısıldar)insanların göğüslerine kötü düşünceleri fısıldar.Gerek cinlerden, gerek insanlardan.) ile bitirmedikçe bu hayatımız hep noksan bir hayat olarak kalacaktır.
Hamd olsun Allah'a

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun kardesim güzel bir yaziydi paylasan yüregin dert görmesin insaAllah
Selam ve Dualarimla.......

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeş paylaşan yüreğine sağlık ömrüne bereket ..

aza

vuslat

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
amin kardeşlerim cümlemizden

Üst Alt