Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Severseniz, uzmanı olursunuz!

Risale-i Nur'larda dikkatimi çeken bir husus var; Risale-i Nur, her zaman her yerde kapısını herkese açmıyor. Bir hocamız, Arapçayı, Farsçayı biliyor, dolayısıyla Osmanlıca onun için çok basitti. Risale-i Nur'ların yüzde altmışı Arapça ve Farsçadır.

Benim gibi kimseler, onu anlamak için kendisini yetiştirmek zorunda kalmıştı, öte yanda gerçekten hoca olan bir kimse Risale-i Nur'u okuyor, ama ''anlamadım'' diyor, kitabı bize uzatıyor. Her kelimeyi anlıyor fakat dersin topladığı manayı, o toplayamıyor. O zaman anlıyorum ki o şahıs, Risale-i Nur'lara tenkit yönünden yaklaşmış ve kapılar yüzüne kapanmış.

Risale-i Nur'u anlamıyor muyuz, anlamak mı istemiyoruz? Belki anlamak istemiyoruz... Halbuki derslerde yedi yaşından yetmiş yaşına kadar pek çok kimse bulunuyor, memnun kalıyor ki devamlı geliyor. On yaşındaki bir çocuk ya da kelimeleri tam anlayamayan bir genç ''Ben bu dersten bir şey anlamadım'' derken, hemen ilâve ediyor: 'Ama hoşuma gitti, yine geleceğim.'' Demek ki bu derin ruh, çocuğun ruhuyla bütünleşmiş. Zaten asıl olan da budur. Ruh, Allah'ın hayat sıfatından olduğundan, çok geniş bir sahayı içine alır.

Bir insanın her şeyi anlaması mümkün olmayabilir. Anlamadığı halde Risale-i Nur'a taraftar olsa, o kitabın, o âlimin atmosferine girmiş olur.

Hangi ilim olursa olsun, bir ilim kime kapılarını açmışsa o insan o ilimde ileri gider. Şimdi bilim diyorlar. Her bilimde bir uzman varken, bir insan canının istediği bilimde uzman olamıyor. İsterseniz deneyin. Fizikte, divan edebiyatında, uzman olabilecek kaç kişi gösterebiliriz? Fakat bir sır var; SEVERSENİZ UZMANI OLURSUNUZ!

Bunu ben kendi hayatımda çok denemişimdir. Sevdiğim bilim, beni sevdi. Diğerlerinden sanki uzaklaştım.

Risale-i Nur'lar çok önemli kitaplardır. Anlamak için uğraşmak lazım, uğraşmak için sevmek lazım. Ne söylenmişse ispatlayan, kara noktaları tek tek aydınlatan, günümüzün sorularına cevap veren bir ilim hazinesidir..

Risale-i Nur'da iman, beyinden geçip kalbe gider. Akılla vahyi bütünleştiren Risale-i Nur'da herkesin sorusuna cevap vardır. Bu cevapları herkes bulabilir mi?

Risale-i Nur anlatılamaz, anlaşılır, yaşanır. İnsan her bildiğini anlatamıyor, kelimeler yetmiyor. Bazen söz, onlara ulaşamaz.

Risale-i Nur'lar, hapishanedeki mahkumların içtiği sigara paketlerine yazıldı. Üstad hiç uyumaz, ağaçların üstünde oturur, talebelerine yazdırdığı yazıları tekrar tekrar okur, düzeltirdi. Üstad'ın okumadığı hiçbir Risale yayınlanmadı. Hepsini kelime kelime okumuştur.

Ben Risale-i Nur'dan ayrılmadım. Ömrümün kalan kısmını, Risale-i Nur'u anlamaya çalışarak geçirmeyi Allah'tan istiyorum.

Hekimoglu Ismail

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Bencede dogru bir karar insan neyi sever ve üzerinde yogunlaşırsa başarıya ulaşıyor ;)
Rabbim risale-i nur'u anlamayı nasib etsin..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
SEVERSENİZ UZMANI OLURSUNUZ!

kesınlıkle co ama cok dogru bır soz...
rısale ı nurlar basta cook anlasılmaz gelıyor...ama pes etmeyede ızın vermıyor ...anlamasanızda manevı bır cekıcılıgı varkı zaten zamanla vazgecılmeznıznı oluyor...

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Anlamak için uğraşmak lazım, uğraşmak için sevmek lazım.

önce sevgi ve istek bu 2 si olmayınca mümkün yok anlamaya

seveceksin isitiyeceksin ozaman herşey kolaylaşır..

RABBİM okuduklarımızla anladıklarımızla amil olmayı nasip etsin

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
"Ben Risale-i Nur'dan ayrılmadım. Ömrümün kalan kısmını, Risale-i Nur'u anlamaya çalışarak geçirmeyi ALLAH'tan istiyorum."

Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir paylaşımdı...
Rabbim bizlere Risale-i Nuru anlamayı ve hayatımızada uygulamayı nasip etsin...selam ve dua ile...

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Anlamak için uğraşmak,uğraşmak için sevmek lazım..
Çok doğru...Rabbim sevdirsin...Ki uğraştırsın...selametle...

Üst Alt