Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Uhuda_Sevdalı

....Sonun Başlangıcı....

Aldığı Beğeniler
21
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : ilminur
ORiJiNAL YAZARI : serseri13
ORiJiNAL YAZARI : ilminur
Birkere çocuk daha küçük küçük olmasada kız haklı ...Artı (nurculardaki tabir ) derken neyi kasdettiniz pek anlayamadım da...

nurcular : üstad bediuzzaman ıın talebelerine ve fetullah gülen hocaefendiye bağlı olanlara deniliyor

umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir[/quote

Canım manasını biliyorum sümeyyanın dediği gibi (nurcular)tabiri kullanılması yanlış anlaşılır ve bu yüzden bu tabir hoşuma gittmedi ..

ablacım ben yanlış anlamışım kusura bakma :özür: hakkınızı helel edin

bizde nurcular yerine nur talebeleri tabirini kullanırız

bu tabir daha uygun sanırım

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : sürmeli
arkadaşlar bu (abla abi mevzuları nurcuların tabiriyle) diye konuşmalarınız hiç hoş bir konuşma tarzı ortaya çıkarmıyor biraz daha dikkat niyetiniz kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın,,,

ben de biliyorum abla abi mevzusunu benim arkadaşım da biriyle çıkmıştı çıktığı çocuk da abilerdendi eğer ev abisi olmak istiyorsan sevgilin olamaz dendi bunun üzerine çıktığı çocuk da aralarından ayrıldı ama gene de nafile bu yaşta alınan kararlar pek kalıcı olmuyo ne kadar ileriye dönük düşünülse de bi süre sonra hüsranla sonuçlanıyo malesef
ayrıca başkalarının yaşadığı şeyi burdan paylaşarak birşey elde edemezsiniz sadece gıybet etmiş olursunuz bu durumdanda Allah'a sığınırız...

hem bu soruya burdan cevap alamazsınız
sonuçta kız kabul etmemiş düşündüğü ve uyguladığı kararlar var demekki
çocuk eğer ciddi ise ailesine söylesin kızı istetsin hem kız evlenene kadar kimseyle çıkmıyacağım demiş demekki çıkmak kıza ters onun için evlenmek istiyorsa ailesine söylesin gitsin istesinler tabi önce kıza söylesin düşüncesini.
Ayrıca dipnot: 17 yaş evlilik için çok erken bir yaş evlilik sorumluluklar gerektiren bir yaşam bence sadece benim düşüncem...
selam ve dua ile

=)

Bu konuyu buraya açmakla birşey elde edilemez maalesef kardeşim. Ayrıca nurcular tabiliniz hiç hoş gelmedi bana kuısura bakmayın hakda helal edin bu benim acizane fikrim.Ortada yapılacak birşey yok gibide duruyo kız açıkca herşeyi belirtmiş zaten.Okadar çok gerçekden seviyorsa önce büyümesini beklesin o yaşdaki düşünceler gelip gecici olur genelde gençlerde.Büyüdüğünde düşünceleri aynısı ise Allah'ın emri ile ister kızı.Eğer kaderlerinde varsa Rabbim alınyazılarına birbirlerini yazmışsa Allah'ın emri ile olur.Ama çocuk bu yaşda okulunu düşünsün.Rabbim haklarında hayırlı olan ne ise onu eylesin.

MalcolmX61

İyi olmaya çalışan biri

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : sümeyya
ORiJiNAL YAZARI : sürmeli
arkadaşlar bu (abla abi mevzuları nurcuların tabiriyle) diye konuşmalarınız hiç hoş bir konuşma tarzı ortaya çıkarmıyor biraz daha dikkat niyetiniz kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın,,,

ben de biliyorum abla abi mevzusunu benim arkadaşım da biriyle çıkmıştı çıktığı çocuk da abilerdendi eğer ev abisi olmak istiyorsan sevgilin olamaz dendi bunun üzerine çıktığı çocuk da aralarından ayrıldı ama gene de nafile bu yaşta alınan kararlar pek kalıcı olmuyo ne kadar ileriye dönük düşünülse de bi süre sonra hüsranla sonuçlanıyo malesef
ayrıca başkalarının yaşadığı şeyi burdan paylaşarak birşey elde edemezsiniz sadece gıybet etmiş olursunuz bu durumdanda Allah'a sığınırız...

hem bu soruya burdan cevap alamazsınız
sonuçta kız kabul etmemiş düşündüğü ve uyguladığı kararlar var demekki
çocuk eğer ciddi ise ailesine söylesin kızı istetsin hem kız evlenene kadar kimseyle çıkmıyacağım demiş demekki çıkmak kıza ters onun için evlenmek istiyorsa ailesine söylesin gitsin istesinler tabi önce kıza söylesin düşüncesini.
Ayrıca dipnot: 17 yaş evlilik için çok erken bir yaş evlilik sorumluluklar gerektiren bir yaşam bence sadece benim düşüncem...
selam ve dua ile

=)

Bu konuyu buraya açmakla birşey elde edilemez maalesef kardeşim. Ayrıca nurcular tabiliniz hiç hoş gelmedi bana kuısura bakmayın hakda helal edin bu benim acizane fikrim.Ortada yapılacak birşey yok gibide duruyo kız açıkca herşeyi belirtmiş zaten.Okadar çok gerçekden seviyorsa önce büyümesini beklesin o yaşdaki düşünceler gelip gecici olur genelde gençlerde.Büyüdüğünde düşünceleri aynısı ise Allah'ın emri ile ister kızı.Eğer kaderlerinde varsa Rabbim alınyazılarına birbirlerini yazmışsa Allah'ın emri ile olur.Ama çocuk bu yaşda okulunu düşünsün.Rabbim haklarında hayırlı olan ne ise onu eylesin.

S.A
size katılıyorum. burda bi sonuç elde etmek değildi istediğim. adı üstüne tartışma zaten. çocuk arada kalmış o yuzden açtım herkesin fikrini merak ettim.

ayrıyetten nurcu dediğim bazılarımız tarafından hoş karşılanmadı. kusura bakmayın. ö.d hakkınızı helal edin

KİLİT PLS

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
karde$imiz bir soru sormu$... giybet bunun neresinde? kötü bir$ey demiyorki... sadece kari$ik bir durum varmi$ ortada ve sizLerin fikirLerini aLmak istemi$...

kiLit isteginizi uyguLuyor ve konuyu kiLitLiyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt