Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Cebrail, Hz. Ebu-Bekir'in, Hz. Muhammed'e olan sevgisini anlamak istedi. Bir bayram günü, Hz. Ebu-Bekir en güzel elbiselerini giymiş giderken Cebrail onun önüne kör bir dilenci olarak çıktı:
-Muhammed (sav)'in sevgisiyle bana birşey verenin suçlarını Allah bağışlasın, diye mırıldandı.
Hz. Ebu-Bekir, sırtındaki değerli şalı çıkarıp dilenciye verdi ve şöyle söyledi:
-Şu duanı bir daha tekrarla hele.
Cebrail aynı duayı birkaç kere tekrarladı. O tekrarladı Hz. Ebu-Bekir çıkarıp birşeyini verdi. En sonunda ayağında ki nalınları bile sundu. Sonra yanındaki Bilal'e:
-Koş dedi, kızım Ayşe'nin evine var, kundura ve elbise getir. Bilal yolda Hz. Muhammed'le karşılaştı. Peygamberimiz (sav) şöyle dedi:
-O kör adam Cabreil'dir. Hak Teala, onu, Ebu-Bekir'deki sevginin derecesini öğrenmek için gönderdi.
Bilali Habeşi şaşırdı, sonra gitti, elbiseleri getirdi. Ebu-Bekir, Bilali Habeşi'nin getirdiği elbiseleri giyerek Hz. Muhammed'in yanına gitti. Orada, biraz önce dilenciye verdiği elbiseler onu bekliyordu.

fridevsi_ala

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
RABBIM razı olsun balım cok guzeldı nasıl sevmişler ve sevilmişlerhayran olmamak özenmemek elde deilbiz onlar gibi sevemeyiz uhut savasında peygamber efendimize ok gelmesin diye bir sahabi önüne atlamıs ve gözünü kaybetmişti ok gözüne girmişti dinledimde acaba aynısı su ahir zamanda bir ümmet yaparmı diye düşünmüştüm rabbim sevip sevilenlerden olmayı nasip etsin ınsaALLAH cumlemize

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
gercek sevgı dostluk sadakat vefa bu olsa gerek...Rabbım bızlerede onların sevgısını lutfetsın ıns Allah razı olsun cannn

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
RABBİM onları hakıyla örnek almamızı nasip etsin.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun canım kardeşim ellerine sağlık...
harika bir paylaşımdı selam ve dua ile...

Üst Alt