Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Efendim; en sonunda söyleyeceğim şeyi başından söyleyeyim;

"Sevgililer Günü diye bir gün yoktur..."
Sıradan bir "Sevginin günü olmaz" tespiti değil bu...
Gerçekten seven insan için zaman durmuştur; o gün günlerden ne ise, sevgililer günü odur...
Saflığı simgeliyor, sevgiliniz seviyor diye nilüfer peşine düştüğünüz tarih ne ise, o gün sevgililer günüdür...
Hepimiz nice 14 Şubat'lar biliriz de, hangi yılın 14 Şubat'ında, hangi sevgili ile kol kola olduğumuzu hatırlamayız...

Dolayısı ile 14 Şubat, belli bir sevgili için bize "işaret edilmiş" bir gün değil...
Bir Anneler Günü, bir Babalar Günü "genetizmi" taşımaz...
Yani Sevgililer Günü sevgilisi olmayanların ekstra üzüntü yaşayacağı, olanların bir kol boyu daha çok seveceği gün değil...
Derdim sevenlerin o gün sevmeyi bırakması, hediye alanların o gün almaktan vazgeçmesi de değil...
Demek istediğim; sevgiliyi hatırlamak için, güzel bir gün planlamak için, ya da hediye almak için özel bir güne ihtiyaç yok...
Beni üzen; insanoğlunun sahip olduğu en değerli duygu olan sevgi üzerinden çıkar sağlanması...
Sevenleri süslü dükkanların tüketim çılgınlığına iterek zaman ve mekan tanımayan "aşk"ın bir güne sıkıştırılması...
Sevgilinizle görüşebildiğiniz, elinin kıvrımlarının üstünden geçebildiğiniz, "Bugüne kadar yaşamamışım" dediğiniz her gün sevgililer günü...
Kısacası Sevgililer Günü, sevgililerin günü değildir...
Sevgililer Günü; kalp şeklinde kadife kutular içinde duygu satanların günüdür...
Üzeri kalpli kırmızı güller, kalpli yastıklar, love yazan kolyelerle aşkınızı anlatacağınızı iddia edenlerin günü...
Sevgililer Günü; "Şu özel güne bir iki güzel şey yazalım" diyen bizim günümüzdür...
Sevgililer Günü, sevgileri alıp satanların günüdür...
Sevgililer Günü, sevgilileri sevenlerin günüdür...

alıntı​

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Yazılanlara katılmamak elde değil bu tür günler yok sevgililer günü yok efendim işte bilmem neler günü vs...vs... şimdi burda belirtmek istemiyorum siz biliyorsunuz onu dostlar bu tarz günler sırf insanları alışverişe yönlendirmek için kurulmuş tuzaklardır genelde uyanık olmak lazım Müslüman her daim uyanık olmalıdır bence insan her daim sevgisini göstermelidir etrafındaki ailesine eşine dostlarına Müslüman kardeşlerine bunun belirli bir günü olmaz bunun günü hergündür o yüzden bana göre de sevgililer günü diye bir gün yoktur ....​

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Benim için hergün sevgililer günü bacim........Sevgililer Günü; "Şu özel güne bir iki güzel şey yazalım" diyen bizim günümüzdür....

ANLAMİYORUM BEN ACABA BİZLER BU TAKLİTÇİLİĞİ NE ZAMAN BIRAKACAGIZ.....BUNDADA VARDIR BİR HAYIR......EMEĞİNZİE SAĞLIK KARDEŞİMMMM......

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
valla dostlar bu ozel! dıye adlandırılan gunler en cok esnafa bayram ettırıyor =)
bı alısverıs cılgınlıgı baslıyor
cıcekcıler gullerı olagnustu fıyatlara satmaya baslıyorlar
her yere kalpler yapısıtırılıyor bakın burada da sevgılıler gunu ıcın hedıye bulabılır para harcayabılırsınız dercesıne =)
takıntıya dönüştürmüşler artık..
alışkanlıktan da cıkmıs..
eger sevgılısı bu OZEL otesı gunu unutursa kız ona küser darılır
nasıl hatırlamazsın bugun sevgılıler gunu dıye kaprısler yapar =)
yada arkadaslar arasında baskın cıkmaya calısırlar
benım sevgılım daha romantık yahu
bılıyor musunuz bana ne aldı
vs vs =)
ben tebessum edıyorum...
acı bı tebessum..
tuketımı arttırmaya yonelık bu sacmalıklara alet olmayalım lutfen...
sızın Sevdıgınızle..sevdıklerınızle gecırdıgınız her anın ozel oldugunu dusunursek..
özel ömürler vardır...ve bunun için en güzel hedıye de ..ettıgımız dualarımız..yurek dolusu sevgılerımız...vs dır..
bunlarda bence fıkırlerdı..
yorumlarınıza da tesekkurler =)

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Ben, öyle sevgisini bir güne sığdırabilenlerden değilim!.. Anneme, babama, sevdiceğime, hayvana, yeşilliğe… Ne bileyim “her birine tek bir gün” ayrılmış ne kadar sevgi varsa… Onları birer güne sığdıramam. Benim yüreğim engin… Benim sevgim karşılıksız… Sevdiğim kimse bana çiçekçiden demet demet gül yaptırmamışsa ya da “o tek güne özel” bir alyans, bir tek taş veya herhangi “pahalı” bir şey almamışsa, ona kırılmam. Onun beni sevmediğini ya da eksik sevdiğini düşünmem. Zaten ben, sevgimin karşılığında “çok değerli, çok pahalı” hediyeler de beklemem. Çünkü sevgimi ölçebilecek maddî bir değer olduğunu düşünmem. Bazen bahçeden toplanan bir demet çiçek, bazen vermiş olduğu bir mendil, bazen bir mektup, bir gülümseme, bir tatlı söz her türlü “pahalı” hediyeden daha çok anlam ifade eder, benim için... Ben, bu hediyelerin, senenin “illâ da bir günü” verilmesini de gerekli görmem. Bence her gün sevmek içindir, sevgini göstermek içindir. Benim sevgim, bir güne sığmaz ki… Ben, annemi-babamı her gün severim. Onu her gün yâd ederim, bazen telefonla arar, bazen ziyaretine gider, fakat her fırsatta gönlünü almaya çalışırım. Onların hâlini hatırını sormak, onlara hediye götürmek için senenin “ille de bir günü”nü beklemem ki… Ben, evdeki eşime de aynı davranırım. Her bakıştığımızda gözlerimin içi güler. Onunla her sohbetimiz, bizim için “özel”dir. Ben ona, onu sevdiğimi hissettiririm her gün, o da bana… Bunu ifade etmek için, “364 gün” beklememe gerek yoktur ki… Ben, anneme, babama, sevgilime olan sevgimi bir güne hapsedemem. Onlara olan sevgimi ifade etme görevini, sadece “pahalı” hediyelere de yükleyemem. Eğer birileri, bu sevgilerini senenin sadece “özel günleri”ne tahsis etmişlerse, anlarım ki, senenin diğer günlerinde “daha önemli” işleri vardır. Kalan vakitlerini bu önemli işlere ayırmışlardır. Fakat size bütün samimiyetimle şunu söyleyebilirim, annemden, babamdan, biricik eşimden daha değerli neyim var ki… Ben, zaten sevdiklerimden ibâretim.

alıntı.​

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
bencede sevgililer günü diye birgün yoktur çok doğru sevgi bir günle sınır olmamalı bence sevgimizi hergün göstermeliyiz

Rabiye_A

Nur yuzlunun sevdalisi...

Aldığı Beğeniler
15
bencede sevgililer gunu çok saçma, çunku kisiler sevgilerini o kadar azaltmislarki bir birilerine karsi, sadece o koyduklari tarihte kendilerini hatirliyorlar, deger veriyorlar birbirlerine.Bide o uydurduklari tarih olmasa ne olucak acaba...

Üst Alt