Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
SEVGİLİLER GÜNÜ KATLİAMI VE AZİZ VALENTİN

Sevgililer günü dünyadaki adıyla St.Valentine Sevgililer Gününün kökenine indiğimizde ,adeta domuz eti yediğini eti çiğnerken öğrenen bir Müslüman gibi dehşetle irkiliyoruz.St.Valentine Sevgililer Günü'nün kökeni ,M.Ö. 4.yüzyıl Roma'sında kutlanan Çoban Tanrısı Faurus Lupercus şenliğine,yani diğer adıyla ''Kurt Bayramı''na dayanıyor.O devirde her 15 Şubat'ta genç Roma'lı erkekler,bir mağaranın önünde bir araya geliyorlar ortada duran büyük bir küpte civardaki genç kızların adlarının yazılı oldugu küçük çekiliş kağıtları bulunuyor.Her delikanlı sırayla bir kağıt çekiyor,kağıtta adı yazılı olan kızla çiftleşme hakkını elde ediyor.Bir rivayete göre gelecek yıl aynı güne kadar,bir başka rivayete göre şenlik süresince gönüllerince birlikte oluyorlar.Sevgililer gününe adını veren St.valentine ise bu şenlikleri hiç kaçırmıyor.Geçici olarak çiftleşen gençleri teşvik ederek yaptıklarını kutsuyor.Valentine amcanın yaptıkları ayyuka cıkınca imparator II.Claudius olaya el koyuyor.Valentineyi yakalatıp sopa ile idam ettiriyor.Valentine M.S. 270 yılının 14 Şubat günü hristiyan mezarlığına gömülüyor.Vatikan 226 yıl sonra Valentine amcayı aziz ilan ediyor.

Daha sonra St.Valentine'nin ölüm günü Sevgililer günü olarak anılmaya başlıyor.1929 buhranı sonrasında ABD'li üretici firmalara hayat vermek için bugün ihya edilmiş.o gün bugundür de ABD ve diğer batılı hristiyan ülkelerin çabasıyla dünyaya yayılmış.

Gençlerimiz,bir pagan sonrasında da hristiyan geleneği olan bugünü bu yılda idrak edecekler.Danimarka'da başlayıp tüm Avrupa Hristiyan ülkelerine yayılan karikatür krizi ile hristiyan ülkeler,Peygamberimize hakaretler yağdırmışken,Müslüman Türk çocukları onların aziz ilan ettiği bir papazın ölüm günü anısına saygı gösteriyorlar.Onun adına birbirlerine hediyeler sunuyorlar.

Sevgiyi St. Valentine aracılığıyla değil de kendi dünyamızın büyükleri ve değerleriyle tanıyacağımız ve bir güne değil de bütün hayatımıza egemen kılacağımız sevgi dolu günleri umut etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden&

Alıntı

Kırmızı çizgi/Mart 2006

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Paylaşım için Rabbim razı olsun.

nurseza

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Sevgiyi St. Valentine aracılığıyla değil de kendi dünyamızın büyükleri ve değerleriyle tanıyacağımız ve bir güne değil de bütün hayatımıza egemen kılacağımız sevgi dolu günleri umut etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden&

güzel bılgılerdı emegınıze saglık

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Kimsenin sevgiyi St. Valentine'yı aklına getirerek hatırladığını sanmıyorum. Birisinin sevdiği kişiyle (eşine, nişanlısına, annesine, sevdiğine her kimse artık) yılda bir kez daha farklı özel bir gün geçirmesini büyütmeye hiç gerek yok.

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : YaMusaB
Kimsenin sevgiyi St. Valentine'yı aklına getirerek hatırladığını sanmıyorum. Birisinin sevdiği kişiyle (eşine, nişanlısına, annesine, sevdiğine her kimse artık) yılda bir kez daha farklı özel bir gün geçirmesini büyütmeye hiç gerek yok.

VALLA BEN BU GÜNLERE KARŞIYIM,YOK ANNE GÜNÜ, YOK BABA GÜNÜ, YOK DOĞUM, YOK EVLENME NE BU KARDEŞİM UYANIN UYANIN BUNLAR PARA TUZAĞI BÖYLE GÜNLER GÜN HERGÜN OLMALI ...SEN SEVDİĞİN İNSANI YILDA BİR KEZ HATIRLAMIŞSIN DİĞER GÜNLER UNUTMUŞSUN HATIRLASAN NE YAZAR HATIRLAMASAN NE ...

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Böyle bir edebiyat geleceğini biliyordum :) aslında msjımın altına not yazacaktım ama bilgisayarın başından kalkmam gerekti.

Şimdi kimse burda yılın her günü unutalım sadece bir günü hatırlayalım demiyor. Elbette hayatımızın tüm günlerine yayılan bir sevgi olacak zaten bunu yazmaya bile gerek yok. Ama bir gün de daha bir farklı olsun diye düşünenler olabilir. Burda bir cinlik aramaya gerek yok.

Para tuzağına gelince olayı sadece hediye noktasında bakarsak haklı olabilirsiniz ama sevgi sadece hediye ile gösterilmez.

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Bende karşıyım böyle günlere tamam kabul ediyorum insan sevdiklerini hatırlamalı ama böyle günlerde değil her zaman hatırlamalı her zaman sevgisini belli etmeli

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : YaMusaB
Böyle bir edebiyat geleceğini biliyordum :) aslında msjımın altına not yazacaktım ama bilgisayarın başından kalkmam gerekti.

Şimdi kimse burda yılın her günü unutalım sadece bir günü hatırlayalım demiyor. Elbette hayatımızın tüm günlerine yayılan bir sevgi olacak zaten bunu yazmaya bile gerek yok. Ama bir gün de daha bir farklı olsun diye düşünenler olabilir. Burda bir cinlik aramaya gerek yok.

Para tuzağına gelince olayı sadece hediye noktasında bakarsak haklı olabilirsiniz ama sevgi sadece hediye ile gösterilmez.

Ben senin demek istediklerini gayet iyi anlıyorum ama sen beni anlamak istemiyorsun galiba 1.olay bir Müslüman olarak senin böyle olayları savunman biraz şaşırtıcı çünkü bizim dinimizde böyle günlerin yeri yoktur 2.bir olaya gelince sevgiden bahsetmişsin bende sana diyorum ki sevgi sadece birgün değil hergün gösterilmeli bence ....

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Beni anlıyor olabilirsiniz ama ben size ne demek istediğimi anlatamıyorum :p

Şimdi ben böyle bir günü savunmuyorum sadece olaya farklı bir açıdan bakıyorum. Daha da açık olmak gerekirse böyle günleri kutlayanlara yılın belli günlerinde! eleştirenleri eleştiriyorum. Bu kadar acımasız olmayın diye :)

setre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Kutlalamamak gerek tabi cünkü bu adetlerin hepsi yabancılardan gelme, gölge kardeşimize katılıyorum şu durumda ;)

Üst Alt