Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
işte aşk, işte sevgi ....Gerçek Sevgi.......ne mutlu gerçek Sevgiyi bulana , arayana,,..........................

NEYİ ARIYORSAN O'SUN SEN!

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı silaucan
işte aşk, işte sevgi ....Gerçek Sevgi.......ne mutlu gerçek Sevgiyi bulana , arayana,,..........................

NEYİ ARIYORSAN O'SUN SEN!
arayan bulur......

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Umarım her arayışın sonu Mevla'ya çıkar ve Mevlamın yolunda birleşen kişillerin sonları aydınlık olur....

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Sevgi emek ister

SEVGİ EMEK İSTER hayli zamandır üzerinde beni derin derin düşündüren bir söz! Sevgi ve emek ve emek isteyen sevgi& Tamam diyelim ki sevgi sevgidir, fakat emek nedir? Hadi diyelim ki emek verdiğimizi düşündüğümüz çok şey vardır, her emek verdiğimizi sever miyiz? Peki emek verilen sevgiyi gözlerimizle, yüreğimizle müşahede edebilir miyiz ya da bir sevginin emek verilen olduğunu nasıl anlarız? Hadi bu sorulara cevap bulduk. Peki emek verilmesi gereken sevgiler hangileridir?

Adı tek ve sadece sevgi belki ama bu dünyadaki insan sayısınca farklı sevgi var. Ve her insanda da kâinattaki varlıklar adedince farklı sevgi var aslında. Bir insanın annesine duyduğu sevgi farklı iken kardeşlerine, yemek çeşitlerine, bitkilere, böceklere.. v.s hepsine duyduğu sevgi farklı. .

Bir çiçeği fark edince onun inceliğini, güzelliğini, narinliğini görebilecek ve ona olan muhabbetimizin farkına varabileceğiz. Bundan sonra fark ettikçe, sevgimizi yenileyecek, ardından arttıracağız ve bundan sonra emek vermelerimiz başlayacak. Her gün suyunu kontrol edeceğiz meselâ, onu sevdiği ortama koyacağız ve o biz emek verdikçe daha da güzelleşecek. Sevgi merdivenlerini koşarcasına çıkacağız. Emeğimizi arttıracağız, birbirleriyle büyüyüp gidecekler en müstesna yerimiz olan kalbimizde.

Aile ortamı da aynı şekilde değil midir? Evde dolaşıp duran insanlar vardır ama birbirlerinden haberleri yoktur aslında. Ülfet peyda etmiştir sevgileri. Dillerinde seviyorlardır belki ama farkında değillerdir aslında sevgilerinin. Normal ve olağandır onların bir arada bulunmaları. Fark edilse bu insanların bir araya gelmelerinin bir olağanüstü olay olduğu görülür. Bir nimet, bir hediye, bir emanet gözü ile bakılınca her şey değişir. Dillere gelemeyen o tatlı sözcükler daha kolay sarf edilir ya da dudaklar söylerken kalbin hissetmediği sözcükler ruhlar titreyerek gönülden dökülür. Bakış açısının güzelliğinden kaynaklanabilir ancak bu. Çünkü sanat eseridir her bir insan kadın-erkek ya da çocuklar ve Sanatçının güzelliğidir onun üzerindeki güzellikler. Ancak bu nazar ile bakılabilirse o sanattaki incelik, lâtiflik, güzellik tam mânâsını bulur ve onlar ancak bu bakış açısıyla fark edilebilir. Sanatçı sevilince sanat eseri sevilir. Sanatçıyı sevmek içinse onu tanımak gerekir. Onu tanımak için gösterilen çabanın adı emektir. Emek verildikçe sevgiler artar elbetteki ve ailedeki mutluluk ancak böyle yakalanır.

Hâsılı sevgiler emek ister. Emek verilen sevgi insan ruhuna nefes aldıracak yegâne anahtardır. Bu anahtarın açacağı kapıysa mutluluğa giden yolun ta kendisidir. Sevgilerimizi emeksiz koymayalım temennisiyle...
alıntı

Habibemsin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Original von yasemin

SEVGİNİN HEDEFİ ,İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEYİ ELDE ETMEK DEĞİL,
SEVDİĞİNİZ İNSANIN SAADETİ İÇİN BİR ŞEY YAPMAKTIR!!!
yapmaniz gereken şey sevdiğinizi söylerken bunu hal ve hareketlerinizlede icraate koymak...viyak
erkekler azıcık olsun mantığını rafa kaldırıp,birazda duygusal davransalar,ben erkegim deyipte gubarmasalar(horoz gibi)
kadınlar bir ltatlı söze ölmeye razılar yawf.... :D

Iste bu))
Güzel sözler duymak icin neler vermezdim...

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı yasemin

yapmaniz gereken şey sevdiğinizi söylerken bunu hal ve hareketlerinizlede icraate koymak...viyak
erkekler azıcık olsun mantığını rafa kaldırıp,birazda duygusal davransalar,ben erkegim deyipte gubarmasalar(horoz gibi)
niye gubaran çok kişi mi gördünüz .viyak viyak...
mantık rafa kalkınca , tavanda pişecek yumurta kalmaz ki....bi r güzel sözle varın ölmeyin siz dirilin diriltmeye çalışın.....kümes te horozsuz da olmaz ki canım.....

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4

niye gubaran çok kişi mi gördünüz .viyak viyak...
mantık rafa kalkınca , tavanda pişecek yumurta kalmaz ki....bi r güzel sözle varın ölmeyin siz dirilin diriltmeye çalışın.....kümes te horozsuz da olmaz ki canım.....

perwerder en üsteki sözün çok kırıcı,(niye gurban çok kişimi gördünüz )
kelimesi beni derinden yaraladı ;(
suan bile böyle konuşmakla benim lafım yerini buluyor bana göre...
ben ard niyetle demedim bu sözü ama sanırım sen anlamak istediğin gibi anlamışsın!!!(neye dayanaraksa)....
evet çok kişi gördüm bayanlarin hepsinin aynı derdi var...
ve sende bu cümlelerinle hem bu kabalığını koydun,hemde duygudan ne kadar noksan olduğunu gösterdin...
affına sığınıyorum hakkını helal et ..
belki yanlış anlamışımdır diye özür diliyorum eğer düşüncelerimde yanılmamışsam helal etmesende olur...

Bizler beseriz ne züleyha ne yusufuz,keşke olabilseydik ama rabbim bizleri alalede bir kul olarak yaratmış..
rab sevgisi ayrı kul sevgisi ayrı..
bu ikisi kıyaslanamaz bile ne mutluki onlar öyle güzel bir sevgiyle şereflenebilmişler...
inşaalllah sizlerinde bulamsını tüm kalbimle yüce rabbimden niyaz ediyorum...
saygılar kardesim..

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı *perwerder*
Orjinal Yazarı yasemin

niye gubaran çok kişi mi gördünüz

ne alaka ben anlayamadım ?(

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
yaaa güzel kardeşlerim neden böyle birbirimizi kırıcı
ithamlarda bulunuruzki anlamış deyilim

biz kardeş deyilmiyiz?

bakın mevla ne diyor
Müminler birbirleriyle ancak kardeştirler.
Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve Allahtan korkup sakının.
Umulur ki bağışlanırsınız. (Hucurat/49/10)

İman kardeşliğinin, kardeşler arasında gerektirdiği çok önemli
hak ve sorumluluklar vardır. Mümin, müminin kardeşidir,

elinden, dilinden emin olunan emin kimsedir
Ona ihanet etmez, ona zulmetmez, onu aldatmaz
canı, malı, ırz ve namusu haramdır.
Kardeşlik hak ve hukukuna tam bir teslimiyetle riayet eder

Kardeş olmak, arkadaş dost olmak
sevinçte ve kederde beraber olmayı göze almak demektir.
Bunu fiili olarak yapmak, tatbik etmek demektir.

Sevmek, saygı göstermek, izzet-i ikramda bulunmak demektir.
Yardımlaşma ve dayanışma demektir.
Bunlar olmadan kardeşlikten bahsedilemez.

Bu konudaki ayet-i kerime her türlü tartışmayı sona erdirici niteliktedir:
Hiç kuşkusuz, Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileride olanınızdır. (Hucurat, 49/13)

yani illaki birbirimizin her sözüne cevap verecek deyiliz
veya haklı duruma düşme çabasında olmamalıyız takva olan budur

lütfen sözlerimize usluplerimize biraz daha dikkat edelim

bir birimiiz kırmaktan uzak duralım

çünkü burası sanal bir ortam herzaman yanlış anlamalar olabilir
veya kendimizi tam ifade edemeyiz..tıpkı burdaki gibi

Üst Alt