- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer
Sevgin Agri Dagidir Efsane Insan
Sevgin agri Dagidir efsane cocuk. Ova sakinleri anlamaz seni.
Yüregin okyanuslarin firtinasidir yürekli kaptan, nehir sakinleri tanimaz seni.
Sana tekneyle gelenler hep alabora oldu yolun ba$inda. Yolun sarp, yolun hep yoku$.
Selam sana ey münzevi.
Selam sana ey Yolcu.
Ka$larinda yarim hilal hic eksik olmadi senin. Ilk defa sende geriledi Asya’nin geri cekili$i ve ilk defa sende durdu garbin amansiz seli. Sen Asya‘ydin ve Bati senin icinde bir cocuk. Mu$tusunu vermi$tin yillar evvel, mu$tun apacik. Okuyanlar iyi okudu ve ümit var oldu daim. Cihana yayildi Asya’nin alperenleri gibi ve suyun ötesine demir atti Tariklar, Ukbe Bin Nafilerin gibi.
Yeni bir Endülüs’e gebedir Avrupa, yeni Tariklara mesken. Gözlerinde gördüm onu ey üstad, gözleri cevik.
Sana Endülüs’ün hatirasini anlatacaklar cagin Ukbe Bin Nafiler’i ve sana Toledo’nun anahtarini sunacaklar elbet.
Güne$ batidan dogacak diyor o Mahzun Nebi. Elbet öyle olacak ve cekirdegi atilirken garp topragina, ye$erecek ve ordan yayilacak dört bir cihana.
Selam olsun Endülüs’ün fatihleri selam olsun sizlere Garbin muhacirleri.
Mu$tunuzu bekliyor mahzun yürekler ve fethin narasini istiyor sultan mehmedler. Uzatin kaleminizi öpmek istiyorum. Yüzüme gözüme sürmek istiyorum fetih kiliclarinizi.
Kiliclariniz kudsi, kiliclariniz mübarek.
Allah yemin ediyordu kiliclariniza: nun vel kalem...
Kaleminiz keskin olsun ve yemin sahibi yolda$iniz olsun asrin muhacirleri.
Yirminci asrin minaresinde oturmu$ okuyordun Avrupa’yi, cagini okuyan bütün veliler gibi. Mu$tusunu neslin icine attin ve ismini koydun o dogum sahnesinin.
Avrupa icinde bir cocuk yatar: adi Islam, yüregi can. Elbet hamlini vaz edecek. Gözün Asya’nin semalarinda baba adayini ararken, yüregin Avrupa’da dogacak cocuk mu$tusunda. Dayelik vazifesine soyunacak bir sine istiyordu gözlerin ve islamin kalesi Anadolu’yu kast ediyordu sözlerin. Elbet dayeligi üstüne alinca Fatihlerin yurdu, mu$tusunu duyacaktir Horhor medresesi ve dogan cocugun göbek bagini kesmek üzere varacaklar kapina. Adini sen koyacaksin yillar evvel rüyasinin ismini koydugun gibi.
Selam sana ey asrin sahibi...
$erif Aydin