Seydam seni sevdiysem, hükümdarın tahtına hükümdardan başkası oturamayacağından.Şehzade için saklanan giysiler ancak şehzadenin bedenine uyacağından.Görüyorsun ya Seydam, seni sevdiysem yazgım bana yapacak başka bir şey bırakmamış olduğundan.Senin güzelliğin gibi benim muhabbetimin nedeni de olmadığından.
Seni sevdiysem, seni her görmem de ikinci kez görmediğimden.Her görmem de seni yenidenmiş gibi değil, yeniden gördüğümden.Cami`ye her girişinde ilk kez girdiğinden.Kendi kendinde bile takrarlanmadığından sen.
Sevdim seni, seni sevdiysem, bir eşikten geçtiğimdendir.Menzil gibi bir kentin içine düştüğümden ve Menzil gibi bir kenti içime düşürdüğümden.
Ellerim toprağın derinliklerinden çıkarılmış çok asırlık bir tütsü kabına aniden değiverdi, gözyaşı şişesi kırıldı birden, başkalarının olan onca acı kalbime giriverdi.Seydam ben seni, sevmiş ve sevecek olan bütün kalplerin sırrına ortak olarak sevdim.
Ve biliyorsun ki, seni sevdiysem, bütün ruhların yaratıldığı ve henüz ruhlara cesetlerinin biçilmediği o mecliste, senin yanında yer almış olduğumu hatıramda taşıyor olduğumdandır bu.Bunca kolay terk ediyorsam varlığımı senin varlığına o şimşek parıltısı anın anısını göz bebeklerimde saklağımdandır.
Bu kadar tanıdık buluyorsam kalbimi kalbine, bu kadar tanıdık ses veriyorsa kalbim kalbine, o ezeli uğultuyu hala kulaklarımda taşıdığımdandır.Seni bu kez hatırladıysam Seydam o kez unuttuğumdandır.
Seni sevdiysem hatıram olduğundandır.Bilmediğim bir şeyi hatırlamam zor, unuttuğum bir şeyi hatırlamamsa kolaydır benim.Bu yüzden ey benim gönlümün sokaklarında gezinen baharat tüccarı, ey Sofilerini unutmayan Sultanım, senin için hazırladığım simyanın karışımı ilk günün hatırasındandır.Beni hatırla.Hatırla ki senin hatırlaman da Himmetinde Sofinin nimetidir.
En alt basamaklardan yola çıkıp da
On sekiz bin alemin kendisi olan merhaba.
Çok mu yoruldu Sofilerin gecenin ordularını aşarken?
Çok mu çıkmazlardan geçti yolları Sana gelirken?
Gözlerimle gören deniz, gözleriyle ağladığım Merhaba.
Ey yağmurun Sevgilisi
Ey Menzil`in Mis kokulu kırmızı gülü
Irmak olarak gönlümüze akacaksın inşALLAH,
Gül dikenine dayayıp da sinemi
Öleceğim inşALLAH.
Ey arka bahçelerin incisi
adım adın`la bile yazılsa ölürüm.merhaba.
Seni buldum tamamlandım merhaba.
Şimdi üzerinden güneş geçen aydınlık bir duvara,kalbime,
Parmağımın ucuyla
Bir M çizdim, ben:Mürid
Yanına bir S,sonra bir E,
Sonra bir Y, sonra D, A ve M
SEYDAM
Merhaba.