Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

Seytani Sevindirme!

Cenab-i Hak buyuruyor...

"O sabredenler, kendilerine bir bela geldigi zaman... Biz Allah'in kullariyiz ve biz O'na dönecegiz, derler." (Bakara, 156)

Rasulullah (sav) buyuruyor...

"Kuvvetli mü'min, (Allah katinda) zayif mü'minden daha hayirli ve daha sevimlidir... (Bununla beraber) her ikisinde de hayir vardir... Sen, sana yararli olan seyi elde etmeye calis... Allah'dan yardim dile ve asla acz gösterme... Basina bir sey gelirse, "söyle yapsaydim, böyle olurdu" diye hayiflanip durma... "Allah'in takdiri bu, O, ne dilerse yapar" de. Zira "eger söyle yapsaydim" sözü seytani memnun edecek islerin kapisini acar." (Müslim, Kader 34. Ibni Mace, Mukaddime 10.)

Sahibimiz Allah'tir ve Ona Dönecegiz

Mü'mini güclü kilacak her ise ve tedbire sarilmak, bu konuda Allah'tan yardim dilemek, yilmamak, acz göstermemek hadisimizde yer alan tavsiyelerdir... Bu gayretleri etkisizlige ugratacak, "Keske söyle yapsaydim, böyle yapsaydim..." Gibi birtakim faydasiz ve karamsar hesaplara girmemek, "Allah'in takdiri böyleymis" deyip teslimiyet göstermek ve yine mü'min olarak kulluk cizgisinde yapmasi gerekenlerin pesinde olmak "kuvvetli mü'min'in tavri olarak ögütlenmektedir... Zira insan "eger söyle söyle yapsaydim" gibi ihtimallere yakasini kaptirirsa, rizasizlik, kadere karsi cikma ve Allah'i inkar gibi imanla taban tabana zit bir hale düsebilir... Bu ise sadece seytani sevindirir...

(Riyazü's Salihin, Cilt 1, Erkam Yay.)

...Fi emanillah...

Son düzenleme:

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
''Keşke''lersiz bir yasam sürebilmeyi RABBIMiz hepimize nasib etsin. ALLAH razı olsun.

Üst Alt