Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*beyazgül*-

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Bismillahirrahmanirrahim

Esselamu Aleyküm

Seytani Sevindirme!

Cenab-i Hak buyuruyor...

"O sabredenler, kendilerine bir bela geldigi zaman... Biz Allah'in kullariyiz ve biz O'na dönecegiz, derler." (Bakara, 156)

Rasulullah (sav) buyuruyor...

"Kuvvetli mü'min, (Allah katinda) zayif mü'minden daha hayirli ve daha sevimlidir... (Bununla beraber) her ikisinde de hayir vardir... Sen, sana yararli olan seyi elde etmeye calis... Allah'dan yardim dile ve asla acz gösterme... Basina bir sey gelirse, "söyle yapsaydim, böyle olurdu" diye hayiflanip durma... "Allah'in takdiri bu, O, ne dilerse yapar" de. Zira "eger söyle yapsaydim" sözü seytani memnun edecek islerin kapisini acar." (Müslim, Kader 34. Ibni Mace, Mukaddime 10.)

Sahibimiz Allah'tir ve Ona Dönecegiz

Mü'mini güclü kilacak her ise ve tedbire sarilmak, bu konuda Allah'tan yardim dilemek, yilmamak, acz göstermemek hadisimizde yer alan tavsiyelerdir... Bu gayretleri etkisizlige ugratacak, "Keske söyle yapsaydim, böyle yapsaydim..." Gibi birtakim faydasiz ve karamsar hesaplara girmemek, "Allah'in takdiri böyleymis" deyip teslimiyet göstermek ve yine mü'min olarak kulluk cizgisinde yapmasi gerekenlerin pesinde olmak "kuvvetli mü'min'in tavri olarak ögütlenmektedir... Zira insan "eger söyle söyle yapsaydim" gibi ihtimallere yakasini kaptirirsa, rizasizlik, kadere karsi cikma ve Allah'i inkar gibi imanla taban tabana zit bir hale düsebilir... Bu ise sadece seytani sevindirir...

(Riyazü's Salihin, Cilt 1, Erkam Yay.)

Hakkinizi Helal ediniz

...Fi emanillah...

YeNi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Rabbim razi olsun. Bende duymustum ki 'keske' kelimesi seytanin kelimesidir kullanmamak gerekirmis. Bu yazida duydugumu dogrulamis oldu. Yani 'keske söyle böyle yapsaydim' dememeliyiz. InsaAllah daha cok gayret göstericem bu konuda. Allahtan gelen herseye razi olmayi ögrenicem insaAllah.

*beyazgül*-

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
İnsallah kardesİm cÜmlemİzden yaradim razi olsun

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Rabbim razı olsun.
Yeise düşmeden teslimiyet nasip etsin hepimize.

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun abla
Rabbim muhafaza buyursun..

dursun_60

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Evet arkadaslar yukarıdaki görüşlere aynen bende katılıyor ve hatta gayri müslim bir şahsın nefsine ve şeytana muhalefetinden dolayı keramet sahibi olduğunu okumuştum
tevbe.gif

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
ALLAH Razı olsun

Üst Alt