Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Tamahkârlığın kaynağı, insanın kendi arzularıdır. Sahip oldukları ile başkalarına karşı gururlanması, kendisini güçlü hissetmesidir.

Dünyaya karşı sonu gelmeyen hırsımızın sebebini sadece şeytana yükleyebilir miyiz?

Hasan-ı Basrî Hazretleri’nin talebeleri şeytanın vesvesesinden şikâyet ederek:
– Ya Şeyh! Şeytandan gayet incindik. Hep bizi yaramaz işlere teşvik ediyor; “Elinize geçen dünyayı sıkı tutun, size lazım olacak.” diyor ve bizi hayırdan alıkoyuyor, dediler. Hasan-ı Basrî Hazretleri gülümseyerek buyurdu ki:
– Şimdi buradaydı. O da sizden şikâyet etti. Dedi ki: “Şu ademoğullarına nasihat eyle de benim hakkıma tamah etmesinler. Kendi haklarına razı olsunlar. Ne zaman ki Hak Tealâ beni huzurundan kovdu, dünyayı ve cehennemi bana mülk kıldı. Cenneti ve kanaati ise onlara verdi. Şimdi bunlar kendi haklarını bıraktılar, benim mülküme tamah ediyorlar. Ben de onların imanlarını almayınca dünyayı kendilerine vermiyorum.” dedi. Eğer şeytanın vesvesesinden emin olmak isterseniz, dünya endişesini gönüllerinizden çıkarın.

Bu nasihatleri dinleyen talebeleri başlarını öne eğerek huzurundan ayrıldılar.

Son düzenleme:

*_NaZLı_*

(*_BABASININ_KIZI_*)

Aldığı Beğeniler
2,357
Takım
Diğer
selamün aleyküm kardeşim;yapmış olduğunuz güzel paylaşım için rabbim sizden razı olsun,yüce mevlam inş.nefsimize uydurmaz,dünya meşakketine dalan kullarından eylemesin cümlemizide.selam ve dua ile...

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbİm bİzlerİ Şeytanin serrİnden uzak eylseİn İnŞ.
Allah razi olsun abİm.

gülennur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
s.a kardeşim ne kadar doğru bizim dünyaya tamahımız çok Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...

duayla...

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Güzel bir yazıydı. Rabbim raz olsun. Rabbim bizleri şeytanın vesveselerinden korusun inşALLAH.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah abi
Selam ve Dualarimla......

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Bu değerli nasihatleri kulaklarına küpe yapan kullardan oluruz inşaAllah Paylaşım için Allah razı olsun hocam​

Üst Alt