Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sultani Can

Ehli_Hizmet__

Aldığı Beğeniler
7,114
Takım
Diğer
Evliyânın büyüklerinden birisi, hac zamânında insan kılığına girmiş olan İblis'i Arafat'ta gördü. Zayıflamış ve benzi solmuş, gözü yaşlı ve kamburu çıkmış olarak perişan bir haldeydi.Evliyâ olan zât, İblis'i tanıyıp ona dedi ki:

-Niçin gözün yaşlıdır? kim ağlattı seni?

-Ticâret yapmak fikri olmadan, sırf rızâsı için hac yapmağa gelenlerin, arzularının ü teâlâ tarafından kabul edilmesinden korktum. Onun için ağlıyorum.

-Peki seni zayıflatan nedir?

-Hacıları getiren atların inlemeden, kişneyerek gelmelerine üzüldüm. Halbuki benim yoluma gidenleri böyle götürselerdi, sevincim çok artardı.

-Pekâlâ,benzini solduran nedir?

-Müslümanların ibâdetlerine devam etmeleri ve birbirleriyle yardışmalarıdır. Şâyet isyânda yardımlaşsalardı, sevincim ziyâdeleşirdi.

-Seni çökertip, belini büken nedir?

-Kulların, (Yâ Rabbi! senden son nefeste imân-ı kâmil ile ölmemi istiyorum) diye yalvarmasıdır. Halbuki ben onları, kendi işlerini ve ibâdetlerini beğendirip, imânsız gitmeleri için çalışmaktayım. a böyle yalvaranların, benim bu iş için çalıştığımı anlamalarından korkuyorum onun serinden korusun hepimizi insallah....

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah bizleri şeytanın her türlü hilelerinden muhafaza eylesin. Kişinin son nefeste imansız olarak göçmesi ne korkunç bir şey Allah muhafaza.Allah cümle ümmeti Muhammede son nefeste şehadet ile çene kapamayı, huzuruna çıkarken de alnı ak olarak çıkmayı nasip eylesin. Amin.
Allah razı kardeşim ellerin dert görmesin.

Sultani Can

Ehli_Hizmet__

Aldığı Beğeniler
7,114
Takım
Diğer
Allah bizleri şeytanın her türlü hilelerinden muhafaza eylesin. Kişinin son nefeste imansız olarak göçmesi ne korkunç bir şey Allah muhafaza.Allah cümle ümmeti Muhammede son nefeste şehadet ile çene kapamayı, huzuruna çıkarken de alnı ak olarak çıkmayı nasip eylesin. Amin.
Allah razı kardeşim ellerin dert görmesin.
En buyuk korkum bu hayattan imansiz goc etmek Allah muhafaza

Ecmain Abi Rabbim cumlemizden razi olsun

Üst Alt