Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
Şiblî Hazretleri bir gün Hicaz'a gitmek için yola çıkar, yolu Ba dat'tan geçer. O zamanın halifesi Harun Reşid, Şiblî Hazretleri'nin Ba dat'a geldi ini duyar. "Biz mi ziyaretine gelelim yoksa o mu bizim sarayımıza şeref verir?" diye haber gönderir. Şiblî Hazretleri, "Biz halifenin yanına geliriz." der. Ve saraya gider.
Halife, Şiblî Hazretlerine:
Bana nasihat eder misiniz efendim, der. Şiblî Hazretleri de:
Bana bir bardak su getirin," der. Su getirilir, suyu eline alan Şiblî Hazretleri Halife'ye:
E er çölde susuz kalsanız, ölmek üzere olsanız, biri elinde bir bardak su ile çıkıp gelse, dese ki "Bu, bir bardak suyu sana veririm; ama servetinin yarısını isterim, verir misin? Halife düşünür ve:
Elbette veririm, der.
Şiblî Hazretleri:
Peki, bu suyu içtin, çıkaramıyorsun, vücudundan dışarı çıkmıyor. Bir hastalık var, bir doktor gelse, "Ben o suyu dışarı çıkarırım; fakat servetinin di er yarısını isterim, verir misin?" dese, verir misin?
Harun Reşid düşünür ve:
Elbette veririm, der.
Şiblî Hazretleri:
O hâlde bir bardak su bile etmeyen servetine güvenme, der. Halife a lamaya başlar.
Bana bir nasihat daha eder misiniz? der.
Şiblî Hazretleri:
Siz suyun başındasınız. Allahu Teâlâ, Peygamberimizden beri akıp gelen bu İslamiyet suyunun bekçisi olmayı size nasip etti. Bu suya pislik karıştırma, karıştırılmasına da müsaade etme. Bid'at karıştırma; onu tertemiz olarak koru.

Üst Alt