Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
Sağlık

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Bu başlık altında, ilaç kullanmadan kendimize, çoluk çocuğumuza, çevremize faydalı olabilecek bilgileri toplasak güzel olur diye düşündüm ???? inşaallah birbirimize faydalı olabilecek bilgi paylaşımlarımız olur.????
Öncelikle deneyimlediklerimiz olsa daha iyi olur.

Son düzenleme:

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Çocuklarda ateş düşürücü olarak portakal yağı tavsiye ederim, çok yükselmeden hissettiğimizde 1 çay kaşığı zeytinyağı içine 2-3 damla portakal yağı bizde etkili oluyor. Yükselmesini yavaslatti yahut erteledi ????

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Sarımsakli yağ siselip eczanelerde satılabilecek kıymette bir tarif ???? 2-3 diş sarımsağı ezip üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekliyoruz, varsa çörek otu yağı da eklenebilir, ilk hazırlandığında 10 dk sonra uygulanır, sonra şişede aylarca aynı etkide buzdolabında ???? yüksek ateş, öksürük, soğuk algınlığı bilirtisi, hırıltı... Ayak tabanına sürüp pamuklu çorap giyiyoruz, yüksek ateşte 2-3 saatte bir tekrar sürülmesi tavsiye ediliyor. Ateş ve öksürükte çok etkili bir tarif. Çocuklarda 1+ yaş. ????

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Akgunluk tütsüsü sürekli faydalandigimiz bir yöntem. 1 tatlı kaşığı akgunluk sakizini gözden çıkardığımız bir kapta ocakta ısıtıyoruz. (O kap asla eskiye dönmüyor ????) çıkan dumanları pamukta toplayıp öksürüğü olan hastanin bı sırtına bı göğsüne her akşam dönüşümlü koyuyoruz. Hasta pamuk gibi oluyor ???? özellikle çocuklar için etkili. Yağını sürüp Yün fanila giyilmeside çok etkili diye okumuştum ama henüz tecrübe etmedim

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Yeni tecrübe ettiğim çocuklar için etkili 2 yöntem var. Bazen hastalık kendini hırıltı ile belli ediyor, böyle durumlarda yahut hastalık zamanı oluşan geniz akıntısı, burun akıntısı yahut tıkanıklığı için kullandığım tarif. Kullandığımız nem makinası içine 2-3 damla okaliptüs yağı damlatmak geceyi rahat geçirmemizi sağladı. Birde gece siddetlenen akıntı, hırıltı ve yatınca oluşan tıkanık için uymadan önce hava makinasina serum fizyolojik ile beraber 1-2 damla %2 lik lugol damlatıp 5 dk kadar solumasini sağladım, elhamdülillah gece rahat uyudu.
Lugol, iyot çözeltisi, eczaneden temin edilebiliyor ????

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
5 senedir anayım sarımsaklı yağ dışında diğerlerini yeni duyuyorum :) karanfilli soğandan çok daha elit yöntemlermiş :D
sayfayı komple kaydediyorum. Teşekkürler Nurum ????

bende sirke ve adaçayı içmenin birebir 2 günde faydasını görüyorum.Çocuklar içinde öyle 2 yaş sonrasında soğuk algınlığı ,boğaz ağrıları için etkili bir yöntem ???? lakin içmek için hasta olmayı beklememek gerek..bu havalar tam havası????

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Eskiden sadece bitki çaylari deniyordum ama işin içine evlat girince durum çok farklı bir hal aldı. 1 dolap ilaç dolu ise 1 dolaptan daha fazlası duyup denedigim alternatif tıp malzemeleri ile dolu. Birde nerdeyse 1 defter dolusu not aldıklarım var. İlaçsız 1 hastalığı bu bilgilerden biri ile atlatsak ne mutlu ????

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Göbek deliğine sirke uygulaması ile geldim???? Cok çok memnun kaldığımız bir yöntem oldu. Mide bulantısı (çocuk, hamile yahut yetişkinlerde hastalık durumunda) vertigosu olanlarda, sancı zamanlarında işe yarayan bir yöntem olduğunu okudum. Benim vertigom var, hayret verici şekilde çok iyi geldi bana.
Nohut tanesi kadar pamuğa doğal sirke ( gül sirkesi tavsiye ediliyor ben gül sirkesi ile denemiştim) döküp göbek deliğine koyup üzerini bantla sıkıca kapatın. Rahatsızlık durumlarında haftada iki kez gece yatmadan yapılması tavsiye edilir, bulantı durumlarinda hemen yapılıp faydası görülür. Yolculuklarda bulantı oluyorsa deneyin. ????

Üst Alt