Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
BİZİM İŞYERİMİZDE 37 YAŞINDA BİR MÜDÜR VAR.KENDİSİ HAYATINDA HİÇ SİGARA İÇMEDİGİNİ SÖYLÜYOR.5 YILDIR BİR KERE OLSUN GÖRMEDİM,SİGARADAN NEFRET EDER GERÇEKTEN.ANCAK GEÇENLERDE DOKTORA GİTMİŞ KENDİSİNE CİGERLERİNİN % 24 ÜNÜ KAYBETTİGİ SÖYLENMİŞ.BEN DE ÖYLE ANLADIM Kİ PASİF İÇİCİLİK NORMAL İÇİCİLİKTEN DAHA ZARARLI.BEN BİR DE BUNUN OKULUNU OKUDUM.(TÜTÜN TEKNOLJİSİ MÜHENDİSLİĞİ).KEŞKE HİÇ OKUMASAYDIM.ÜNİVERSİTEDE GEÇEN 4 YILIM HEBA OLDUDİYE DÜŞÜNÜYORUM.TOKAT SİGAR FABRİKASINDA STAJ YAPTIĞIM YILDA SİGARADAN NEFRET ETMİŞ VE HEMEN BIRAKMIŞTIM.FAKAT ŞİMDİ 4 YILDIR HALA İÇİYORUM..ASLINDA BEN DE 1. SINIF İNSAN OLMAK İSTERİM ANCAK KESİNLİKLE BUNU BIRAKMANIN İRADE İLE İLGİSİ YOK.KEŞKE SAGLAM DELİLLERLE HARAM OLSAYDI.İNANÇ ANACAK BAGLAR BİZİ.NEYSE ALLAHTAN HAYIRLISINI DİLİYORUM..SELAMLAR

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı @Cihan**
insaalah birakirlar bazilari.. caba gostermesede
biz yinede dua edelim ..gercekten goruntu urkutucu...

konu icinde ben teskeulerimi sunuyorum..
muhim bir konu gundemde olmasi iyi bence...
bende katkida bulundum.. :)

Allah cc Razı olsun..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı Maximillian
BİZİM İŞYERİMİZDE 37 YAŞINDA BİR MÜDÜR VAR.KENDİSİ HAYATINDA HİÇ SİGARA İÇMEDİGİNİ SÖYLÜYOR.5 YILDIR BİR KERE OLSUN GÖRMEDİM,SİGARADAN NEFRET EDER GERÇEKTEN.ANCAK GEÇENLERDE DOKTORA GİTMİŞ KENDİSİNE CİGERLERİNİN % 24 ÜNÜ KAYBETTİGİ SÖYLENMİŞ.BEN DE ÖYLE ANLADIM Kİ PASİF İÇİCİLİK NORMAL İÇİCİLİKTEN DAHA ZARARLI.BEN BİR DE BUNUN OKULUNU OKUDUM.(TÜTÜN TEKNOLJİSİ MÜHENDİSLİĞİ).KEŞKE HİÇ OKUMASAYDIM.ÜNİVERSİTEDE GEÇEN 4 YILIM HEBA OLDUDİYE DÜŞÜNÜYORUM.TOKAT SİGAR FABRİKASINDA STAJ YAPTIĞIM YILDA SİGARADAN NEFRET ETMİŞ VE HEMEN BIRAKMIŞTIM.FAKAT ŞİMDİ 4 YILDIR HALA İÇİYORUM..ASLINDA BEN DE 1. SINIF İNSAN OLMAK İSTERİM ANCAK KESİNLİKLE BUNU BIRAKMANIN İRADE İLE İLGİSİ YOK.KEŞKE SAGLAM DELİLLERLE HARAM OLSAYDI.İNANÇ ANACAK BAGLAR BİZİ.NEYSE ALLAHTAN HAYIRLISINI DİLİYORUM..SELAMLAR

Abi ben nacizane; Üstazım Süleyman Hilmi Tunahan k.s. Efendi Hz'lerinin sıhhat hakkında söylemiş olduğu ve benimde not etmiş olduğum yazıyı buraya yazayım, siz de bir okuyun..

SIHHAT

"Bedeni korumak, onun sıhhatini te'min ve hıfzetmek akdemi feraizdendir.(kıdemli bir farzdır)Mevla-i Müteal (VE LA TÜLGUU Bİ EYDİKÜM İLE-T TEHLÜKEH..ila ahiril ayeh)Kendilerinizi kendi elleriniz ile tehlikeye atmayınız buyuruyor.

Bu emirde, beden ve sıhhat tehlikesinden korunmak, onun kapılarını seddetmek birinci dereceyi ihraz eder. Her iş sıhhate vabestedir. (muhtaçtır)
Bu olmadıkça gerek din gerek dünya işleri tam ve kamil olmaz. Onun için bazı ekabir (bazı büyükler);

"(EL-İLMÜ İLMAN, İLMÜL EBDAN SÜMME İLMÜ-L EDYAN.) İlim ikidir, birincisi beden ilimleri, ondan sonra din ilimleri" sözlerini söyleyerek, tıp ilmini din ilmi üzere tercih eylemişlerdir. Bu sözlerden murad sırf sıhhate önem vermek noktasına ma'tuftur.
Biz her işin kemaline talip olacağız. Aşağısı veyahut vasatı ile iktifa etmeyeceğiz.

Sıhhat niam-i azime-i Mevladandır. (Mevlanın büyük nimetlerindendir.) Fakat devamı zamanında kıymeti en az takdir olunur. Ona şükür vazife-i ibadet ve ubudiyyettir. Bu nimet-i uzma'yı (büyük nimeti) elden gidermek, muhafaza etmek, yahut onu tahrip eylemek kendi elimizdedir.

Herhalde, vaktimizi, sıhhatimizin hüsni muhafazasına sarfetmeliyiz..."

"Az ye çok yaşa.... Bu dünyada insanların çoğu lezzet almak için yerler.Biz ise yaşamak için yaşayacak kadar yeriz."

(SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN K.S.)

Yani küçük bir özet çıkaracak olursan; Sıhhatimizi zarara götüren her şey bize faydasızdır. Çünkü bu bedenide bize Allah cc emnaet ederken hiç bir yerinde bir pürüz yoktu. Eğer biz onu kendi elimiz ile tehlikeye atar isek mes'ul oluruz.. Ayet-i Kerimede buyurulduğu gibi...

İnşeallah faydalı olur...

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Allah razı olsun.Bahsettiginiz çok şeyi biliyoruz.bilmek ve onu hayatına tatbik etmek konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz.Ancak 1-2 aydır bırakmaya dair kesin bir kararlılık içindeyim.bu zehri yavaş yavaş atacagım.önce azaltmak gibi.ani bırakmak çok zararlı çünkü..

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
İnş Hayırlısı ile bıraktığınızın da haberini alırız..

Allah cc Yar ve yardımcınız olsun..

eslem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
aslında bu bilgileri printden çıkartıp sigara içenlerin ellerine vermek lazım kendilerini nasıl zehirliyorlar görsünler..

bende abim askere gidene kadar pasif içiciydim şimdi çok şükür ondanda kurtuldum..

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
bende is yerinde malesef icmis gibi oluyorum ..
is yerinde nerdeyse benden baska herkez iciyor... :rolleyes:

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Orjinal Yazarı @Cihan**
buda sigaranin insan vucuduna verdigi zarar..

ALLAH'a sukurler olsun kulnamiyorum sigarayi ..
kullananlarda bir an once birakma gucune sahip olurlar..

ve bir daha eline almazlar...

:)

çok korkunç resimler, kömür gibi olmuş güzelim akciğerler eyvakkk

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Orjinal Yazarı silaucan
Orjinal Yazarı @Cihan**

malesef oyle oluyormus ALLAH kimseye vermesin ...
tertemiz bize verilen beden le ALLAH'in huzuruna cikabiliriz insaallah...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Orjinal Yazarı @Cihan**
Orjinal Yazarı silaucan
Orjinal Yazarı @Cihan**

malesef oyle oluyormus ALLAH kimseye vermesin ...
tertemiz bize verilen beden le ALLAH'in huzuruna cikabiliriz insaallah...

Aminn inseallah...

Üst Alt