Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Abdullah bin Abbas r.a RESULULLAH s.a.v efendimizin üzüntülü,sıkıntılı ve felaketli zamanda şu şekilde dua buyurduğunu söylemiştir.

-LAİLAHE İLLALLAHÜL-AZİMÜL-HALİM.LAİLAHE İLLALLAHU RABBÜL ARŞİL-AZİM.LAİLAHE İLLALLAHU RABBÜS-SEMAVATİ VE RABBÜL-ARDİ VE RABBÜL -ARŞİL-KERİM

Azamet ve vakar sahibi ALLAH tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur.Arş-ı azam sahibi ALLAH tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur.Göklerin ve yerin sahibi ve Arş-ı kerimin maliki ALLAH tan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur.-Buhari Tecridi sarih 2150

Taberi derki.
selef-i salihin bununla dua eder ve buna sıkıntı duası adını verirlerdi.

Ebu bekri raziden bu hususta şöyle bir kıssa rivayet olunmuştur.

İsfahan da Ebu Nuaym ın yanında bulunuyor ve ondan hadis yaziyordum.O beldede Ebu bekr bin Ali isminde bir zat vardı,fetva hususunda ona müracaat olunurdu.Bu zat sultana şikayet edildi,o da onu hapsettirdi.

Ben o günlerde rüyamda S.A.V efendimizi gördüm.Sağ yanında cebrail a.s bulunuyordu ve durmadan tesbihle dudaklarını kıpırdatıyordu.

S.A.V efendimiz bana,

Ebu bekr bin Ali ye söyle,Buharinin sahihindeki sıkıntı duasını okusun,ALLAH onun sıkıntısını giderir.buyurdu.

Sabah olunca durumu kendisine haber verdim.O da bu duayı okumaya başladı,çok geçmeden hapisten çıkarıldı...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun..
Aklımızda bulunsun inş.

busenem19

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Rabbim razı olsun..Elleriniz dert görmesin inşAllah...

ihsan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
bir yere yazayım.güzeldi.ne zaman sıkıntılı değilizki
yine de çokk sağolun

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Allah kimselere çaresiz dertler,büyük sıkıntılar,acılar,kederler vermesin....
İmtihan dünyası elbet başımıza gelecek haller olacak,bunlara dayanacak gücü verecek olan da Yüce allah'tır,sabır diliyorum Rabbimden....

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
LAİLAHE İLLALLAHÜL-AZİMÜL-HALİM.LAİLAHE İLLALLAHU RABBÜL ARŞİL-AZİM.LAİLAHE İLLALLAHU RABBÜS-SEMAVATİ VE RABBÜL-ARDİ VE RABBÜL -ARŞİL-KERİM

necmeddin kardeş o duayı ben şöyle biliyorum ve RABBİM Kabul buyursun sabah ve akşam mutlaka 3 kere okumaya gayret ediyorum..

LAİLAHE İLLAHÜL HALİMÜL KERİM LAİLAHE İLLALAHÜL ALİYYÜL AZİM LAİLAİLLAHU RABBİSSEMAVATİ SEB-İ VE HÜVE VERABBÜLARŞİL KERİM..

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Peygamber Efendimizden Ashabı Kiram dualar naklederken bazen benzerlikler olabiliyor..Dikkat edin 4 mezhebin tahiyyat duları hemen hemen birbirine yakındır ama bazı lafızlar farklıdır..
bu demektir ki;Peygamber Efendimiz öylede dua etmiştir..dolayısıyla fxehra abalımın naklettiği ile Necmeddin kardeşimin duaları birbirine çok yakın..2 side sıkıntı anında okunacak dualar arasında yer almaktadır..
Allah razı olsun kardeşim..
Allah sıkıntılarımızı gidersin..amin

Üst Alt