Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

MalcolmX61

İyi olmaya çalışan biri

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
S.A.

Trial ya da full,bazı programları sistemden uninstall ettikten sonra,kayıt defterinden tarayarak tüm kayıt defteri verilerini de silmiş olsak,bazılarının tekrar kurulum ları sırasında,yeni kurulum ısrarla bilgisayar da daha önceden aynı programın olduğu mesajını vererek,ya da hiç sebep belirtmeksizin kurulumu rededer.
Aslında sildiğimiz tüm veriler kayıt defterindenh silinmiş de olsa,sadece veerilerin ilk harfleri silinmişy olarak hard diskimizdeki yerlerini muhafaza eder.Bu durumda bazı programlar yeniden kurulumları sırasında bu verileri fark ederek,kurulumu redderler.
Bunun başlıca çaresi o verileri hard diskimizden,geriye hiçbir kalıntı bırakmayacak şekilde silmektir.
Bunu gerçekleştirecebilecek çeşitli programların yanı sıra " Windows & Internet Cleaner " programını önerebilirim.Bir çok temizlik modullerinin yanı sıra,hard disk deki boş alanı temizleme modulü ile,istediğiniz programları kaldırdıktan sonra görünürde,boş olan alanı tam olarak,sıfırlamak yolu ile silmektedi ki,o zaman mevcut,kullanabildiğiniz verileriniz ve programlarınız dışındaki tüm alanı sıfırlamak sureti ile temizlemektedir.
Bu noktadan sonra,kuracağınız programın geçmişten kalan,kalıntıları araştırma özelliği ne derecede olursa olsun hiç bir engelle karşılaşmaksızın,istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Biraz uzun oldu ama :)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Windows & Internet Cleaner programını öneriyorsunuz ama bunun yanına programın download linkinide yazsaydınız daha güzel olurdu..indirmek isteyenlere kolaylık olurdu..aramak zorunda kalmazlardı..

kasap76

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Slm.arkadaşlar beni forumda açtığınız bu konuya bir ilave fikir eklemek istedim.teşekkür ederim.paylaşmışsınız.arkadaşlar bir oyunu veya programı ister full ister demo olsun pc ye kurassanız regedit(kayıt defterinde)bir sürü atık,çöp,hata,iz bırakır.aynen bir deftere benziyor.sürekli bilgisayarın regediti çöple dolar.pc günden güne ölüme, mavi ekran hatalarına gider.örneğin;bazı donanım driverlerini windows doğrulamıyor.eğer bu driverler kurulursa program ekle kaldırdan bile kaldıramayız.çünkü bunlar 16 bit driverleri anımsatır. ben sonuç olarak şunu tavsiye ediyorum.deep freezeyi kurun.istediğiniz programı kurun.pc de bir iz bırakamaz.eğer program hoşunuza giderse deepfreezeyi devre dışı bırakıp tekrar kurun.yoksa windows kurulan hiçbir programı format atmadan temizlemeye fırsat vermez..

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Slm.arkadaşlar beni forumda açtığınız bu konuya bir ilave fikir eklemek istedim.teşekkür ederim.paylaşmışsınız.arkadaşlar bir oyunu veya programı ister full ister demo olsun pc ye kurassanız regedit(kayıt defterinde)bir sürü atık,çöp,hata,iz bırakır.aynen bir deftere benziyor.sürekli bilgisayarın regediti çöple dolar.pc günden güne ölüme, mavi ekran hatalarına gider.örneğin;bazı donanım driverlerini windows doğrulamıyor.eğer bu driverler kurulursa program ekle kaldırdan bile kaldıramayız.çünkü bunlar 16 bit driverleri anımsatır. ben sonuç olarak şunu tavsiye ediyorum.deep freezeyi kurun.istediğiniz programı kurun.pc de bir iz bırakamaz.eğer program hoşunuza giderse deepfreezeyi devre dışı bırakıp tekrar kurun.yoksa windows kurulan hiçbir programı format atmadan temizlemeye fırsat vermez..

tesekurler bu guzel paylasimin icin..

bende ne zaman bu'tur programlari kullansam pc aksine daha kotu oluyor..
hicde kullanma taraftari deildim bundan sonrada kullanmam herhalde..(:

kasap76

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
kardeş ben aslında iki üç yıl oluyor devamlı bilgisayar donanım ve yazılımıyla ilgileniyorum.şu anda öyle bir hale geldik artık bilgisayara kurduğumuz iki üç tane(everest ultimate,obp recovery,deep freeze 6.5,gom player,winamp,procmon, procces explorer,autoruns),star defender oyunu hariç hiç bir programı pc ye tam kurmuyorum.aslında kullanmadığım program yok.örneğin cd-dvd yazmak istersem hemen deepfreezeyi etkinleştirip,sonra neroyu kuruyorum.amacım zaten 15 günlük trial olan ve pc de 2.4 gb yer kaplayan bir neroyu pc de işimi gördükten sonra bir resetle toz etmek.yani aslında pc de çoğu programın unistall etme özelliği yok,olanlarsa program ekle kaldır ile veya diğer bazı unistall programlarıyla kaldırılamıyor.bu durumda pc giderek hantallaşıyor.bence windows kayıt defteri olan regeditte iz bırakmamak lazım.deep freeze -hd guard-roollback-obp recovery ile bu sorunların hiç birine takılmadan bütün orjinal veya demo programları kurabiliriz.ben aslında konunun bu kadar uzamasını istemedim.ancak birçok arkadaşımız olaya bu gözle bakmıyor her programı ,oyunu kuruyor.program ekle kaldır ile sanki çözüm oluyor sanıyor.gerçek bu değil.bence güzel bir başlık açmışsın teşekkür ederim.

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
biz tesekur ederiz ..guzel bilgiler paylasimlarda bulundunuz..
okuyunca.. benimde basima gelen sorunlari birazda olsa anlamis oldum ..

biraz daha dikkatli oluruz insaallah..

emeginize saglik ..

ALLAH c.c razi olsun..

refikilhan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Aradan uzun zaman geçtiği için olsa gerek ben programı bulamadım.

Üst Alt