Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe

303121_244698748910904_186001488113964_650452_2040983815_n2.jpg

- Ben imtihana gireceğim, ne yapmam lâzım; bana söyler misiniz?
M.E.C. :Bir kere derslerine çalışmış olacak; o, fiilî duadır. Mümkün olduğu kadar çalışacak!.. Çalışmaya hiç fırsat bulamamışsa, “Yâ Rabbi, kabahat ettim, çalışamadım. Hiç olmazsa üç yeri çalışayım da bunlardan çıkart…” diyecek, yine böyle iki tane, üç tane yer çalışacak.
İmtihana girerken elli tane besmele çeksin, içeri öyle girsin. İçinden “Bismillâhir rahmânir rahîm” deyip, soruları öyle cevaplandırsın. Allah yardım eder inşaallah…Her türlü imtihandan ve bilhassâ tümü imtihan olan şu dünya imtihanından, hayat imtihanından, yüz aklığıyla geçmeyi cümlemize nasib eylesin… Amin…
Tavsiye Duâlar
1- Âl-i İmrân Sûresi, 8. Ayet (10 defa)
3_8.gif

(Onlar derler ki:) “Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra, kalplerimizi (haktan) çevirme! Bize yüce katından bir rahmet bağışla. Şüphesiz sen bağışı en bol olansın.”
Bu dua H. Necati Amcamız’ın, oğlu Prof. Dr. M. Es’ad Coşan Hocafendimiz’e her gün okula giderken okuması için tavsiye etmiş olduğu duadır.
2- Yusuf Sûresi, 21. Ayet (Bu ayet 71 defa okunacaktır)
12_21.gif

21. Onu satın alan Mısırlı (azîz),(3) karısı (Züleyha’)ya: “Ona yerli yerince bak; ola ki bize faydası dokunur, yahut onu evlat ediniriz.” dedi. İşte bu şekilde Yusuf’u o yerde yerleştirdik, ona rüyaların “yorum ilmini” öğrettik. Allah dilediğini yapmakta mutlak galiptir. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Bu dua H. Necati Amcamız’ın, imtihanlara girecek öğrencilere tavsiye ettiği duadır..
3- Huvallâhullezi; Haşr Suresi, 22-24

22. O, öyle Allah’tır ki, O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Gizliyi de, âşikârı da bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.
59_23.gif

23. O, öyle Allah’tır ki, O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Hükümrandır, mukaddestir, selamete erdirendir. İnanıp sığınana güven verendir, gözetip koruyandır, mutlak galiptir, cebbârdır (her dilediğini mutlaka yapan ve kullarının hal ve işlerini görüp gözeten ve düzeltendir), büyüklük ve ululukta eşsizdir. Allah, (putperestlerin Allah’dan başkasına bağlanarak) ortak koştukları şeylerden (ve benzetmelerden) münezzehtir.
59_24.gif

24. O, takdir edip yaratan, (bir uygunluk içinde) var eden, varlıklara sûret veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nu tesbih (ve tenzih) eder. O, mutlak galiptir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bu ayet sınava giderken okunacaktır. alıntı

Üst Alt