Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Yön bulma yöntemlerini yazınız.

*Yönümüzü kuyruklu yıldızla, mezar kapısıyla, duvar saatiyle, deniz kabuğuyla ve karınca kararınca yöntemiyle buluruz. (Celal/Ortaokul-2)
*Yolda gidiyorum bir adama rastgeldim. Adam bana aha bu yoldan gideceksin dedi. Tıpış tıpış gider ve her yönümüde şıp diye rahatça bulurum. (Hasan/Ortaokul-2)
*Yönümüzü pekala soraraktan buluruz. Etrafımızdaki bir kimseye pekala sorarız. O da yine bize pusulalık yönümüzü buluruz söylerse zaten sora sora pekala Bağdat bulunur. Birde çubukla ve saat katranıyla pekala yönümü bulurum. (Recep/Ortaokul-2)

Çevre kirliliği canlıları nasıl etkiler?

*Bizim sokakta oynamak isteğimizi azaltır. Çünkü her bir kişi doğduğunda sokakta yer daralıyor kilometrekareye 10 kişi düştüğünde zamanla ora daralır. (Murat/Ortaokul-1)

Ovalar kaça ayrılır?

*Dörde ayrılır: Yeşil ova, kurak ova, ağaçlık ova ve güllük gülistanlık ova. (Esma/Ortaokul-2)
*Ovalar dörde ayrılır. Doğu, batı, kuzey, güney. (Ali/Ortaokul-2)
*Çukur ova, düzlük ova ve yamukluklu ova diye üçe ayrılır. (Ufuk/Ortaokul-2)

Terliksi hayvan ne demektir?

*Terlik giymeden dolaşıp duran deyişik türdeki hayvanlara Terliksi hayvan denir. (Sevda/Lise-1)

Bulgarlara karşı kim savaştı?
*Bulgarlara karşı çanakçömlek Ali Paşa savaştı. (Ortaokul-2)
*Çetinceviz Ali paşa savaştı. (Suat/Ortaokul-2)

Türkiye’de hayvancılığı anlatınız.

*Türkiyede her yerde hayvan çok. Misal bizim mahallede giden gün sokakta iki hayvana rasladım. Benimle alay geçtiler, başka biçim şeyler de söylediler. Acilen abime söyleyip onu çağırdım. Abim o hayvanları bir güzel kovaladı. Ama hayvanlar hemen kaçıverdiler. Böyle biçim hayvanlara karşı çok dikkat olmalıyız. Böyle zararlı hayvanlar görürsek büyüklerimize haber vermeliyiz. İmkanlarımıza göre soylarını tükettirmeliyiz. (Tuğba/İlkokul-5)

Karadeniz bölgesinin geçim kaynakları nelerdir?

*Balıkçılık hamsi yani, accık tarım, nataşa en çok geçim kaynağı olanlardır. (Halil/Ortaokul-2)

Boylam nedir?

*Mesela kapının oraya gittiyimizde boyunuzu ölçebilirsiniz, buna boylam denir. (Yavuz/Ortaokul-2)

Kazasker nedir?

*Yolunmuş kaza kazasker denir. (Cemal-Ortaokul-2)

-Ölçek çeşitleri nelerdir?

*Boy ölçeyi, kilo ölçeyi ve kesir ölçeyi. (Ayşe/Ortaokul-2)

Bulgarlara karşı kim savaştı?

*Bulgarlara karşı Çakırkeyif Ali paşa savaştı. (Selin/Ortaokul-2)

Marmara Bölgesi’nin coğrafi konumunu anlatınız.

*Bölgede daha iyi yeryüzü şekilleri bulunur. Bölge Hötrd ve benegramdan meydana gelmiştir, bütün sinema artistleride burada bulunur. (Adem/Lise-2)

CiLeKTiNa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Diğer
yamukluklu ova süper miş hihihiih :hihi:

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım