Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Kimse "tarihe geçeceğim, tarihte beni yaşatacaklar" diye kendini kandırmasın. Tarih hepimizi silip geçiyor. Shelly'nin "Ozymandias" şiiri aklımda. Çölün ortasında Krallar Kralı'na dikilen heykelin kalıntılarında bir yazı, "Şu yaptığım işlere bak ve titre". Çevresinde iki ayak, yalnızlık ve kumlar...

Gündüz Vassaf, Sınırsız

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Mısır'da Fransız peyzajcı, İstanbul'dan geldiğimi öğrenince "Ya siz bahçelerinize ne yaptınız?" dedi. "Ne yaptık?" dedim. "Avrupa bahçecilik anlayışını, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde gördüğünüz yerleri, hangi çiçek ne zaman ekilir, düzenleme nasıl yapılır, Osmanlı'dan aldı" dedi.

Gündüz Vassaf, Sınırsız

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
İstanbul hızla sıradan bir Üçüncü Dünya şehri olma yolunda. Kapitalizmin doyumsuz iştahıyla teşvik ettiği orta sınıf ve onların sayesinde var olan siyasetçilerle ortaya 19. yüzyıl New York taklidi, standart bir şehir modeli çıktı. Doğal ortamıyla dünyanın en güzel mekânına sahip İstanbul, son yüzyılda mimarisiyle dünyanın en çirkin şehirlerinden biri olmaya aday.

Gündüz Vassaf, Sınırsız

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Yüz kızarması bizim türümüze özgü. Acıkmak, susamak gibi bir şey bu. Öyle bir yere gidiyoruz ki ben kendi yüzümün kızardığını görmüyorum. Eskiden ekmek alınır, paketlenirdi. Şimdi etiket en dışta, her şeyi avaz avaz bağırarak söylüyoruz.

Gündüz Vassaf, Sınırsız

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
İstanbul hızla sıradan bir Üçüncü Dünya şehri olma yolunda. Kapitalizmin doyumsuz iştahıyla teşvik ettiği orta sınıf ve onların sayesinde var olan siyasetçilerle ortaya 19. yüzyıl New York taklidi, standart bir şehir modeli çıktı. Doğal ortamıyla dünyanın en güzel mekânına sahip İstanbul, son yüzyılda mimarisiyle dünyanın en çirkin şehirlerinden biri olmaya aday.

Gündüz Vassaf, Sınırsız
Adı üstünde yazık ki kapanın elinde kalıyor güzelim şehri İstanbuul
Umarım uzanan el'ler itinayla çekilir

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Yüz kızarması bizim türümüze özgü. Acıkmak, susamak gibi bir şey bu. Öyle bir yere gidiyoruz ki ben kendi yüzümün kızardığını görmüyorum. Eskiden ekmek alınır, paketlenirdi. Şimdi etiket en dışta, her şeyi avaz avaz bağırarak söylüyoruz.

Gündüz Vassaf, Sınırsız
İncelik galiba yahut nezaket yahut hassasiyet vesaire...
Sağır olmakta fayda var galiba... avaz'ıyla ayaz eden yürekleri muhafaza için için için...

Son düzenleme:
Üst Alt